Erősít, gyógyít a hegyek könnye - Múmijó, a természet antibiotikuma

 

A múmijó közel 200 fajta egészségre jótékony hatással lévő anyagot tartalmaz, melyek kedvezően hatnak a szervezet anyagcsere folyamataira és a szövetekben fölerősíti a regenerációs folyamatokat.

 

A keleti népgyógyászatban nemes egyszerűséggel csak hegyek könnyének nevezik és a gyógyítás legkülönbözőbb területein használják.

Többek között:

•  emésztőszervi problémákra, a gyomor mikroflórájának szabályozására, emésztési zavarokra,

•  vírus, vagy baktérium okozta fertőzés esetén, arcüreggyulladásra,

•  légzőszervi megbetegedésre,

•  szív- és érrendszeri problémákra, érelmeszesedésre,

•  húgyúti megbetegedésekre, gyakori vizelésre, felfázásra,

•  csonttörésekre, sérülésekre,

•  csontritkulásra, reumatikus megbetegedésekre, ízületi gyulladásokra,

•  asztmára,

•  belső vérzésekre,

•  aranyér problémáira,  

•  haj- illetve körömápolásra,

•  alvással kapcsolatos problémák segítésére,

•  elhízás miatt,

•  bőrbetegségekre, bőrkiütésekre, égési sérülésekre, ekcémára és egyéb ásványi anyagok hiánya miatt bekövetkezett betegségekre.

  

Fertőzésgátló, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatása révén csökkenti a szervezet fogékonyságát az influenzával és vírusokkal szemben, erősíti az immunrendszert, így betegségek megelőzésére és leküzdésére is kiváló, szívre ható, koleszterinszintet csökkentő étrendkiegészítő készítmény. Segíti a szervezet folyadékegyensúlyának fenntartását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.

Az antibiotikumokkal ellentétben a múmijó széles hatás-spektrummal rendelkezik és semmilyen allergikus, vagy toxikus hatása nincs. Erősíti a szervezetünket a megterhelő évszak- és időjárás-változásoknál is, ill. csökkenti a fáradtságot.

A szervezet fizikális és mentális segítője, ezzel megteremtve a hosszabb élet lehetőségét.

 

Múmijó történelem

 

Az emberiség több mint 3000 éve ismeri és használja ezt a csodálatos képződményt.

Görögország, Róma és minden bizonnyal Ázsia területén is használatos volt, valamint a sumérok is alkalmazták gyógyításra, sőt az indiai kultúrkör „bibliája”, a Védák könyve is említést tesz róla.

 

 

A múmijó a görög mumia szóból ered, amely épen megőrzött testet, múmiát jelent. A múmió magas sziklák között, sok évtized alatt, több rétegben képződött anyag, amely főleg Oroszország ázsiai területeinek világtól elzárt, kizárólag gyógynövényekben és ásványi kincsekben gazdag területein, magas, sziklás hegységeiben (2000-5000 méteres magasságban) található kőzetek repedéseiben elraktározódott gyantás anyag. Előfordul Kazahsztán, Kirgizisztán, Mongólia hegyes-sziklás vidékein is. A múmijó a barlangok mennyezetein, falain, a sziklák repedéseiben képződött „kőcseppek”, amelyek könnycseppekre emlékeztetnek, ezért a helyiek a „hegyek könnyének” is nevezik. A helyi lakosok a kemény kőzetekből, barlangok mélyéről gyűjtik össze.

 

Az Arany Múmijó tiszta, tabletta formátumban már hazánkban is megvásárolható.

 

Egyedülálló növényi kivonat, amely tucatnyi ásványt tartalmaz; hat aminosavat, A-, B-, C- és P-vitamint (citrint). Ezen kívül találhatunk benne nyomelemeket és makro-elemeket (kobalt, nikkel, réz, cink, mangán, króm, vas, nátrium, kálium, magnézium stb.) is.

Rendkívül gazdag humin-savban, mely erőteljes természetes elektrolit. A humin-sav részt vesz a sejtanyagcsere folyamatában, elősegíti a sejtlégzést, növeli a fehérje-anyagcserét és a sokszorosító enzimek aktivitását, fokozza a sejthártya áteresztőképességét, a sejtosztódást és a terjedést.

  

A hegyek gyomrából származó múmijó közel 200 fajta anyagot tartalmaz, 26 mikroelemet, 10 fémoxidot, 6 aminosavat, természetes szteroidokat, foszfolipideket, természetes szteroidokat, terpiniodokat és polyphenol vegyületeket, vitaminokat, olajokat és más biológiailag aktív anyagokat.

