Tobozmirigy - a harmadik szem

 

A tobozmirigy, amit a harmadik szemnek is neveznek, Hórusz szemének, vagy a lélek székhelyének, egy kis fenyőtoboz alakú szerv az agyad belsejében, mely hormonokat választ ki, mint a melatonin, a szerotonin és a DMT (Dimethyltryptamine), ami Lélek Molekulaként ismert.

 

Figyeljük meg az ősi egyiptomi ábrázolások adta hasonlóságokat! A köztiagy, az agy középső része tartalmazza az álmok, a meditatív állapot és a vizuális gondolkodásmód alapját képező tobozmirigyet.

 


A melatonin és a szerotonin felelős az alvási vagy a meditatív állapotokért, és a kényelem, boldogság és eufória érzelmi állapotaiért. A DMT hatása kiterjed az időtágulásra, időutazásra, paranormális birodalmakba történő utazásokra, és spirituális lényekkel való találkozásokra más dimenziókban.

Energiaszinten a tobozmirigy a 6. csakra (Szanszkritul: Ajna) fizikai megnyilvánulása, melyet a valódi misztikus potenciállal, a nem fizikai valóság észlelésével és a lelki bölcsességgel társítanak.

Tény, hogy sok vallás és misztikus hagyomány utal világszerte a tobozmirigyre a fenyőtoboz szimbólummal: az egyiptomi isten Ozirisz botja két egymásba fonódó kobrát ábrázol, közöttük egy fenyőtobozzal (A Kundalini energia felemelkedik a Harmadik szemhez), a Pápa botja is egy tobozt ábrázol, Angkor Wat szent romjai Kambodzsában szintén fenyőtoboz alakúak, és számos más példa van.

Harmadik szemünk − a tobozmirigy – a homlok közepén kifejlődő harmadik szem a mitológiában és jó néhány kultúrában gyakran visszaköszönő téma. Őseink sejtettek valamit, vagy véletlen, hogy tényleg van egy mirigy az emberi koponyában, melynek ugyan az a szerepe, mint a szemeknek, vagyis a látószerv által felfogott ingerekre (azaz közvetetten fényre) reagál…

A hinduizmusban a harmadik szem motívuma megszokottnak számít, leggyakrabban egy a szemük fölé tett pötty alakjában hordják magukon az emberek, és Pottu-nak nevezik. Előfordulnak más elnevezések is, például Bindi, Tilakam vagy Tika. Ez a jelkép mára annyira elterjedt lett, hogy sokan divatból hordják. Kevésbé ismert azonban az, hogy ez a jógával és meditációval kialakuló harmadik szemet jelképezi. Egy tibeti legenda a harmadik szemet Shiva Istenhez köti: az ő homlokán jelent meg ez először egy lángnyelv formájában, mikor felesége azzal akarta megijeszteni, hogy meditációja közben eltakarta Shiva szemét kezeivel, egy pillanatra elrejtve így szeme elöl a külvilágot.

Nem is annyira új keletű a tobozmirigy fontosságának ismerete! Csak néhány példa a tobozmirigy szimbolikára a történelmi, spirituális és szakrális emlékekben:

 

 

 

Mi okozza a tobozmirigy blokkolását?

 

Ez a szerv a spirituális látókészüléked, a fizikai és metafizikai világ közötti híd. Ez teszi számodra lehetővé a misztikus és tudatos álom tapasztalatokat, amelyek elengedhetetlenek a spirituális fejlődésedhez. Ezek a lélek üzenetei, és a tobozmirigy az antenna, mely fogadni tudja őket.

A legtöbb ember tobozmirigye mégis leáll, mire eléri a 12 éves kort. Talán magad is észrevetted, hogy a gyerekek mind intuitív és spirituális természetűek, de elveszítjük ezt a képességünket, ahogy felnövünk. Miért?

A probléma a tobozmirigy meszesedése. Ez a mirigy valójában belül vízzel van töltve, ami azt jelenti, hogy a korral meszesedik, és más okok miatt is. Pontosan mi okozza a meszesedést?

