Lúgosítással megelőzhető nagyon sok betegség

 

Lúgosítással megelőzhető a fáradtság, a megfázás, a szívinfarktus, a csontritkulás, az elhízás, az ízületi gyulladás és az elsavasodás.

 

Szervezetünk egy olyan vegyi üzem, melyben folyamatosan zajlanak a kémiai reakciók. Ezek a reakciók hulladékot termelnek. A hulladék, ha felhalmozódik mérgezést okoz. A sejtjeinkben termelődő hulladék nagy része utat talál a véráramba.

Ezek az úgynevezett toxinok a vér minőségét negatívan befolyásolják, ha nem ürülnek ki elég gyorsan. Az egyik legfontosabb sejthulladék a pozitív töltésű hidrogén ion, mely a vér, és ezáltal a szövetek pH-ját savas irányba mozdítja el, ezzel károsítva szervezetünk összes életfunkcióját.

 

A vér pH-ja 7,45, és 7,35 között változik. Normális esetben szervezetünk képes fenntartani a sav-bázis egyensúlyt, de ha nem biztosítjuk szervezetünknek az egyensúly fenntartásához szükséges alapanyagokat, ez az egyensúly könnyen felborulhat.

Már nagyon kis eltérések is súlyos károsodást okozhatnak. Az acidózis (elsavasodás) egyik fő tünete központi idegrendszer funkcióinak károsodása. Ez zavartságot, vagy súlyosabb esetben kómát is okozhat.

 

A sav-bázis egyensúly fenntartásához szükséges legfontosabb ásványok a kalcium, magnézium, kálium, nátrium, klorid, és bikarbonát ionok. 

 

Az ionok testünk elektromos energiaforrásai

Szervezetünk az energia sokféle formáját hasznosítja; kémiai, elektromos, mechanikus és elektromágneses energiát. Az energia maga az élet!

Az ionok kulcsszerepet játszanak szervezetünk működésében. A kalcium, kálium, nátrium, klorid, réz, és egyéb ionok a kulcsai a sejtek, szövetek elektromos működésének. A kálium a legfontosabb ionja a sejten belüli térnek, a nátrium pedig a sejten kívüli folyadéknak. A klorid a legfontosabb negatív ion a sejten belül és kívül. Ezen ionok, vagy bármely más ion működésében bekövetkezett rendellenességek, vagy a nátriumion sejthártyán keresztüli transzportjának gátlása a sejtek elektromos üzenetküldésének károsodását, ezáltal a sejtek, szervek funkciójának romlását eredményezi. Ez a károsodás könnyen a szervezet működésének zavarát okozza és végső soron betegséghez vezet. Az elsavasodás okozta ionegyensúly zavarra gátolja többek között az idegsejtek működését és homályos gondolkodáshoz, depresszióhoz vezet. Kijelenthetjük,hogy az ionok egyensúlyának eltolódása energiahiányt okoz.

 

Az elsavasodás tünetei

A felgyorsult életmód, a hulladék-minőségű táplálék, és számos egyéb károsító tényező eredményeként sejtjeink elsavasodnak, károsan működnek. Ez az elsavasodás, az úgynevezett acidózis, mely a betegségek fő oka. Az elsavasodott közeg egyúttal oxigénhiányos is, és ideális táptalaja a gombáknak, vírusoknak, kórokozó baktériumoknak, mely további savasodást okoz és ez az ördögi kör az egészséges alkalikus oxigénben gazdag belső környezetet savanyú, oxigénhiányos, szennyezett, fertőzött közeggé alakítja.

 

 

Ahogy a szervezet pH-ja egyre inkább savassá válik, védekező mechanizmusok lépnek működésbe, melyek célja, hogy a pusztító savakat ne engedjék az életfontosságú szervekhez. Ezek a védekező folyamatok tünetek, panaszok és betegségek képében jelennek meg.

 

Fáradtság, energiahiány

Ha szervezetünket állandó savas behatásnak tesszük ki, akkor a sejtek oxigénellátása romlik és ez fáradtságot levertséget okoz. Ez elősegíti, hogy a paraziták, gombák, baktériumok átvegyék a hatalmat testünk felett, tovább gyengítve azt.

 

Elhízás

A keletkezett savakat testünk a zsírsejtekben raktározza el. Védekező mechanizmus gyanánt zsírt halmozunk fel a zsírsejtekben, és ebbe zárjuk be a savakat, hogy azok ne károsítsák szerveinket. A zsírsejtek (narancsbőr) távol tartják a mérgező savakat a létfontosságú szervektől. Ha visszatérünk az ásványokban gazdag lúgos étkezéshez, akkor tapasztalhatjuk, hogy a savraktárak, magyarul zsírpárnák lassan eltünedeznek.

