Brokkolilé a turbóital

 

Valódi turbóhatással rendelkezik a salaktalanító italok között a sárgarépa-, zeller-, savanyú káposzta-, illetve brokkolilé, bár ízében kicsit szokatlan. Fogyassz naponta 3–5 pohár gyümölcs- vagy zöldséglevet és így szervezeted – kevés kalória mellett – minden szükséges vitaminhoz hozzájut!

 

A nyers brokkolilét koncentrált formában, markáns íze miatt sokan nem tudják elfogyasztani, erős gyomrot igényel. A kellemes fogyasztás érdekében hígíthatod almával, citrusfélék levével, vagy keverheted egyéb zöldségfélékkel.

A brokkoliban található szulforán védi az agyunkat, a látásunkat és rákmegelőző hatása is van.

 

 

Ha megfőzzük a brokkolit, akkor ez az enzim megsemmisül, ezért nem hatásosak a rák elleni küzdelemben.

Keverheted a brokkolit naranccsal, almával, ananásszal, uborkával, répával, céklával, zellerrel.

Az alaposan megmosott brokkolit vágd kisebb darabokra és tetszőleges zöldséggel, vagy gyümölccsel rakd turmixgépbe. Kevés citromot is tehetsz bele. Ha céklával turmixolod, akkor a citromban lévő C-vitamin segíti a céklában rejlő vas felszívódását. Önts hozzá 1-2 dl langyos vizet és alaposan turmixold össze. Ezek után szűrd át és kortyolgatva lassan fogyaszd.

 

Ha nem tudsz megbarátkozni a brokkolilé nyers fogyasztásával, akkor a zöldség fogyasztásra alkalmas lesz és jótékony hatóanyagait is részben megőrzi, ha kisebb darabokra vágva kevés vízben puhára főzöd. Ha megpuhul turmixolod és már fogyasztható is némi fűszerezés után, vagy készíthető belőle leves.

Sokan elkövetik azt a hibát a brokkoli főzésekor, hogy először megfőzik, majd utána vágják fel, pedig ezt fordítva kellene csinálni.

 


NEKED AJÁNLJUK
Természetes gyógymódok a bőrkinövések hatékony eltávolítására
  Számos betegség "kirajzolódik" a bőrünk felületére. Vagyis, ha bizonyos bőrelváltozásokat észlelünk, érdemes odafigyelni ezekre.   Mindannyian...
TOVÁBB
A citromfű a hosszú élet titka
  A gyógynövények általában kevésbé gyorsan, ellenben megbízhatóan és mértékletesen fejtik ki áldásos hatásukat. Rendszeres fogyasztásuk elősegíti...
TOVÁBB
Nyirokrendszerünk ápolása
  A nyirokrendszerünk keringési zavarait okozhatják műtétek, daganatok, gyulladások és a mozgásszegény életmód.   A nyirokrendszer jelentőségét...
TOVÁBB
A Föld ásványanyagokban leggazdagabb gabonája a köles
  A köles a zabhoz hasonlóan a toklászosok családjába tartozik, eredeti őshazája India. Az egyik legősibb kultúrnövény. Németországban már a Krisztus...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
Az egészségtelen margarin
  Koleszterinmentessége miatt a margarin nem tekinthető egészséges élelmiszernek. Tévednek...
A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só!
  A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem...
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...

Címkék