Mire jó a joghurt?

  

Nem elég, hogy finom, az utóbbi néhány évtizedben újabb alkalmazási területeit fedezték fel a házi gyógyításban.

 

Az immunrendszer erősítése: Kaliforniai kutatóorvosok kimutatták, hogy naponta két pohár élőflórás joghurt elfogyasztása a négyszeresére növelheti a gamma-interferon szintjét. Ezt a fehérjét azok a fehérvérsejtek termelik, amelyek az immunrendszert segítik a kórokozók elleni harcban. 

 

Küzdelem a rák ellen: A joghurtban lévő Acidophilus bizonyíthatóan segít megelőzni a daganatok kiújulását a húgyhólyagrákkal kezelt betegeknél. A hasznos baktériumok megakadályozhatják a káros mikroorganizmusokat abban, hogy amikor kölcsönhatásba lépnek az élelmiszerekkel, rákkeltő anyagokat hozzanak létre a szervezetünkben. 

 

Az erős csontokért: A laktóz érzékenységben (vagyis a tejcukor megemésztéséhez szükséges enzim hiányában) szenvedő emberek kénytelenek mellőzni a tejet – a csonterősítő kalcium egyik legfontosabb forrását. Az élőflórás joghurt számukra is megoldást jelenthet, mivel a benne található élő kultúra enzimei „előemésztik” a laktózt a szervezet számára, így annak fogyasztásakor a legtöbben már nem észlelik a szokásos kellemetlen tüneteket. 

 

A candidiasis kezelése: Ha a Candida albicans nevű, a hüvelyben élő élesztőgomba túlszaporodik, szörnyű viszketést és kellemetlen, égető érzést okozhat. Egy amerikai vizsgálat során a fertőzés jelentkezésének valószínűsége jelentős mértékben csökkent azoknak a nőknek a körében, akik naponta 250 g élőflórás joghurtot ettek. Az említett tejtermék fogyasztása a már kialakult fertőzések kezelésében is fontos szerepet játszhat.

 

 

Vigyázat! Csak élesztőgombás fertőzés esetén alkalmazzunk joghurtot; a bakteriális fertőzést ugyanis valószínűleg csak tovább súlyosbítanánk vele. 

 

A húgyhólyag védelme: A joghurt valódi segítséget jelenthet azoknak a nőknek, akik visszatérő húgyúti fertőzésben szenvednek. Egy finn vizsgálat eredményei szerint a hetente legalább háromszor joghurtot és sajtot fogyasztó nők közel 80 %-kal kisebb valószínűséggel kaptak húgyúti fertőzést, mint azok, akik hetente egyszer, esetleg egyszer sem ettek ilyen tejtermékeket.

 

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...

Címkék