Az ananászlé sokkal hatékonyabb, mint a köhögés elleni szirupok

 

A természetes 100 %-os ananászlé egy csodálatos gyógyító, amely összetevőivel megnyugtatja a tartós köhögést, gyógyítja a torokfájást.

 

Az ananászlé olyan enzimeket tartalmaz, mely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és képes elpusztítani a vírusokat és a fertőzéseket.

 

Többféle köhögés, tüdőgyulladás és légúti fertőzések, vírusok, megbetegedések gyógyírekén szolgál. Olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert a megfázás és influenza tüneteivel szemben is.

 

2010-ben indiai kutatók tesztelték le az ananászlét tuberkulózis kezelésére. Azt találták, hogy az ananászlé mézzel, borssal és sóval keverve jól oldja a torokban lévő nyákot és egyben a tartós köhögést mérsékli. A betegek akár 5-ször gyorsabban gyógyultak ezzel a természetes módszerrel, mint a boltban kapható bármely köhögés elleni szirup alkalmazásával.

Egy csésze tartalmazza a napi szükséges C-vitamin bevitel közel 50 %-át, szabályozzák az anyagcserét és ellátják a szervezetet energiával.

 

 

Az ananász számos egészségügyi előnyét a benne lévő erős bromelain nevű enzimnek köszönheti, amely úgy működik, mint egy antioxidáns: csökkenti a gyulladást és a duzzanatot az arcüregekben, elpusztítja a baktériumokat és harcol a fertőzések ellen.

 

Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, mangánt, amely túlnyomórészt segíti a kötőszövetek és a csontok épségét.

 

A bromalain és C-vitamin mellett, az ananász jó forrása az A- vitaminnak is, mellette tartalmaz még tiamint, riboflavint, B6-vitamint, folsavat, pantoténsavat, magnéziumot, mangánt és káliumot, amelyek mind alapvető tápanyagok a test egészségben tartásához.

 

Ízületi gyulladásra is kiváló orvosságként szolgál, Németországban például rendszeresen írják elő az orvosok a kezelési folyamatok részeként.

 

Íme, az erőteljes és teljesen természetes köhögéscsillapító recept

 

Ha van gyümölcscentrifugád, akkor a legegyszerűbb, ha az ananászt saját magad centrifugálod ki. A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható ananászlé túl sok cukrot és hozzáadott aromát, és egyébként nagyon alacsony tényleges valódi gyümölcsöt tartalmaz.

 

Hozzávalók

 

1 csésze ananászlé,

¼ csésze friss citromlé,

1 darab gyömbér (kb 3 cm),

1 evőkanál nyers méz,

csipet só,

½ teáskanál cayenne bors.

 

Mixeld vagy gyümölcscentrifugáld össze az összetevőket! ¼ csésze levet fogyassz akár 3-szor egy nap, és a köhögés vagy torokfájás rövid időn belül a múlté lesz.

 

Az emésztés hatékonyságának javítása érdekében adj hozzá egy csipet kurkumát is!

 


NEKED AJÁNLJUK
Testünk őre a cink
  A cink egy olyan ásványi anyag, amelyre kismennyiségben (40 mg/nap) napi rendszerességgel szükségünk van. Szervezetünk növekedéséhez a cink az...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
Digitális kábítószer! - Zombivá teszi a gyereket a tablet és az okostelefon?
  A New York Post egyik cikke szerint igen, és ezt alátámasztják egy valós...
TOVÁBBI CIKKEK
A bambusz az egyik legértékesebb gyógynövényünk a világon
  A bambusz már hazánkban is egyre népszerűbb és nagyon jól hasznosítható az élet szinte...
Fürjtojás – élet, erő, egészség
  A szükséges vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, hiánya romló egészségi állapothoz...
A szilícium létfontosságú nyomelem
  A szépség sójaként is ismert szilícium egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Erősödnek...
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek,...

Címkék