50 felett a négy legjobb étel(féleség) öregedés ellen

 

Fiatalodj minden nap! Három étel(féleség) messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban más táplálékokhoz képest. A Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat.

 

A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás. Eredményeikhez a korábbi vizsgálatok adatait is figyelembe vették.

 

1. Resveratrol jóval fiatalabbá és élénkebbé teszi az embert.

A Harvard egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a jó minőségű vörösbor (1 dl/nap), amelynek fő alkotóeleme a resveratrol.

 

2. Az étcsokoládéban jelentős mennyiségű antioxidáns található.

Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók a cukorszegény, jó minőségű étcsokoládét (60% feletti tartalom) is (5 dkg/nap).

 

3. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek.

A katekin, melynek daganatellenes hatása van, gátolja a daganatot ellátó véredények kialakulását.

Szintén hatásos fegyver az öregedés ellen a mindennapi két- három csésze zöld tea (nem filteres) fogyasztása. Hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld teát fogyasztók rendszeres teázással a szívbetegségek kialakulását is csökkenthetik.

 

 

4. A cukor nélküli aszalt szilva magas ORAC értékkel rendelkezik.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. Vagyis, minél magasabb az ORAC értéke egy élelmiszernek, vagy gyümölcsnek annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.

A cukor-nélküli aszalt szilva (5 dkg/nap 4-5 szem) fogyasztása naponta már önmagában a minimális napi ORAC érték felét tartalmazhatja.

 

További fontos helyezettek a búzafülé, a fokhagyma, az almaecet és a virágméz!

 

Mindehhez lúgos, vagy lúgosított víz (1l/1 kávéskanál szódabikarbóna) fogyasztása felnőttenként legalább három liter naponta!

 


NEKED AJÁNLJUK
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
Süllyed a gyógyszeripar és az orvosok hitele is zuhanóban van
  Amerikáról példát vehetünk, egyes államaiban a természetgyógyászok jogosultságot kaptak az ellátásra. Adhatnak beutalókat, jóformán alig különböznek...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Süllyed a gyógyszeripar és az orvosok hitele is zuhanóban van
  Amerikáról példát vehetünk, egyes államaiban a természetgyógyászok jogosultságot kaptak...
A szárzeller csodálatos gyógyhatásai!
  A zellerszárban található anyagok segítenek helyreállítani a vérnyomást, beállítani...
Alkoholos csodaszer a svédkeserű
  A svédkeserű gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati...
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a...

Címkék