Íme a rejuvelac! Az ital, amit alig ismernek Magyarországon

 

Külföldön már széles körben ismert, míg itthon viszonylag kevesek hallottak a rejuvelac nevű alkoholmentes fermentált italról. Az italt csíráztatott magvakból állítják elő, és főleg emésztési, anyagcsere és bélrendszeri problémák esetén érdemes fogyasztani. Enzimekben rendkívül gazdag, főleg azokat az enzimeket pótolja, amelyek távoznak szervezetünkből.

 

A rejuvelac ugyanakkor nagy mennyiségű probiotikumot tartalmaz, ami elengedhetetlen a belek működéséhez, méregtelenít, és optimalizálja az emésztőrendszer működését. E mellett B-, C- és E-vitamint tartalmaz.

 

A rejuvelac gyomorpanaszok, székrekedés, aranyér, gyomorsavtúltengés, puffadás és étvágytalanság esetén is kiváló gyógymód. A rejuvelac elkészítése ugyanakkor alig igényel anyagi befektetést, így igazán megéri elkészíteni.

 

Lássuk mi szükséges hozzá:

 

– egy adag bio búza

– egy öt literes befőttesüveg

– egy tiszta háló vagy géz

– szűrő vagy csíráztató tál

 

Elkészítési mód

 

 

Vegyünk egy csészényi bio búzát, mossuk meg alaposan, majd tegyük a befőttesüvegbe és öntsük fel tiszta vízzel. Az üveget födjük le a hálóval vagy gézzel, és hagyjuk 12 órán át ázni a búzaszemeket. Ezt követően a búza csírázni kezd. Az első 12 óra után öntsük ki a vizet, mossuk jól át a búzát, de vigyázzunk a csírakezdeményekre. A maradék víz felitatása után a búzát helyezzük a szűrőbe vagy csíráztató tálba, ahol 3-4 napig hagyjuk. A búzát naponta legalább két alkalommal mossuk át, nehogy megpenészedjen. Ne tegyük ki erős napfénynek, és ne hagyjunk sok vizet alatta, mert megpenészedik, ugyanakkor tegyük jól szellőző helyre.

 

Négy nap után az immár kicsírázott búzát visszahelyezzük a befőttesüvegbe, és ismét feltöltjük tiszta vízzel. Az üveg tetejére ugyancsak géz vagy háló jön, majd egy száraz, fénytől védett helyen tároljuk két napig. Ezután máris kész a rejuvelac, amit leszűrünk, és máris fogyasztható. Íze kicsit savanykás, citromos, nagyon frissítő. Hűtőben akár 3 napig is eláll. A már kicsírázott búzából még 3 adag ital készíthető.

 

Forrás


NEKED AJÁNLJUK
A szívrohamig isszák az energiaitalokat a fiatalok
  Alvásra már nincs idő, így egyre többen próbálják energiaitalokkal fokozni a teljesítményüket vagy épp elnyújtani a bulit. A fiatalok egy része reggelire...
TOVÁBB
A japánbirs termése gyógyhatása miatt nagyobb megbecsülést érdemelne
  A japánbirs az egyik legkedveltebb díszcserjénk. Bizonyára sokan nem is tudják, hogy gyümölcsöt terem, a gyümölcse pedig gyógyhatásokkal rendelkezik...
TOVÁBB
Május 20-a a méhek világnapja!
  Az Egyesült Nemzetek Szervezete jelölte meg ezt a napot a méhek világnapjának.   A méhek napját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület...
TOVÁBB
A kókuszolaj jótékony hatásai
  Az egészséges életmódot támogatók körében ma már nagyon elterjedt a kókuszzsír vagy kókuszolaj használata. A kókuszzsír az egyetlen olyan étkezési...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Az eperlevél teája hatékonyan csökkentheti a vércukor szintjét
  Oda kell figyelnünk, hogy a vércukorszintünk rendben legyen, erre az egyik legjobb...
Pajzsmirigy túlműködés esetén engedjük a testet megnyugodni
  A pajzsmirigy túlműködését a túlzott idegesség, álmatlanság, rendszeres hasmenés,...
Köszvényes betegeknek ajánlott táplálkozásukba illeszteni a podagrafű rendszeres fogyasztását
  Szinte egész évben rendelkezésre áll, vitaminban és ásványi anyagokban is gazdag...
Egy újabb gyomnövény a vadonból, mely gyógynövény
  A selyemkóró igazi Hungarikum, mert csak hazánkban, az alföldi részen termel nektárt, ezért...

Címkék