Olajfalevél a természetes antibiotikum

 

Az olajfalevél kivonat rendszeres szedése segíti az általános közérzet és kedélyállapot javulását, növeli az aktivitást, segíti immunrendszerünknek, hogy nagyobb ellenálló képessége legyen a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben.

  

olajfalevél, olajfalevél kivonat

Az olajfalevél a bibliai idők óta nagyra becsült, immunerősítő növény. Természetes eredetű, immunrendszert erősítő, mely 98 értékes összetevőt tartalmaz. Évezredeken keresztül sikeresen űzték a különböző betegségek kezelését olajfalevél kivonattal.

 

Az olajfaleveleknek jóval erősebb hatásuk van az egészségünkre, mint amire az olívaolaj képes. Ez többek között a benne található oleuropeinnek köszönhető. Az oleuropein egy nagyon erős antioxidáns, amely az olajfa gyökerében, kérgében, gyümölcsében és levelében is elő fordul.

 

Az olajfa a görög istenek szent fájának számított. Évezredek óta nélkülözhetetlen a mediterrán népek táplálkozásában. Terméséből a legfinomabb olívaolajat préselik.

Az olajfa gyümölcséből többféle eljárással olajat nyernek vagy tartósítással konzerválják, levelét pedig a gyógyszeripar hasznosítja értékes hatóanyagai miatt.

Az olajfalevél tartalmaz telítetlen zsírsavat, valamint fontos polifenol, béta karotin, szkvalén és  E-vitamint.

 

Az olajfalevél kivonat 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hidegen sajtolt olivaolaj. Az olajfalevél kivonat olyan fontos anyagokat tartalmaz mint a króm, vas, szelén, cink, béta-karotin, C-vitamin, illetve aminosavak.

 

Az olajfalevélben található szkvalén a zsírok egyik fajtája, mely az A-, D- és E-vitaminhoz hasonló hatással rendelkezik. Képes szintetizálni a sejteken belüli oxigént, ezáltal kedvezően hat az anyagcsere reakcióira. Antioxidáns hatású, fontos szerepet játszik a hormonműködés szabályozásában, erősíti az immunrendszert, és fokozza a toxinok kiválasztását.)

 

Olajfalevél történelem

Az olajfa élőhelye a Földközi-tenger térsége. Kedvelt, nagy gazdasági értékű növény, melyet 8000 év óta termesztenek táplálkozási és orvosi célokra.

Gyümölcséből olajt nyernek, leveleit a gyógyszeripar hasznosítja értékes hatóanyaga miatt.

Már a Biblia is úgy említi az olajfát, mint egy olyan növényt, amelynek "gyümölcse hús, levele gyógyszer". (Ezékiel 47:12)

Az olajfalevél első hivatalos orvosi említése 150 évvel ezelőttről származik, lázas betegségek és a malária gyógyítása kapcsán.

 

Az ókori görögök, a rómaiak és a többi földközi-tengeri népek gyógyítói sikeresen kezelték az emésztőrendszer panaszait olajfalevélből készült teával.

 

Az olajfalevél gyógyászati felhasználása

Az olajfalevél kivonatot 1995-ben használták először klinikai terápia során. A kutatások és klinikai tapasztalatok szerint az olajfalevél kivonat jótékony hatással lehet azoknál a betegségeknél, melyeket vírusok (például influenza, közönséges nátha, hepatitis B, herpes, övsömör, stb.), retrovírusok (HIV), baktériumok (encephalitis), gombák (Candida a.) és protozoanok okoznak.

 

Az olajfalevél kivonat aktív hatóanyaga javítja a koronáriák véráramlását, csökkenti a vérnyomást, szabályozza  szívműködést, valamint pozitív hatású a vér alkotórészeire (a trombocitákra), ami összefüggésben van antioxidáns hatásával.

 

Az olajfa leveleiből készített kivonat igen hatásos különböző kórokozó vírusok, baktériumok, gombák ellen, illetve magas vérnyomás és egyéb szív-és keringési rendellenességek esetén. Erősíti a természetes bélflóra mikroorganizmusait, hatásos a gyomorfekélyes állapot megelőzése tekintetében és a kialakult betegség kezelésében is. Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztma és allergia gyógyításában.

 

 

 

Az oleuropein véd a szabad gyököktől 

Az olajfának az oleuropein biztosítja a túlélést, mert védi a fát a szabad gyökök keletkezésétől, csakúgy, mint a rovarharapások, baktérium-, vírus- és gombatámadások okozta károsodásoktól. Az oleuropein magas aránya annyira megnöveli az olajfa ellenálló képességét, hogy az képes az 1000 éves bibliai életkort is elérni. Az olajfalevél kivonat az antioxidánsokat koncentrált formában tartalmazza, így a mi egészségünkre nézve is felbecsülhetetlen értékű.

