Hideg eperleves

  

Hideg eperleves

 

Hozzávalók

 

2 dl tejszín,

50 dkg eper,

5 dl tej,

ízlés szerint méz, vagy nyírfacukor.

 

Elkészítés

 

Az epret megmossuk és felszeleteljük. Felét egy mély tálba rakjuk, csurgatunk rá kevés mézet, adunk hozzá tejet, majd összeturmixoljuk. Ráöntjük a tejszínt, a maradék tejet és ezzel is jól átforgatjuk. Beletesszük az eper másik felét, óvatosan egy kanál segítségével belenyomkodjuk. Ha szükséges még adjunk hozzá mézet, esetleg nyírfacukrot. Díszíthetjük citromfű levelekkel. Tálalásig hűtőben tartjuk.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...
A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi a jiaogulant
  A jiaogulant a keleti világban évezredek óta használják, és annyi pozitív hatása vált...
A kombucha rendszeres fogyasztásának számtalan kedvező hatása van
  A kombucha többek között segít megőrizni szervezetünk vitalitását, lúgosítja a...

Címkék