Puliszka készítése

 

 

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg kukoricaliszt,

1 l víz,

25 dkg túró,

1 nagy doboz tejföl,

10 dkg füstölt, húsos szalonna,

1 közepes fej vöröshagyma,

só ízlés szerint.

 

Elkészítés

1. A szalonnát kisebb kockára vágjuk és kisütjük a zsírját.

2. Egy jénait a szalonna zsírjával kikenünk.

3. A vizet egy nagyobb edénybe öntjük és belekeverjük a kukoricalisztet. Ízlés szerint sózzuk. Habverő segítségével folytonos keverés mellett forrástól számított 20 percig főzzük. Nem szabad nagyon keménynek lennie. 

4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

5. A kizsírozott jénainak az aljára rakjuk a megfőtt puliszka felét, kenjük meg tejföllel (ne sajnáljuk), szórjuk rá a túrót és a puliszka másik felével borítsuk be egyenletesen. A tetejét kenjük meg tejföllel és tegyük az előre felmelegített sütőbe kb. 30-40 percre.

 

 

A hagymát vágjuk vékony csíkokra és szórjuk a tetejére.

Mivel a puliszka meg van főve ezért már csak az a lényeg, hogy a tejföl a túróval összemelegedjen.

Kóstoljuk meg a puliszkánkat még mielőtt készre fő, mivel ha nem elég sós, akkor keserű lehet az íze.

A megmaradt szalonnatepertőt fogyasztáskor rakjuk a tetejére.

Szalonnát és csíkokra vágott hagymát sütés előtt is tehetünk a tetejére, csak vigyázzunk, mert a hagyma hamar megéghet.

 

Laktató, de nem nehéz étel. Akár vacsorára is készítheted.

 

Tudj meg többet a puliszta szervezetedre gyakorolt jótékony hatásáról.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
Digitális kábítószer! - Zombivá teszi a gyereket a tablet és az okostelefon?
  A New York Post egyik cikke szerint igen, és ezt alátámasztják egy valós...
TOVÁBBI CIKKEK
A szerecsendió meglepő előnyei
  A szerecsendió egy olyan fűszer, amely hosszú távon fogyasztva rendkívüli...
Egyszerűbb bevenni egy szem gyógyszert, mint megfőzni egy gyógyteát!
  Koncentráljunk az egészségre! A tudatosság alapja az egészséges állapot felé, ha arra...
Hogyan kerül akrilamid a krumpliba
    Csökkenteni kell az élelmiszerekben a rákkeltő akrilamid mennyiségét – a december...
Vitamin, amely megtámadja és szelektíven öli meg a rákos sejteket
      Az orvostudomány teljes gőzzel dolgozik azon, hogy kifejlessze, megtalálja a...

Címkék