Brokkolilé a turbóital

 

Valódi turbóhatással rendelkezik a salaktalanító italok között a sárgarépa-, zeller-, savanyú káposzta-, illetve brokkolilé, bár ízében kicsit szokatlan. Fogyassz naponta 3–5 pohár gyümölcs- vagy zöldséglevet és így szervezeted – kevés kalória mellett – minden szükséges vitaminhoz hozzájut!

 méregtelenítés, gyógynövények, brokkolilé

A nyers brokkolilét koncentrált formában, markáns íze miatt sokan nem tudják elfogyasztani, erős gyomrot igényel. A kellemes fogyasztás érdekében hígíthatod almával, citrusfélék levével, vagy keverheted egyéb zöldségfélékkel.

A brokkoliban található szulforán védi az agyunkat, a látásunkat és rákmegelőző hatása is van.

 

 

Ha megfőzzük a brokkolit, akkor ez az enzim megsemmisül, ezért nem hatásosak a rák elleni küzdelemben.

Keverheted a brokkolit naranccsal, almával, ananásszal, uborkával, répával, céklával, zellerrel.

Az alaposan megmosott brokkolit vágd kisebb darabokra és tetszőleges zöldséggel, vagy gyümölccsel rakd turmixgépbe. Kevés citromot is tehetsz bele. Ha céklával turmixolod, akkor a citromban lévő C-vitamin segíti a céklában rejlő vas felszívódását. Önts hozzá 1-2 dl langyos vizet és alaposan turmixold össze. Ezek után szűrd át és kortyolgatva lassan fogyaszd.

 

Ha nem tudsz megbarátkozni a brokkolilé nyers fogyasztásával, akkor a zöldség fogyasztásra alkalmas lesz és jótékony hatóanyagait is részben megőrzi, ha kisebb darabokra vágva kevés vízben puhára főzöd. Ha megpuhul turmixolod és már fogyasztható is némi fűszerezés után, vagy készíthető belőle leves.

Sokan elkövetik azt a hibát a brokkoli főzésekor, hogy először megfőzik, majd utána vágják fel, pedig ezt fordítva kellene csinálni.

 

gyógynövények

Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított formában jut el hozzánk, és ízletes csemegeként fogyasztjuk....
TOVÁBB
A rák mindig is gyógyítható volt, de jobb, ha megelőzzük – 10 jó tanács Gyuri bácsitól
  A bükkszentkereszti füvesember ősi gyógyító család sarja, huszonegyedik a generációk sorában. Leghíresebb felfedezése a cukorbetegség elleni tea,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék