Az agy 5 tápláléka. Természetes agyfunkció javítók

 

Lehet olyan élelmiszereket fogyasztani amelyek egészségünket szolgálják, vagy lehet olyan ételeket választani, amelyek betegségeket gerjesztenek.

Hasonlóképpen lehet fokozni az agy teljesítményét, vagy lehet enni olyan ételeket, amelyek a szó szoros értelmében lebutitanak bennünket.

 

Melyik volt először? Az intelligencia vagy az egészséges étrend? Bár nem tudjuk biztosan, de határozott kapcsolat van az élelmiszerek megválasztása, valamint az agy működése között. Minél jobb a táplálékunk, annál élesebb az agyunk. Minél több cukrot és feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk, koncentrációnk egyre zavarosabbá válik. Szóval, itt van néhány agytáplálék, amelyek segítenek a gondolkodásban és fokozzák a kognitív teljesítményt.

 

1. Dió

 

Nem véletlen, hogy a dió kinézetében hasonlít az agyra, érdekes az összeesés, mert kiváló forrása az agyműködést fokozó antioxidánsoknak. Egy tanulmány azt mutatja, hogy a dió drámai hatással van az agy információfeldolgozó és következtetés levonó képességére (interferenciális érvelés).

 

 

Más tanulmányok kimutatták, hogy egy olyan étrend amely több mint 2%-diót tartalmaz, képes visszafordítani az agy öregedést, és az életkorral összefüggő motoros és kognitív degenerációt.

 

2. Áfonya

Mindenféle adat áll már rendelkezésre az áfonya pozitív hatásairól. Tele vannak antioxidánsokkal, amelyek védenek a szabad gyökök károsító hatásaitól. Az áfonya megakadályozza az agyi degenerációt, és a memóriát drámaian képes növelni. Az egyik vizsgálatban a vizsgálati alanyok, akik a legtöbb fekete áfonyát és epret ettek a memória csökkenést legalább 2,5 évvel késleltették összehasonlítva azokkal, akik nem fogyasztottak áfonyát.

 

3. Olivaolaj

Az olivaolaj, és különösen az extra szűz olívaolaj számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, leginkább azért, mert jótékony, egyszeresen telítetlen zsírokkal van tele. Míg a húsokról és a teljes zsírtartalmú tejtermékekről ténylegesen kimutatták, hogy az agy gyorsabban öregszik tőlük, az egyszeresen telítetlen zsírok lassítják az agy öregedését. Egy tanulmány szerint, azon nők agya, akik egyszeresen telítetlen zsírokat fogyasztottak, körülbelül 6-7 évvel volt fiatalabb, mint biológiai koruk!

 

4. Kávé

Szintén az agyserkentő ételek közé sorolandó a kávé, amelyik a modern világ egyik legnépszerűbb itala és évezredek óta része az emberiség történelmének. A szabadkereskedelmi bio kávé nagy dolgokra képes az agy teljesítményének fókuszálásában. Fontos megjegyeznünk, hogy mértékletes kávéfogyasztás esetén annak egészségügyi előnyei csekély vagy semmiféle függőségi viszony kialakulása nélkül élvezhetők.

 

5. Víz

Ez a legtermészetesebb dolog, amit fogyaszthatunk. Testünk 61.8 %-ban vízből áll és a víz döntő fontosságú minden testi folyamatban. Víz nélkül az agy öregedése gyors ütemben zajlik. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a kiszáradás valójában agyzsugorodást okoz!

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Lehet-e tudni, hogy valaki átesett-e már tünetmentesen a fertőzésen?
  A legújabb kutatások szerint a koronavírusos esetek harminc százalékánál gyakorlatilag panaszmentes a betegség. Úgy esnek át az emberek a fertőzésen,...
TOVÁBB
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha a szervezetünkben megtalálható ez az alkotó vegyület, soha nem...
TOVÁBB
Koronavírus idején
  Néhány héttel ez előtt senki sem gondolta, hogy a 21. században lesz olyan nap, amikor nem mehetünk ki az utcára, mert kijárási tilalom van...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...
A B13-vitamin, vagyis az orotsav nagyobb dózisban orvosságként fejti ki hatását!
  A B13-vitamin, más néven orotsav egy olyan vitamin, amely alig ismert, ennek ellenére részt...

Címkék