Méregtelenítő sós vizes lábfürdő

 

Régi praktikák egyike, téli estéken (vagy természetesen mikor igény van rá) a lábak áztatása, sós vízben.

Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc. Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.

 

A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásai nincsenek, 6 – 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.

 

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,

 

●    ha citromsárgás, akkor a vese, húgyhólyag,

●    ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,

●    barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,

●    a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,

●    sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

 

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.

 

 

Az ülő foglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés. Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.

Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a tiszta víz és a natúr só jelenti.

 

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
Az egészségtelen margarin
  Koleszterinmentessége miatt a margarin nem tekinthető egészséges élelmiszernek. Tévednek a margarinfogyasztók, amikor azt hiszik, hogy koleszterin...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
Az egészségtelen margarin
  Koleszterinmentessége miatt a margarin nem tekinthető egészséges élelmiszernek. Tévednek...
A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só!
  A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem...
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...

Címkék