El a kezekkel a csattanó maszlagtól!

 

Tekintsük műtárgynak a csattanó maszlagot, hiszen ahogy a múzeumi képeknek, úgy ennek a növénynek is csak a látványát ajánlott élvezni!

 

 

Már egészen fiatalon megtanítják, hogy ne vedd a szádba az utadba kerülő dolgokat, beleértve a növényeket is. Ez kicsiként nagy kísértést jelent, hiszen a kíváncsiság mellett az érdekes külsővel dicsekvő környezet hívogat, hogy érintsd, szagold, vagy kóstold meg.

 

A kirándulások alakalmával a jól ismert veszélyes és mérgező növények mellett, a csattanó maszlag ugyancsak helyet kap a tiltólistán erősen hallucinogén hatása miatt.

 

Kiszámíthatatlan használat

Az orvostudomány nyugtatót készített a növény hatóanyagaiból, s ez után már csak egy lépés választotta el a csattanó maszlagot az utcai megjelenéstől, ami be is következett. A maszlagból készült szer azonban veszélyesebb, mint gondolnánk, mivel előállításának körülményei – attól függően, hogy a növény mely részeit, és milyen formában használták fel –, illetve a fogyasztó egészségügyi állapota, életkora egyaránt befolyásolja a hatást. Ez alapján a súlyosan mérgező növény halálhoz is vezethet, az ijesztő hallucináció mellett.

 

Használata

Mivel a tudati befolyásoltságot, képzelgéseket okozó hatóanyag a csattanó maszlag minden részében megtalálható, így számos variáció áll a kísérletező kedvű, felelőtlen fogyasztók előtt. Mindezt súlyosbítja, hogy a drogként terjedő növényből sokan saját kezűleg készítenek „élvezeti cikket”. A maszlag levelei és magjai tartalmazzák a legnagyobb mennyiségű alkaloidot, így elsősorban ezeket a részeket fogyasztják főzve, rágva, tekerve.

 

Mindent vagy semmit

Míg néhány fogyasztó extrém hallucinációkat él át, miközben képzelete olyan helyre zárja be négy, tíz, de akár tizenkét órán át, amelyre a legkevésbé sem vágyott, addig mások számára szinte semmilyen hatást nem eredményez a csattanó maszlag fogyasztása.

 

A növény hatásával azonban cseppet sem érdemes játszani, mert előre kiszámíthatatlan a mérgezettség foka, a szervezet reakciója, és az agyat bénító félelemben tartó képzelgés mértéke. A legtöbben „mellékhatásként” számíthatnak több napos kórházi kezelésre is.

Forrás

 


NEKED AJÁNLJUK
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A stressz, a düh, a gyűlölet savas pH-t hoz lére a testünkben
Egy híres professzor elmélete szerint a stressz, a düh és a gyűlölet savas pH-t hoz lére...
A tojás értéke
  A fogyókúrák, a szénhidrátmentes diéták legjobb alapja a tojás, hiszen gyakorlatilag...
Nyirokrendszerünk ápolása
  A nyirokrendszerünk keringési zavarait okozhatják műtétek, daganatok, gyulladások és...
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt...

Címkék