 

Az olajfalevél kivonat hatásai

Az olajfalevél kivonat kitűnő egészségügyi hatásai a számos gyógyhatású összetevő tökéletes együttműködésén alapszik, amelyeket tudományosan is igazoltak.

Az olajfalevél felbecsülhetetlen értéket képvisel szervezetünk egészségének megőrzése érdekében.

 

Az olajfalevél kivonatot az alábbi tünetek enyhítésére és megszűntetésére használhatod eredményesen:

 

●   allergiás tünetek enyhítésére, megszűntetésére,

●   vírusos betegség megelőzésére és hatékony kezelésére (például herpesz, influenza, általános megfázás),

●   gombás fertőzésekre,

●   crohn betegségre, I. B.S. (Irritábilis bél-szindrómára),

●   fekélyes állapotokra és gyomorsav-túltengésre,

●   húgyvezeték- és hólyaggyulladásra, illetve ezek bakteriális fertőzöttsége esetén,

●   orr-melléküreg gyulladásra,

●   TBC-re, gonorrhoeára, maláriára,

●   vírusos hasmenésre,

●   lázcsillapításra,

●   gyulladásos betegségekre,

●   ízületi gyulladások enyhítésére,

●   légúti megbetegedések esetén (asztma, bronchitis),

●   tartós immungyengeség leküzdésére,

●   érrendszeri rendellenességek esetén,

●   magas vérnyomásra,

●   vérmérgezésre,

●   krónikus kimerültség és depresszió kiküszöbölésére,

●   az öregedési folyamat lassítására,

●   a természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, - ---- hatásos gyomorfekélyes állapot megelőzésében és a kialakult betegség kezelésében,

●   antibakteriális,

●   antivirális,

●   gombaellenes,

●   parazitaellenes,

●   gyulladásgátló,

●   csökkenti a koleszterinszintet (LDL – a „rossz” koleszterin szintjét csökkenti),

●   véd a szív- és érrendszeri betegségektől,

●   természetes vizelethajtóként szolgál,

●   megelőzi a daganatos betegségeket,

●   védi fogainkat a fogszuvasodást okozó baktériumoktól,

●   kedvezően befolyásolja a pajzsmirigy működését,

●   véd az antibiotikum-rezisztens kórokozók ellen,

●   segít gyomorfekély és reflux esetén,

 

Vércukorra kifejtett hatása

A vércukorszint-csökkentő hatásért az oleuropeosid nevű hatóanyag felelős. Hatékonyabbá teszi az inzulin-felszabadulást, valamint növeli a sejtek cukor-felvételét.

 

Az olajfalevélnek nincs mellékhatása

Az olajfának önmagában nincsenek mellékhatásai. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a szedését követően fejfájás, izom-és végtagfájdalmak, szénanátha szerű reakciókat tapasztalsz. Ekkor a szedést nem kell abbahagyni, viszont az alkalmazott mennyiséget a felére lehet csökkenteni. Ezek a „mellékhatások“ egy teljesen természetes folyamat kísérői. A reakciók kialakulásának az az oka, hogy a szervezet túltelített kórokozókban és azok az olajfa hatására hirtelen nagy mennyiségben elpusztulnak, és nagy mennyiségű sejthulladék kerül a vérkeringésbe. Ezek a reakciók 4-7 napon belül megszűnnek, miután a test kiüríti a toxikus hulladékot. Ez a szervezetet semmiféle formában nem károsítja.

Kutatások részletes és szigorú toxicitási vizsgálati adatokkal erősítették meg, hogy a készítményből a javasolt, szokásos napi adag akár több százszorosának bevétele sem okozhat mérgezést, vagy egyéb nem kívánatos mellékhatásokat.

Várandósok ne fogyasszák!

 

Olajfalevél-tea készítése

1 evőkanál (friss vagy szárított) olajfalevelet leöntünk 250 ml forrásban lévő vízzel, és lefedve 20 percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és a nap folyamán elosztva 3 csészével igyunk belőle. Ha este isszuk, lazító hatása van, és hasznos lehet alvászavaroknál is.

 

 

olajfalevél

Ősi gyógynövény, mely nagyon sok betegséget meggyógyít
  Az olajfalevél felbecsülhetetlen értéket képvisel szervezetünk egészségének megőrzése érdekében.   Az olajfalevél nagyon sok helyen szerepel a...
TOVÁBB
Olajfalevél a természetes antibiotikum
  Az olajfalevél kivonat rendszeres szedése segíti az általános közérzet és kedélyállapot javulását, növeli az aktivitást, segíti immunrendszerünknek,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék