Frissen csavart káposztalével 10 nap alatt gyógyulhat a kezdődő gyomorfekély!

 

Egy kiadós nehéz ebéd helyett csak valami frissítőre, vagy egy könnyed salátára vágysz, és nem tudod, mire essen a választás?

 Íme, 5 tipp hogy miért válaszd a nyers káposztát alapanyagként

 

A káposzta tiocianát, lutein, zeaxantin, isothiocyanat és sulforafan tartalmának köszönhetően valósággal berobbantja az enzimek működését és salaktalanít is. A kutatások bizonyítják, hogy ezen összetevőknek köszönhetően a rendszeres káposztafogyasztás segít a mellrák, a prosztatarák és a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében. Azon férfiak, akik rendszeresen naponta káposztát fogyasztottak 66 %-kal kisebb mértékben voltak kitéve a vastagbél daganatoknak, mint azon társaik, akik étrendjében a káposzta nem volt jelen.

 

Nem hiába nevezzük a zöldségeket és gyümölcsöket vitális ételeknek, hiszen igazán megérdemlik ezt az elnevezést. A káposzta, mangán, B1-vitamin, piridoxin (B6-vitamin) pantotén sav (B5-vitamin), vas, magnézium, foszfor, kalcium tartalma a csontok és szívérrendszer ideális működését támogatja. Gazdag K-vitamin tartalma a szervezet napi szükségletének 85%-át biztosítja. Ez védőfaktor lehet az Alzheimer kórral szemben. C-vitamin tartalma sem elhanyagolható, egy adag káposztasaláta fogyasztása fedezi a napi fél adag C vitamin szükségletet.

A frissen csavart káposzta leve a népi gyógyászatban a legjobb gyógyír a gyomorfekélyre. Ezt a tudomány is igazolja, hiszen kimutatták, hogy az indol-3-carbinol tartalmának köszönhetően a káposzta sikeresen alkalmazható a gyomorfekély gyógyításában. Napi 1 csésze frissen csavart káposzta leve 10 napi fogyasztás esetén gyógyítja a kezdődő gyomorfekélyt.

 

Ha valaki fogyni szeretne, akkor ideális a káposzta csavart leve. Gyakorlatilag kalóriaszegény és egy helyes fogyókúra elengedhetetlen eleme.

 

 

Egyike a legrégebbi zöldségeknek már az 1600-as években ismerték és változatos formában készítették. A legnagyobb káposztából készült étel 544 kg-ot nyomott és több mint 80.000 darab töltött káposzta készült el 2008-ban Makedóniában.

Forrás

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Az almaecet, mint gyógyszer
  Mitől olyan egészséges az almaecet? Az értékes alkotóelemektől, mivel az almában fellelhető szinte összes alkotóelem az almaecetben...
TOVÁBB
Egészséges a busa húsa
  A busa húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé...
TOVÁBB
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő, milliárdnyi mikroorganizmus tevékenységén múlik. A normál bélflóra...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...

Címkék