Hideg eperleves

  

Hideg eperleves

 

Hozzávalók

 

2 dl tejszín,

50 dkg eper,

5 dl tej,

ízlés szerint méz, vagy nyírfacukor.

 

Elkészítés

 

Az epret megmossuk és felszeleteljük. Felét egy mély tálba rakjuk, csurgatunk rá kevés mézet, adunk hozzá tejet, majd összeturmixoljuk. Ráöntjük a tejszínt, a maradék tejet és ezzel is jól átforgatjuk. Beletesszük az eper másik felét, óvatosan egy kanál segítségével belenyomkodjuk. Ha szükséges még adjunk hozzá mézet, esetleg nyírfacukrot. Díszíthetjük citromfű levelekkel. Tálalásig hűtőben tartjuk.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...

Címkék