Puliszka készítése

 

 

puliszka, kukoricadara, epe, májbetegség, májműködés

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg kukoricaliszt,

1 l víz,

25 dkg túró,

1 nagy doboz tejföl,

10 dkg füstölt, húsos szalonna,

1 közepes fej vöröshagyma,

só ízlés szerint.

 

Elkészítés

1. A szalonnát kisebb kockára vágjuk és kisütjük a zsírját.

2. Egy jénait a szalonna zsírjával kikenünk.

3. A vizet egy nagyobb edénybe öntjük és belekeverjük a kukoricalisztet. Ízlés szerint sózzuk. Habverő segítségével folytonos keverés mellett forrástól számított 20 percig főzzük. Nem szabad nagyon keménynek lennie. 

4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

5. A kizsírozott jénainak az aljára rakjuk a megfőtt puliszka felét, kenjük meg tejföllel (ne sajnáljuk), szórjuk rá a túrót és a puliszka másik felével borítsuk be egyenletesen. A tetejét kenjük meg tejföllel és tegyük az előre felmelegített sütőbe kb. 30-40 percre.

 

 

A hagymát vágjuk vékony csíkokra és szórjuk a tetejére.

Mivel a puliszka meg van főve ezért már csak az a lényeg, hogy a tejföl a túróval összemelegedjen.

Kóstoljuk meg a puliszkánkat még mielőtt készre fő, mivel ha nem elég sós, akkor keserű lehet az íze.

A megmaradt szalonnatepertőt fogyasztáskor rakjuk a tetejére.

Szalonnát és csíkokra vágott hagymát sütés előtt is tehetünk a tetejére, csak vigyázzunk, mert a hagyma hamar megéghet.

 

Laktató, de nem nehéz étel. Akár vacsorára is készítheted.

 

Tudj meg többet a puliszta szervezetedre gyakorolt jótékony hatásáról.

 

 


májbetegség

Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Vérehulló fecskefű - gyógyít vagy mérgez?
  A vérehulló fecskefű - ez a közvéleményt megosztó gyógy- és gyomnövény, - ha bárhol (szárát vagy levelét) megtörjük, sajátságos sárga nedvet bocsát...
TOVÁBB
A kínai egészségmegőrzés fegyvere: a fésű
  "A kínai orvoslás nehezen elsajátítható, kiismerhetetlen misztérium."   Pár nappal ezelőtt egy, a kínai orvoslást kevéssé ismerő magyar...
TOVÁBB
Emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere a fejeskáposzta
  A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Méltánytalanul hanyagoljuk ezt az egyik legértékesebb zöldségfélét....
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Gyógyszer a zöld dióból készült likőr! Készítsd el Te is!
  Legalkalmasabb időpont a zölddió szedésére a június eleje-közepe. Ebben az időpontban a dió még késsel könnyen vágható.   Szent Iván napja (június...
TOVÁBB
Ital, ami legyőzi a rákot
  Íme egy olcsó gyorsan és egyszerűen elkészíthető hatásos ital, aminek fogyasztása rendkívül jó hatással bír a szervezetünkre!     A...
TOVÁBB
Savanyú uborka télire tartósítószer mentesen
  Egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy tartósítószer mentes ételeket tegyenek az asztalra. Ez a savanyítási módszer senkinek nem fog...
TOVÁBB
Almaecet az élet elixírje! Készítsd el házilag!
  Az almaecet a természet legtökéletesebb csodaszere, mely nem hiányozhat házi gyógy-szereink közül. A házi almaecet természetes erjedésű, és ami...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Hihetetlen gyógyító hatása van a bentonit agyagnak
  A bentonit egy olyan intelligens agyag, mely nyomelemekkel látja el a szervezetet, ami...
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...

Címkék