Erősít, gyógyít a hegyek könnye - Múmijó, a természet antibiotikuma

 

A múmijó közel 200 fajta egészségre jótékony hatással lévő anyagot tartalmaz, melyek kedvezően hatnak a szervezet anyagcsere folyamataira és a szövetekben fölerősíti a regenerációs folyamatokat.

 

A keleti népgyógyászatban nemes egyszerűséggel csak hegyek könnyének nevezik és a gyógyítás legkülönbözőbb területein használják.

Többek között:

●   emésztőszervi problémákra, a gyomor mikroflórájának szabályozására, emésztési zavarokra,

●   vírus, vagy baktérium okozta fertőzés esetén, arcüreggyulladásra,

●   légzőszervi megbetegedésre,

●   szív- és érrendszeri problémákra, érelmeszesedésre,

●   húgyúti megbetegedésekre, gyakori vizelésre, felfázásra,

●   csonttörésekre, sérülésekre,

●   csontritkulásra, reumatikus megbetegedésekre, ízületi gyulladásokra,

●   asztmára,

●   belső vérzésekre,

●   aranyér problémákra,  

●   haj- illetve körömápolásra,

●   alvással kapcsolatos problémák segítésére,

●   elhízás miatt,

●   bőrbetegségekre, bőrkiütésekre, égési sérülésekre, ekcémára és egyéb ásványi anyagok hiánya miatt bekövetkezett betegségekre.

  

Fertőzésgátló, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatása révén csökkenti a szervezet fogékonyságát az influenzával és vírusokkal szemben, erősíti az immunrendszert, így betegségek megelőzésére és leküzdésére is kiváló, szívre ható, koleszterinszintet csökkentő étrendkiegészítő készítmény. Segíti a szervezet folyadékegyensúlyának fenntartását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.

Az antibiotikumokkal ellentétben a múmijó széles hatás-spektrummal rendelkezik és semmilyen allergikus, vagy toxikus hatása nincs. Erősíti a szervezetünket a megterhelő évszak- és időjárás-változásoknál is, ill. csökkenti a fáradtságot.

A szervezet fizikális és mentális segítője, ezzel megteremtve a hosszabb élet lehetőségét.

 

Múmijó történelem

Az emberiség több mint 3000 éve ismeri és használja ezt a csodálatos képződményt.

Görögország, Róma és minden bizonnyal Ázsia területén is használatos volt, valamint a sumérok is alkalmazták gyógyításra, sőt az indiai kultúrkör „bibliája”, a Védák könyve is említést tesz róla.

 

 

A múmijó a görög mumia szóból ered, amely épen megőrzött testet, múmiát jelent. A múmió magas sziklák között, sok évtized alatt, több rétegben képződött anyag, amely főleg Oroszország ázsiai területeinek világtól elzárt, kizárólag gyógynövényekben és ásványi kincsekben gazdag területein, magas, sziklás hegységeiben (2000-5000 méteres magasságban) található kőzetek repedéseiben elraktározódott gyantás anyag. Előfordul Kazahsztán, Kirgizisztán, Mongólia hegyes-sziklás vidékein is. A múmijó a barlangok mennyezetein, falain, a sziklák repedéseiben képződött „kőcseppek”, amelyek könnycseppekre emlékeztetnek, ezért a helyiek a „hegyek könnyének” is nevezik. A helyi lakosok a kemény kőzetekből, barlangok mélyéről gyűjtik össze.

 

Az Arany Múmijó tiszta, tabletta formátumban már hazánkban is megvásárolható.

 

Egyedülálló növényi kivonat, amely tucatnyi ásványt tartalmaz; hat aminosavat, A-, B-, C- és P-vitamint (citrint). Ezen kívül találhatunk benne nyomelemeket és makro-elemeket (kobalt, nikkel, réz, cink, mangán, króm, vas, nátrium, kálium, magnézium stb.) is.