A múmijó igazi ritkaság számba menő kincs, amelyet a föld ajándékoz nekünk, és amelynek lelőhelyeire a mai napig nem derült fény, azokat ugyanis titokban tartják, és ez a titok évszázadok óta apáról fiúra száll.

 

A múmijó gyógyhatásai

 

•  A múmijó immunológiai, fertőzésgátló és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi annak sikeres használatát a fertőző betegségek megelőzésében és kezelésében.

 

•  A múmijó segíti szervezetünket az évszak- és időjárás-változásokkal szemben és a tavaszi fáradtság leküzdésében.

 

•  Az antibiotikumokkal ellentétben a múmijó széles hatás-spektrummal rendelkezik és semmilyen allergikus, vagy toxikus hatása nincs.

 

•  A múmijó megismerése óta lehetséges az idegsejtek a szívizom és más szövetek gyorsabb regenerációja.

 

•  Az osztrák rákkutatással foglalkozó szakemberek is kipróbálták, és mintegy 80 %-os javulást regisztráltak. Sugár és kemoterápia esetén a sejtek sértetlenségét biztosítja.

 

•  Segít a környezetszennyezés okozta betegségek leküzdésében is. Növeli a máj méregtelenítő képességét, segíti a szennyező anyagok (növényvédő szerek, gyomirtó szerek) lebontását. Helyreállítja a sérült sejtek elektromos egyensúlyát és semlegesíti a mérgező anyagokat.

 

•  Segíti a szervezet folyadékegyensúlyának fenntartását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.

 

•  Szabályozza a csecsemőmirigy és a pajzsmirigy működését.

 

•  Hatásos a periférikus idegrendszer kezelésére, regenerálására, ideggyulladások csökkentésére.

 

•  Gyógyítható fogyasztásával a TBC, a szezonális allergia, felső- és alsó légúti megbetegedések, krónikus tüdőbetegségek, bronchitis és az asztma is.

 

•  Erősíti a nemi szerveket, javítja azok működését, növeli a termékenység lehetőségét, az embrió fejlődéséhez biztosítja a fontos anyagokat. Enyhíti a klimax kellemetlen tüneteit, nőgyógyászati fertőzések tüneteit megszünteti, a rendszertelen menstruációt helyreállítja, megteremti a hormonális egyensúlyt.

 

•  A visszerek állapotát javítja, visszértágulatnál a duzzanatot és fájdalmat csökkenti.

 

•  Bármilyen fokú égési sérülés gyógyulását segíti.

 

A szervezet fizikális és mentális segítője, ezzel megteremtve a hosszabb élet lehetőségét. 

 

A múmijó szedése általában 3 hónapig ajánlott.

Az első 10 napig 2x1 darabot reggeli és vacsora előtt, a következő 10 nap alatt 2x2 db-ot reggeli és vacsora előtt, végül 10 napig 2 darabot reggeli előtt langyos vízzel lenyelve kell bevenni. Ha az első kúrán túl vagyunk, akkor már csak napi 1 db-t szedjünk.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Sok ember szenved a reflux tüneteitől, pedig nem kellene
  A refluxbetegség következtében kialakuló általános tünetek sok ezer ember hétköznapjait keserítik meg. Azonban panaszmentességet lehetne elérni az...
TOVÁBB
Testünk őre a cink
  A cink egy olyan ásványi anyag, amelyre kismennyiségben (40 mg/nap) napi rendszerességgel szükségünk van. Szervezetünk növekedéséhez a cink az...
TOVÁBB
Egyszerűbb bevenni egy szem gyógyszert, mint megfőzni egy gyógyteát!
  Koncentráljunk az egészségre! A tudatosság alapja az egészséges állapot felé, ha arra gondolunk, hogy egészségesek vagyunk, és nem gondolunk a...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
Digitális kábítószer! - Zombivá teszi a gyereket a tablet és az okostelefon?
  A New York Post egyik cikke szerint igen, és ezt alátámasztják egy valós...
TOVÁBBI CIKKEK
A szerecsendió meglepő előnyei
  A szerecsendió egy olyan fűszer, amely hosszú távon fogyasztva rendkívüli...
Egyszerűbb bevenni egy szem gyógyszert, mint megfőzni egy gyógyteát!
  Koncentráljunk az egészségre! A tudatosság alapja az egészséges állapot felé, ha arra...
Hogyan kerül akrilamid a krumpliba
    Csökkenteni kell az élelmiszerekben a rákkeltő akrilamid mennyiségét – a december...
Vitamin, amely megtámadja és szelektíven öli meg a rákos sejteket
      Az orvostudomány teljes gőzzel dolgozik azon, hogy kifejlessze, megtalálja a...

Címkék