Ezek az élelmiszerek színűk segítségével védenek a ráktól

 

Egyes alapélelmiszerek, főként zöldségek és gyümölcsök színeiből kiindulva képesek lehetnek bizonyos rákos betegségeket megelőzni. Lássuk, mely színárnyalatú ételek segítenek ebben a legjobban.

 

 

1. Pirosak

Talán a legkedveltebb piros színű zöldségünk a paradicsom, amely bizonyítottan segít a petefészekrák megelőzésében.

 

Egy kísérlet során 150 ezer nő bevonásával arra jöttek rá a kutatók, hogy egy hét során, csak napi egy fél paradicsom elfogyasztásával 50 százalékkal csökken annak az esélye, hogy a petefészek megbetegedjen. Ugyanakkor arra is rájöttek, hogy a hasnyálmirigyrák kockázata is csökken, ha rendszeresen fogyasztjuk a paradicsomot. Ugyanúgy egészséges a vörös káposzta fogyasztása, a vörös áfonya, a málna, a görögdinnye, a piros paprika.

 

2. Narancssárgák

A narancssárga színű gyümölcsök és zöldségek, a szakemberek szerint elsősorban az emésztésben fontos szerepet játszó szervek daganatos megbetegedéseinek kockázatát csökkentik. Ilyen zöldség a sárgarépa, a sütőtök, a gyümölcsök közül pedig a kajszi barack, a goji bogyó, homoktövis.

 

 

3. Sárgák

A különböző citrusfélék, mint például a citrom, vagy az ananász, papaya, grapefruit heti rendszeres fogyasztása is védi az emésztőszerveket, de kisebb lesz az esélye a szájüregben, a nyakon kialakuló ráknak, vagy éppen csontvelőráknak. Itt elég magas C-vitamin tartalomról beszélünk, amely segíti az immunrendszert, így a rák elleni védekezést is.

 

4. Zöldek

A káposzta, brokkoli, uborka is nagyszerű vitaminforrás, főként K-vitaminban gazdag zöldségek. Elsősorban a petefészekrák, a gerincvelőrák és gyomorrák megelőzésében segítenek.

 

5. Fehérek

Ezek voltaképpen színtelen zöldségek, de amellett, hogy finomak, nagyok egészségesek is. A hagyma, fokhagyma, például természetes antibiotikumként szolgál, ezt az allicin nevű hatóanyagnak köszönhető, amely egyben egy nagyon erős antioxidáns is. Megfigyelték, hogy azoknál a személyeknél, akik az átlagosnál több hagymát, fokhagymát fogyasztanak, kevesebbszer fordult elő gyomorrák.

Forrás

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A tojás értéke
  A fogyókúrák, a szénhidrátmentes diéták legjobb alapja a tojás, hiszen gyakorlatilag...
Nyirokrendszerünk ápolása
  A nyirokrendszerünk keringési zavarait okozhatják műtétek, daganatok, gyulladások és...
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt...
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...

Címkék