Íme a rejuvelac! Az ital, amit alig ismernek Magyarországon

 

Külföldön már széles körben ismert, míg itthon viszonylag kevesek hallottak a rejuvelac nevű alkoholmentes fermentált italról. Az italt csíráztatott magvakból állítják elő, és főleg emésztési, anyagcsere és bélrendszeri problémák esetén érdemes fogyasztani. Enzimekben rendkívül gazdag, főleg azokat az enzimeket pótolja, amelyek távoznak szervezetünkből.

 

A rejuvelac ugyanakkor nagy mennyiségű probiotikumot tartalmaz, ami elengedhetetlen a belek működéséhez, méregtelenít, és optimalizálja az emésztőrendszer működését. E mellett B-, C- és E-vitamint tartalmaz.

 

A rejuvelac gyomorpanaszok, székrekedés, aranyér, gyomorsavtúltengés, puffadás és étvágytalanság esetén is kiváló gyógymód. A rejuvelac elkészítése ugyanakkor alig igényel anyagi befektetést, így igazán megéri elkészíteni.

 

Lássuk mi szükséges hozzá:

 

– egy adag bio búza

– egy öt literes befőttesüveg

– egy tiszta háló vagy géz

– szűrő vagy csíráztató tál

 

Elkészítési mód

 

 

Vegyünk egy csészényi bio búzát, mossuk meg alaposan, majd tegyük a befőttesüvegbe és öntsük fel tiszta vízzel. Az üveget födjük le a hálóval vagy gézzel, és hagyjuk 12 órán át ázni a búzaszemeket. Ezt követően a búza csírázni kezd. Az első 12 óra után öntsük ki a vizet, mossuk jól át a búzát, de vigyázzunk a csírakezdeményekre. A maradék víz felitatása után a búzát helyezzük a szűrőbe vagy csíráztató tálba, ahol 3-4 napig hagyjuk. A búzát naponta legalább két alkalommal mossuk át, nehogy megpenészedjen. Ne tegyük ki erős napfénynek, és ne hagyjunk sok vizet alatta, mert megpenészedik, ugyanakkor tegyük jól szellőző helyre.

 

Négy nap után az immár kicsírázott búzát visszahelyezzük a befőttesüvegbe, és ismét feltöltjük tiszta vízzel. Az üveg tetejére ugyancsak géz vagy háló jön, majd egy száraz, fénytől védett helyen tároljuk két napig. Ezután máris kész a rejuvelac, amit leszűrünk, és máris fogyasztható. Íze kicsit savanykás, citromos, nagyon frissítő. Hűtőben akár 3 napig is eláll. A már kicsírázott búzából még 3 adag ital készíthető.

 

Forrás


NEKED AJÁNLJUK
Minden háznál legyen sósborszesz
  Egykor azt hitték, minden nyavalyát kiűz, még a bélférget is kihajtja. Talán erre is használ, nem biztos, de az tény, hogy több mint 100 éve...
TOVÁBB
Fogyni vágyók, ízületi problémával küzdők számára nélkülözhetetlen a kollagén fogyasztása
  A bőrünk állapota sokat elárul rólunk. Bizonyára senki nem bánná, ha bőre szépsége, feszessége, finomsága nem változna meg az idő során. Azonban a...
TOVÁBB
Tények és tévhitek a tojásról
  A tojásnak kiemelten magas a fehérjetartalma, kiváló a tápértéke, tele van nélkülözhetetlen vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és segít a...
TOVÁBB
Nyirokrendszer – szervezetünk szennyvízcsatornájának megtisztítása
  A nyirokrendszer megtisztításával méregteleníthetjük az összes szervet. A nyirokrendszert úgy kell elképzelni, mint egy mini csatornarendszert, behálózza...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Május 20-a a méhek világnapja!
  Az Egyesült Nemzetek Szervezete jelölte meg ezt a napot a méhek világnapjának.   A...
A megfázás lelki okai
  A megfázás jelzi, hogy belsőleg hideggé váltam, hiányzik belőlem a melegség, mivel az...
Mindenkinek meg kellene tanulnia meditálni!
  Miért meditálunk? Azért meditálunk, mert minket ez a világ nem tudott...
Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon! Ne bántsd őket!
  Minden egyes fecske, amíg Magyarországon van, minimum 1 kilogramm rovart eszik meg. Ha...

Címkék