Ezek az élelmiszerek színűk segítségével védenek a ráktól

 

Egyes alapélelmiszerek, főként zöldségek és gyümölcsök színeiből kiindulva képesek lehetnek bizonyos rákos betegségeket megelőzni. Lássuk, mely színárnyalatú ételek segítenek ebben a legjobban.

 

 

1. Pirosak

Talán a legkedveltebb piros színű zöldségünk a paradicsom, amely bizonyítottan segít a petefészekrák megelőzésében.

 

Egy kísérlet során 150 ezer nő bevonásával arra jöttek rá a kutatók, hogy egy hét során, csak napi egy fél paradicsom elfogyasztásával 50 százalékkal csökken annak az esélye, hogy a petefészek megbetegedjen. Ugyanakkor arra is rájöttek, hogy a hasnyálmirigyrák kockázata is csökken, ha rendszeresen fogyasztjuk a paradicsomot. Ugyanúgy egészséges a vörös káposzta fogyasztása, a vörös áfonya, a málna, a görögdinnye, a piros paprika.

 

2. Narancssárgák

A narancssárga színű gyümölcsök és zöldségek, a szakemberek szerint elsősorban az emésztésben fontos szerepet játszó szervek daganatos megbetegedéseinek kockázatát csökkentik. Ilyen zöldség a sárgarépa, a sütőtök, a gyümölcsök közül pedig a kajszi barack, a goji bogyó, homoktövis.

 

 

3. Sárgák

A különböző citrusfélék, mint például a citrom, vagy az ananász, papaya, grapefruit heti rendszeres fogyasztása is védi az emésztőszerveket, de kisebb lesz az esélye a szájüregben, a nyakon kialakuló ráknak, vagy éppen csontvelőráknak. Itt elég magas C-vitamin tartalomról beszélünk, amely segíti az immunrendszert, így a rák elleni védekezést is.

 

4. Zöldek

A káposzta, brokkoli, uborka is nagyszerű vitaminforrás, főként K-vitaminban gazdag zöldségek. Elsősorban a petefészekrák, a gerincvelőrák és gyomorrák megelőzésében segítenek.

 

5. Fehérek

Ezek voltaképpen színtelen zöldségek, de amellett, hogy finomak, nagyok egészségesek is. A hagyma, fokhagyma, például természetes antibiotikumként szolgál, ezt az allicin nevű hatóanyagnak köszönhető, amely egyben egy nagyon erős antioxidáns is. Megfigyelték, hogy azoknál a személyeknél, akik az átlagosnál több hagymát, fokhagymát fogyasztanak, kevesebbszer fordult elő gyomorrák.

Forrás

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...
A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi a jiaogulant
  A jiaogulant a keleti világban évezredek óta használják, és annyi pozitív hatása vált...
A kombucha rendszeres fogyasztásának számtalan kedvező hatása van
  A kombucha többek között segít megőrizni szervezetünk vitalitását, lúgosítja a...

Címkék