Frissen csavart káposztalével 10 nap alatt gyógyulhat a kezdődő gyomorfekély!

 

Egy kiadós nehéz ebéd helyett csak valami frissítőre, vagy egy könnyed salátára vágysz, és nem tudod, mire essen a választás?

 Íme, 5 tipp hogy miért válaszd a nyers káposztát alapanyagként

 

A káposzta tiocianát, lutein, zeaxantin, isothiocyanat és sulforafan tartalmának köszönhetően valósággal berobbantja az enzimek működését és salaktalanít is. A kutatások bizonyítják, hogy ezen összetevőknek köszönhetően a rendszeres káposztafogyasztás segít a mellrák, a prosztatarák és a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében. Azon férfiak, akik rendszeresen naponta káposztát fogyasztottak 66 %-kal kisebb mértékben voltak kitéve a vastagbél daganatoknak, mint azon társaik, akik étrendjében a káposzta nem volt jelen.

 

Nem hiába nevezzük a zöldségeket és gyümölcsöket vitális ételeknek, hiszen igazán megérdemlik ezt az elnevezést. A káposzta, mangán, B1-vitamin, piridoxin (B6-vitamin) pantotén sav (B5-vitamin), vas, magnézium, foszfor, kalcium tartalma a csontok és szívérrendszer ideális működését támogatja. Gazdag K-vitamin tartalma a szervezet napi szükségletének 85%-át biztosítja. Ez védőfaktor lehet az Alzheimer kórral szemben. C-vitamin tartalma sem elhanyagolható, egy adag káposztasaláta fogyasztása fedezi a napi fél adag C vitamin szükségletet.

A frissen csavart káposzta leve a népi gyógyászatban a legjobb gyógyír a gyomorfekélyre. Ezt a tudomány is igazolja, hiszen kimutatták, hogy az indol-3-carbinol tartalmának köszönhetően a káposzta sikeresen alkalmazható a gyomorfekély gyógyításában. Napi 1 csésze frissen csavart káposzta leve 10 napi fogyasztás esetén gyógyítja a kezdődő gyomorfekélyt.

 

Ha valaki fogyni szeretne, akkor ideális a káposzta csavart leve. Gyakorlatilag kalóriaszegény és egy helyes fogyókúra elengedhetetlen eleme.

 

 

Egyike a legrégebbi zöldségeknek már az 1600-as években ismerték és változatos formában készítették. A legnagyobb káposztából készült étel 544 kg-ot nyomott és több mint 80.000 darab töltött káposzta készült el 2008-ban Makedóniában.

Forrás

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Miért olyan veszélyes a magas húgysavszint?
  Több tanulmány szerint a magas húgysavszint önálló rizikófaktornak bizonyult mindkét nemben, de a nőket súlyosabban érinti. A magas...
TOVÁBB
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint a lélek segélykiáltását. A betegség beszél, és...
TOVÁBB
Gyakori megbetegedések kezelése
  A betegellátás leggyakrabban otthon kezdődik, és sok esetben ma is a jól bevált házi szerekkel.   A sós vizes borogatás éppúgy hatékonyan enyhíti...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Koronavírus idején
  Néhány héttel ez előtt senki sem gondolta, hogy a 21. században lesz olyan nap, amikor...
A tüdőfű a tüdő legkülönfélébb betegségeiben hatásos gyógynövény
  A tüdőfű a légzőszervi megbetegedések egyik legkiválóbb természetes házi patikaszere....
Harcolj a vírusok ellen megelőzéssel!
  Vírusfertőzésre nincs gyógymód, amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk...
A konyhasó életfontosságú tápelem, erősítő és serkentőszer
  Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában,...

Címkék