Fiatalodj minden nap! Három étel(féleség) messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban más táplálékokhoz képest. A Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat.
A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás. Eredményeikhez a korábbi vizsgálatok adatait is figyelembe vették.
1. Resveratrol jóval fiatalabbá és élénkebbé teszi az embert.
A Harvard egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a jó minőségű vörösbor (1 dl/nap), amelynek fő alkotóeleme a resveratrol.
2. Az étcsokoládéban jelentős mennyiségű antioxidáns található.
Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók a cukorszegény, jó minőségű étcsokoládét (60% feletti tartalom) is (5 dkg/nap).
3. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek.
A katekin, melynek daganatellenes hatása van, gátolja a daganatot ellátó véredények kialakulását.
Szintén hatásos fegyver az öregedés ellen a mindennapi két- három csésze zöld tea (nem filteres) fogyasztása. Hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld teát fogyasztók rendszeres teázással a szívbetegségek kialakulását is csökkenthetik.
4. A cukor nélküli aszalt szilva magas ORAC értékkel rendelkezik.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. Vagyis, minél magasabb az ORAC értéke egy élelmiszernek, vagy gyümölcsnek annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
A cukor-nélküli aszalt szilva (5 dkg/nap 4-5 szem) fogyasztása naponta már önmagában a minimális napi ORAC érték felét tartalmazhatja.
További fontos helyezettek a búzafülé, a fokhagyma, az almaecet és a virágméz!
Mindehhez lúgos, vagy lúgosított víz (1l/1 kávéskanál szódabikarbóna) fogyasztása felnőttenként legalább három liter naponta!