5 élelmiszer, amitől csökken az intelligenciaszint

 

Talán nem köztudott, de vannak olyan élelmiszerek, amelyek károsítják az agyi funkciókat. Íme, néhány példa, amely csökkenti az intelligenciaszintet.

 

1. Amiről néhányan tudják ezt, az az alkohol. Nem csak a májat roncsolja, de „butít” is. A folyamatos italozás mentális zavarokat idézhet elő.

 

2. Az édességek, a cukor és cukros ételek is felelősek az IQ szint csökkenésért. Hosszan tartó fogyasztása neurológiai problémákhoz vezethet, illetve a memóriára is rossz hatással van.

 

3. A gyorskaják mindennapos fogyasztása sem ajánlott, egészségügyileg sem, nem beszélve arról, hogy az agyra is negatívan hatnak az összetételei. Az ilyen ételek eleinte növelik a boldogságérzetet, ám miután ehhez hozzászokik a szervezet a hormon szintje csökkenni kezd. Tehát semmiképpen nem ajánlott a műennivalók folyamatos szervezetbe vitele.

 

4. A mirelit termékek gyakran kerülnek a háztartásokba, hiszen a félkész ételek hamar elkészíthetőek. Ennek viszont van hátránya is, mégpedig az, hogy rengeteg festéket, adalékanyagot és tartósítószert tartalmaz, amelyek befolyásolják a viselkedést és a kognitív funkciókat, valamint rombolják az agyban található idegsejteket, tartós fogyasztásuk pedig mentális betegségekhez vezethet.

 

5. Sokan alkalmazzák diétához, fogyókúrához a mesterséges édesítőszereket, ezek azonban könnyen agykárosodást és kognitív zavarokat okozhatnak.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A szívrohamig isszák az energiaitalokat a fiatalok
  Alvásra már nincs idő, így egyre többen próbálják energiaitalokkal fokozni a teljesítményüket vagy épp elnyújtani a bulit. A fiatalok egy része reggelire...
TOVÁBB
A japánbirs termése gyógyhatása miatt nagyobb megbecsülést érdemelne
  A japánbirs az egyik legkedveltebb díszcserjénk. Bizonyára sokan nem is tudják, hogy gyümölcsöt terem, a gyümölcse pedig gyógyhatásokkal rendelkezik...
TOVÁBB
Május 20-a a méhek világnapja!
  Az Egyesült Nemzetek Szervezete jelölte meg ezt a napot a méhek világnapjának.   A méhek napját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Kuka helyett tányérba! Készíts céklalevélből finom salátát
  Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik,...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon...
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja...
A fekete áfonya lenyűgöző egészségügyi hatásokkal rendelkezik
  A fekete áfonyában számos olyan antioxidáns található, mely a szervezet számára...

Címkék