Hogyan fogyasszuk a nyers fokhagymát?

 

A legtöbb ember számára a nyers fokhagyma könnyfakasztó, csípős íze nyersen nehezen tolerálható, pedig baktérium- és vírusölő tulajdonsága ekkor érvényesül a legjobban. 

Fotó: egészségtér

A nyers fokhagyma íze valóban különleges, gyógyító erejét akkor tudjuk igazán kihasználni, ha nem megfőzve, párolva vagy dinsztelve fogyasztjuk, hanem nyersen, ahogyan a természet megalkotta.

Éppen ezért szükségünk van egy olyan módszerre, melynek révén terápiás ereje nem csökken, miközben íze élvezhetőbbé válik.  

A legjobb megoldás erre a pácolás. A pácolt fokhagyma egy az egyben megőrzi értékes hatóanyagait, miközben elveszíti intenzív, csípős ízét.  

 

 

Pácolt fokhagyma hozzávalói

●   2 csésze almaecet

●   1 evőkanál Himalája só

●   35 dkg fokhagyma

 

Az almaecetet és a sót tegyük egy befőttes üvegbe, majd jól keverjük össze őket. 

A fokhagyma gerezdeket egyenként válasszuk szét, húzzuk le róla a legfelső védő réteget, majd mossuk meg. Az így előkészített fokhagyma gerezdeket vágjuk fel kis szeletekre. Hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a sós-almaecetes keverékhez. A fokhagyma szeletek merüljenek el a lében, a befőttes üveget szorosan zárjuk le, majd helyezzük a hűtőszekrénybe.  

Pácoljuk legalább 14 napig!

 

Így használjuk fel a fokhagyma levét

1 evőkanál fokhagyma levet hígítsunk fel 2-3 evőkanál tisztított vízzel.

A titok tehát ennyi: azok, akik szeretnének megszabadulni a fokhagyma erős, csípős ízétől, de szeretnék megőrizni annak immunrendszer erősítő, antibakteriális és vírusölő tulajdonságait, pácolják be a fokhagymát, s a páclével együtt bátran fogyasszák. 

A pácolt fokhagyma kiváló ellenszere a megfázásnak, influenzának, megelőzi és gyógyítja is a fertőző betegségeket. Fogyasszunk belőle minden nap!  

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só!
  A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem...
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...

Címkék