 

Ízületi gyulladás, artritisz

Az anyagcsere folyamatok által termelt hulladék anyagok mind savas kémhatásúak. Semlegesítésükre szervezetünk bázikus ásványokat használ. Ezek közül legfontosabb a kalciumion. A kalcium ionok pozitív töltéssel rendelkeznek, és folyamatosan keresik a savakat, hogy semleges sókat például kalcium karbonátot alkossanak velük. A kalcium karbonátnak nincs károsító hatása, és eltávozik a szervezetből, ezáltal biztosítva a lúgos pH fennmaradását. Ha a kalcium szint alacsony, a savak a szervezetben maradnak és megmarják az ízületeket, ezzel állandó gyulladás, fájdalmat, később deformációt okozva.

 

Csontritkulás

Sokan úgy gondolják, hogy a csontritkulás megelőzhető több tej fogyasztásával. Ennek ellent mond, hogy számos országban, ahol a tejfogyasztás minimális, az oszteoporózis is rendkívül ritka. Ez persze fordítva is igaz. A csontritkulás tipikus savasodási probléma. A szervezet a savak semlegesítésére kalciumot von el a fogakból csontokból, ezáltal gyengítve azokat. Ennek a folyamatnak az a célja, hogy megvédjen minket a savasodás okozta szívrohamtól, sztróktól, vagy akár a ráktól.

 

Kóros soványság

A savas, ásványi anyagokban szegény közegben elszaporodott gombák (pl. candida) a bevitt tápanyagaink nagy részét „eleszi előlünk”, a tápanyagok felszívódása akár 50%-kal is csökkenhet. Tápanyaghiány lép fel, ezért a szervezet nem képes hormonokat, enzimeket termelni, és így a sejtek energiatermelését fenntartani. Ez soványságot okoz, ami semmivel nem egészségesebb, mint az elhízás. A lúgosítás és az oxigénellátás fokozása segíti az ideális testsúly elérését.

 

Gyakori megfázás, hörghurut, fejfájás

Ha szervezetünk pH értéke túl savas, a légútjainkban tanyázó baktériumok, vírusok féktelen szaporodásba kezdenek, ezáltal megfázást, hörghurutot, tüdőgyulladást, orr-melléküreg gyulladást okozva. A szervezet egészének lúgosítása jelentősen csökkenti ezeket a fertőzéseket.

 

Szívinfarktus

A savas anyagcsere termékek megmarják az erek falát, állandó gyulladást okozva. A szervezet védekező mechanizmusa hozza létre az úgynevezett plakkokat, ezek egy idő után érelzáródást, és többek között szívinfarktust okozhatnak.

 

Rák

A savas közeg oxigénszegény. Otto Warburg Nobel díjas tudós szerint a ráksejtek oxigénhiányos közegben érzik jól magukat. A szervezet lúgosítása fokozza az oxigénellátást, ezáltal a rosszindulatú daganatok számára kedvezőtlen környezet alakul ki és ez elősegíti pusztulásukat.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A melatonin felelős a nyugodt és pihentető alvásért
  A melatonin egy természetes hormon, mely az ébrenléti és alvási ciklusainkat szabályozza. A tobozmirigyben termelődik, mely egy, a szemünk...
TOVÁBB
Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót fogyasszon
  Só nélkül nincs élet. A só nem egészségtelen, hanem az élet egyik alapeleme, csakúgy, mint a víz vagy a levegő. Nem mindegy azonban, hogy milyen...
TOVÁBB
Az egészségtelen margarin
  Koleszterinmentessége miatt a margarin nem tekinthető egészséges élelmiszernek. Tévednek a margarinfogyasztók, amikor azt hiszik, hogy koleszterin...
TOVÁBB
Vegyszert eszünk, gyógyszert iszunk
  Az édesítőszer hizlal. A fogkrém: mosogatószer. A tej tele van antibiotikummal. A hormonkezelt pulyka rákot okozhat.   A Salon.com készített...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
A tüdőfű a tüdő legkülönfélébb betegségeiben hatásos gyógynövény
  A tüdőfű a légzőszervi megbetegedések egyik legkiválóbb természetes házi patikaszere....
Harcolj a vírusok ellen megelőzéssel!
  Vírusfertőzésre nincs gyógymód, amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk...
A konyhasó életfontosságú tápelem, erősítő és serkentőszer
  Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában,...
Gyakori megbetegedések kezelése
  A betegellátás leggyakrabban otthon kezdődik, és sok esetben ma is a jól bevált...

Címkék