Hideg eperleves

  

Hideg eperleves

 

Hozzávalók

 

2 dl tejszín,

50 dkg eper,

5 dl tej,

ízlés szerint méz, vagy nyírfacukor.

 

Elkészítés

 

Az epret megmossuk és felszeleteljük. Felét egy mély tálba rakjuk, csurgatunk rá kevés mézet, adunk hozzá tejet, majd összeturmixoljuk. Ráöntjük a tejszínt, a maradék tejet és ezzel is jól átforgatjuk. Beletesszük az eper másik felét, óvatosan egy kanál segítségével belenyomkodjuk. Ha szükséges még adjunk hozzá mézet, esetleg nyírfacukrot. Díszíthetjük citromfű levelekkel. Tálalásig hűtőben tartjuk.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Kuka helyett tányérba! Készíts céklalevélből finom salátát
  Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik,...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon...
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja...
A fekete áfonya lenyűgöző egészségügyi hatásokkal rendelkezik
  A fekete áfonyában számos olyan antioxidáns található, mely a szervezet számára...

Címkék