Rendkívül gazdag humin-savban, mely erőteljes természetes elektrolit. A humin-sav részt vesz a sejtanyagcsere folyamatában, elősegíti a sejtlégzést, növeli a fehérje-anyagcserét és a sokszorosító enzimek aktivitását, fokozza a sejthártya áteresztőképességét, a sejtosztódást és a terjedést.

  

A hegyek gyomrából származó múmijó közel 200 fajta anyagot tartalmaz, 26 mikroelemet, 10 fémoxidot, 6 aminosavat, természetes szteroidokat, foszfolipideket, természetes szteroidokat, terpiniodokat és polyphenol vegyületeket, vitaminokat, olajokat és más biológiailag aktív anyagokat.

A múmijó igazi ritkaság számba menő kincs, amelyet a föld ajándékoz nekünk, és amelynek lelőhelyeire a mai napig nem derült fény, azokat ugyanis titokban tartják, és ez a titok évszázadok óta apáról fiúra száll.

 

A múmijó gyógyhatásai

●   A múmijó immunológiai, fertőzésgátló és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi annak sikeres használatát a fertőző betegségek megelőzésében és kezelésében.

●   A múmijó segíti szervezetünket az évszak- és időjárás-változásokkal szemben és a tavaszi fáradtság leküzdésében.

●   Az antibiotikumokkal ellentétben a múmijó széles hatás-spektrummal rendelkezik és semmilyen allergikus, vagy toxikus hatása nincs.

●   A múmijó megismerése óta lehetséges az idegsejtek a szívizom és más szövetek gyorsabb regenerációja.

●   Az osztrák rákkutatással foglalkozó szakemberek is kipróbálták, és mintegy 80 %-os javulást regisztráltak. Sugár és kemoterápia esetén a sejtek sértetlenségét biztosítja.

●   Segít a környezetszennyezés okozta betegségek leküzdésében is. Növeli a máj méregtelenítő képességét, segíti a szennyező anyagok (növényvédő szerek, gyomirtó szerek) lebontását. Helyreállítja a sérült sejtek elektromos egyensúlyát és semlegesíti a mérgező anyagokat.

●   Segíti a szervezet folyadékegyensúlyának fenntartását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.

●   Szabályozza a csecsemőmirigy és a pajzsmirigy működését.

●   Hatásos a periférikus idegrendszer kezelésére, regenerálására, ideggyulladások csökkentésére.

●   Gyógyítható fogyasztásával a TBC, a szezonális allergia, felső- és alsó légúti megbetegedések, krónikus tüdőbetegségek, bronchitis és az asztma is.

●   Erősíti a nemi szerveket, javítja azok működését, növeli a termékenység lehetőségét, az embrió fejlődéséhez biztosítja a fontos anyagokat. Enyhíti a klimax kellemetlen tüneteit, nőgyógyászati fertőzések tüneteit megszünteti, a rendszertelen menstruációt helyreállítja, megteremti a hormonális egyensúlyt.

●   A visszerek állapotát javítja, visszértágulatnál a duzzanatot és fájdalmat csökkenti.

●   Bármilyen fokú égési sérülés gyógyulását segíti.

 

A szervezet fizikális és mentális segítője, ezzel megteremtve a hosszabb élet lehetőségét. 

A múmijó szedése általában 3 hónapig ajánlott.

Az első 10 napig 2x1 darabot reggeli és vacsora előtt, a következő 10 nap alatt 2x2 db-ot reggeli és vacsora előtt, végül 10 napig 2 darabot reggeli előtt langyos vízzel lenyelve kell bevenni. Ha az első kúrán túl vagyunk, akkor már csak napi 1 db-t szedjünk.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Alkoholos csodaszer a svédkeserű
  A svédkeserű gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják. Annyira sokoldalú, hogy...
TOVÁBB
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent. Nagyanyáink ősi praktikákat alkalmazva igyekeztek megtenni mindent...
TOVÁBB
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja a viselkedést is. Alacsony szintje a viselkedési zavarokkal...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...

Címkék