Puliszka készítése

 

 

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg kukoricaliszt,

1 l víz,

25 dkg túró,

1 nagy doboz tejföl,

10 dkg füstölt, húsos szalonna,

1 közepes fej vöröshagyma,

só ízlés szerint.

 

Elkészítés

1. A szalonnát kisebb kockára vágjuk és kisütjük a zsírját.

2. Egy jénait a szalonna zsírjával kikenünk.

3. A vizet egy nagyobb edénybe öntjük és belekeverjük a kukoricalisztet. Ízlés szerint sózzuk. Habverő segítségével folytonos keverés mellett forrástól számított 20 percig főzzük. Nem szabad nagyon keménynek lennie. 

4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

5. A kizsírozott jénainak az aljára rakjuk a megfőtt puliszka felét, kenjük meg tejföllel (ne sajnáljuk), szórjuk rá a túrót és a puliszka másik felével borítsuk be egyenletesen. A tetejét kenjük meg tejföllel és tegyük az előre felmelegített sütőbe kb. 30-40 percre.

 

 

A hagymát vágjuk vékony csíkokra és szórjuk a tetejére.

Mivel a puliszka meg van főve ezért már csak az a lényeg, hogy a tejföl a túróval összemelegedjen.

Kóstoljuk meg a puliszkánkat még mielőtt készre fő, mivel ha nem elég sós, akkor keserű lehet az íze.

A megmaradt szalonnatepertőt fogyasztáskor rakjuk a tetejére.

Szalonnát és csíkokra vágott hagymát sütés előtt is tehetünk a tetejére, csak vigyázzunk, mert a hagyma hamar megéghet.

 

Laktató, de nem nehéz étel. Akár vacsorára is készítheted.

 

Tudj meg többet a puliszta szervezetedre gyakorolt jótékony hatásáról.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...

Címkék