 

●   Fluorid a fogkrémben és a vízben,

●   feldolgozott "szemét" élelmiszer,

●   üdítőital és más szénsavas italok,

●   finomított cukrok, zsírok, liszt,

●   korlátozó hiedelmek,

●   spirituális gyakorlat hiánya.

 

 

A tobozmirigyben felhalmozódik a fluorid, így ennek van a legnagyobb fluorid koncentrációja az emberi szervezetben, és ez az elsődleges oka a tobozmirigy meszesedésének.

Az elsőszámú dolog, amit a tobozmirigy aktiválásáért tehetünk, hogy csökkentjük a bevitt fluoridot.

 

Néhány tanács:

 

●   használj csak természetes, nem fluoridos fogkrémet, és utasítsd vissza a fluorid-géles kezelést a fogorvosnál,

●   igyál tisztított vagy szűrt vizet, és ne feledd, a palackozott víz is lehet fluoridos,

●   egyél friss bioélelmiszereket - minél feldolgozottab egy étel, annál több Fluoridot tartalmaz,

●   kerüld a feldolgozott italokat, mint az üdítők, gyümölcslé italok, instant és palackozott teák, sportitalok,

●   kerüld a tapadásmentes serpenyőben, lábosban való sütést és főzést, mivel ezek növelik az élelmiszer fluorid tartalmát,

●   igyál biobort! A bor (különösen a vörösbor) bizonyítottan jó hatással van, persze mértékkel. A növényvédő szerek túlzott használata a szőlőültetvényeken szintén a fluorid egyik forrása lehet,

●   kerülj bármilyen feldolgozott húst (pl. csirkeszárnyak, csirkefasírtok) – a mechanikus kicsontozó folyamat szennyezi a húst a magasabb fluorid tartalmú csont részecskékkel,

●   igyál fiatal levelekből készült teát (pl. fehér tea), vagy Mate teát (yerba mate) – ami egy gyógynövény tea Dél-Amerikából,

●   sok Fluorid felszívódik a bőrön keresztül, amikor zuhanyzunk vagy fürdőt veszünk. Akik szeretnek hosszan zuhanyozni, vagy pihentető fürdőt venni, azoknak ajánlott egy fluorid szűrő telepítése a fürdőszobában. Egyébként próbáld leöblíteni a tested, majd zárd el a csapot, szappanozd le magad, majd öblítsd le a végén a szappant. Így nemcsak spórolsz a vízzel, de minimalizálod a fluorid felszívódását is,

●   kerüld a kálcium pótlást, mivel az nem szívódik fel a csontokban, és végül csak eltelíti a szerveidet, beleértve a tobozmirigyedet is.

 

A tisztítás egy újabb fontos lépés, hogy aktivizáld a tobozmirigyedet. Ez a fluorid eltávolítását jelenti, ami az évek során felhalmozódott a szervezetedben.

Tamarind gyümölcs vagy paszta: Egyes tapasztalatok szerint a tamarind paszta fogyasztása a legjobb módja a tobozmirigy mésztelenítésének. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a tamarind hatékonyan eltávolítja a szervezetből a Fluoridot a vizelet kiválasztáson keresztül, és még a csontokban eltárolt fluoridot is mozgósítja.

 

A bór kiegészítés egy másik ismert ellenszere a fluoridnak. Egy teáskanál bór egy liter vízhez, ami bevihető kis mennyiségben a nap folyamán.

A máj tisztító működése elengedhetetlen a fizikai és spirituális jólétünkhöz. Egy jó máj eltávolítja a nehézfémeket és számos méreganyagot a szervezetből, többek között a fluoridot.

A szauna vagy egy izzasztókunyhó szertartás nagyszerű a fluorid és más mérgek eltávolítására a bőrből, mivel a verítékkel kiürülnek. Szükséges letörölni a testről a verítéket többször, hogy megakadályozzuk az újra felszívódást, és sok vizet kell inni. A hidratálás elengedhetetlen, ha ezen módszer mellett döntesz!

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...

Címkék