A böjt megöli a rákos sejteket

 

A beteg szerveknek a gyógyuláshoz erőre és időre van szüksége. A böjt során megtakarítjuk az – összes energiafogyasztás 30%-át kitevő – emésztési munkát, amit viszont a gyógyulásra használhatunk. De nem csak ezt köszönhetjük a böjtölésnek.

 

 

A lázas- és egyéb betegségek során is tapasztalható „ösztönös böjt” a természet nagyszerű öngyógyító folyamata. A böjt az egészségesek számára is hatásos módszer.

 

A böjt amellett, hogy méregtelenít, többek között salaktalanít (a sejtek, szövetek „fellélegeznek”, intenzíven pusztítja a behatoló baktériumokat, gátolja a vírusok terjedését és növekedését, fokozza a vér és a sejtek ellenállóképességét, kiküszöböli a savas lerakódásokat, meghatványozza az életerőt, megnyugtatja a vegetatív idegrendszert, tehermentesíti az anyagcserefolyamatokat, csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat, megszépíti a bőrt, és fokozza a szövetek rugalmasságát, feltartóztatja az idő előtti öregedési folyamatokat.

 

A böjt további áldásos hatása

A böjt kivédi az agy betegségeit: A baltimori National Institute on Aging kutatóközpontban bizonyítékot találtak arra, hogy a heti egy vagy két napos böjt megelőzheti az Alzheimer- és Parkinson-kór kialakulását. A kutatás azt is megállapította, hogy a napi kalóriabevitel 500 kalóriára való lecsökkentése a hét egy vagy két napján egyértelműen kedvező hatást gyakorol az agyra.

 

 

A böjt csökkenti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát

A rendszeres heti egy nap ételmegvonás csökkenti a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát. Tanulmányok kimutatták, hogy a böjtök által jelentős mennyiségű növekedési hormon szabadul fel az emberi testben, amely kapcsolatban van az anyagcsere felgyorsításával és a zsírégetéssel. A zsírszövet lefogyasztásáról ismert, hogy már csak magában ez is csökkenti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát. Az orvosok a böjt bevezetését kezelés jelleggel is jónak tartják.

 

A böjt hatékonyan kezeli a rákos emberi sejteket

Az Aging vagyis Öregedés című tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint: a kemoterápiás kezelés alatt álló betegek közül azok akik a böjtöt terápiás jelleggel alkalmazták, kevesebb mellékhatástól szenvedtek. Minden elvégzett vizsgálat azt mutatja, hogy az éhgyomri állapotok javítják a túlélést, a tumor növekedését lelassítják és korlátozzák a daganatok terjedését.

A National Institute on Aging (az öregedést kutató intézet) szintén folytatott vizsgálatokat egy bizonyos típusú emlőrákkal kapcsolatban azért, hogy jobban megértsük a böjt rákra gyakorolt hatását. Kiderült, hogy a böjt eredményeként a rákos sejtek megpróbálnak új fehérjéket szintetizálni maguknak saját növekedésük érdekében, és előállítani azt, ami a véráramból már hiányzik a böjtölés miatt. Ez különböző lépésekhez vezet, amely lépések még több reakcióhoz vezetnek, amelyek végül károsító szabadgyök molekulákat hoznak létre. Ezek a molekulák a rákos sejteket és DNS-üket rongálják meg, a rákos sejt pusztulását okozva! Ez a sejt öngyilkossága. A rákos sejtek megpróbálják helyettesíteni az összes véráramból hiányzó dolgot, azonban ezt nem élik túl. A böjtölő páciens viszont igen.

 

Mikor nem szabad böjtölni?

●   tuberkolózis bizonyos eseteiben,

●   daganatos betegségben szenvedőknek, amikor már úgymond “csont és bőr”,

●   operáció után 1-1,5 hónapig,

●   betegség utáni kimerültség esetén,

●   depresszió, pszichózis (elmebaj) egyes eseteiben, – anorexia nervosa (kóros lesoványodás) esetén,

●   hypertireosis (pajzsmirigytúlműködés) esetén,

●   májcirózis (májzsugorodás) esetén,

●   bizonyos szívbetegségek esetén (például cardioiopathia).

 

Forrás

 

 


NEKED AJÁNLJUK
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
Téli zsír-égetők
  Sokan úgy gondolják év vége felé, hogy már úgysem sikerül a fogyás, ezért az utolsó...
A stressz, a düh, a gyűlölet savas pH-t hoz lére a testünkben
Egy híres professzor elmélete szerint a stressz, a düh és a gyűlölet savas pH-t hoz lére...
A tojás értéke
  A fogyókúrák, a szénhidrátmentes diéták legjobb alapja a tojás, hiszen gyakorlatilag...
Nyirokrendszerünk ápolása
  A nyirokrendszerünk keringési zavarait okozhatják műtétek, daganatok, gyulladások és...

Címkék