Tudod-e?

Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni, hiszen manapság egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy mi az, ami egészséges és mi az, ami nem. A testmozgás terén is számtalan információ van, aminek tudatában tudatosabban állhat saját testéhez!
13 - 24 / 800
A koffein barát vagy ellenség? Természetes helyettesítők, ha kerülnéd a kávét!
A kávé szinte egyet jelent az ébredéssel és az energiával, de vajon mennyire egészséges a koffein fogyasztása? Sokan nem is tudják, hogy a koffein milyen hatásokat válthat ki a szervezetben, főleg hosszú távon. Ha pedig...
TOVÁBB
Az erdők kincse: A fenyőrügy jótékony hatásai és felhasználása
A természet patikája telis-tele van olyan kincsekkel, amelyek évszázadok óta segítenek az emberek egészségének megőrzésében. Az egyik ilyen különleges ajándék a fenyőrügy, amely a tavaszi erdők friss illatával és...
TOVÁBB
A legjobb háziorvos: káposzta és só! Ebből lesz egy igazi csodaszer!
A savanyúkáposzta egy igazi csodaszer, amelyet nagyszüleink nemcsak az íze, hanem a gyógyhatásai miatt is nagy becsben tartottak. Nem véletlen, hogy a téli időszak egyik legfontosabb tápláléka volt, hiszen olyan tápanyagokat...
TOVÁBB
A tökmagolaj értékes táplálék, nem véletlenül hívják zöld aranynak!
A tökmagolaj évezredek óta része az emberi táplálkozásnak, és nem véletlenül emlegetik zöld aranyként. Ez az értékes olaj nemcsak különleges ízével, hanem kiemelkedő egészségügyi hatásaival is hódít. A hidegen sajtolt...
TOVÁBB
Szeresd a szalonnát!
A szalonna az egyik legősibb és legkedveltebb élelmiszerünk, amely évszázadok óta a magyar konyha szerves része. Valaha a nehéz fizikai munkát végző emberek fő tápláléka volt, manapság pedig sokan félnek tőle a zsír miatt....
TOVÁBB
Gyógyító a kacagás - Miért kellene többet nevetnünk?
A nevetés olyan, mint egy belső masszázs: felpezsdíti a vérkeringést, oxigénnel tölti meg a testet, és elűzi a stresszt. Nem véletlen, hogy a mondás szerint a nevetés a legjobb orvosság! De miért van ez így, és hogyan...
TOVÁBB
Az élesztőkivonat és a normál élesztő közötti különbségek!
Az élesztőkivonat és a normál élesztő közötti különbségek sokakat érdekelnek, különösen azokat, akik tudatosan figyelnek táplálkozásukra, vagy érzékenyek bizonyos élelmiszer-összetevőkre. Első ránézésre a két anyag...
TOVÁBB
A jojó-effektus súlyos egészségügyi kockázatai
A jojó-effektus kifejezést valószínűleg mindenki ismeri, aki valaha próbált fogyókúrázni. A diétázók egyik legnagyobb rémálma, amikor kemény munkával leadott kilóik alattomosan visszatérnek, sokszor még nagyobb mértékben,...
TOVÁBB
A szépen festett körmöknek ára van!
A szépen festett körmök mindig is a kifinomultság és az ápoltság egyik szimbóluma volt. Az emberek évszázadok óta színezik körmeiket különböző természetes és mesterséges anyagokkal, azonban a modern körömlakkok és gél...
TOVÁBB
Miért ne használjunk étolajat? Mi a gond vele?
  Az étolaj évtizedek óta a konyhák egyik alapvető kelléke, de egyre több kutatás és tapasztalat mutat rá arra, hogy nem biztos, hogy a legjobb választás az egészségünk szempontjából. De mi a gond vele? Miért érdemes...
TOVÁBB
Manipulálják az agyadat az ételízesítők, és függővé is tesznek!
Az ételízesítők világában egy igazi csapdában élünk. Az ipari élelmiszergyártók évtizedek óta finomhangolják termékeiket úgy, hogy azok ne csupán ízletesek legyenek, hanem szó szerint manipulálják az agyunkat. Az...
TOVÁBB
A sírás pozitív hatásai
A sírás az emberi érzelmek egyik legősibb és legtermészetesebb kifejezési módja. Gyakran a gyengeség jelének tartják, pedig valójában sokkal inkább egyfajta belső megtisztulás, amely testi és lelki előnyökkel jár. A...
TOVÁBB

Gondtalanul éljük mindennapjaink, bevásárlunk, rohanunk egyik helyről a másikra, étkezünk. Mindeközben a többség nem is sejti, hogy szervezetében milyen komplex folyamatok zajlanak le és mit tehetne azért, hogy még egészségesebbé váljon. Persze, erre is lehet legyinteni, azzal az indokkal, hogy egészségesen étkezik, mert sok fehérhúst fogyaszt, rendszeresen eszik zöldséget, gyümölcsöt és tejet. Ugyanakkor egy kis utánajárással hamar kiderülhet, hogy nem feltétlenül ilyen pozitív a helyzet. Sajnos ma már az egészségesnek hitt élelmiszerek nagy részében is olyan anyagok vannak, melyek egyáltalán nem nevezhetők egészségesnek, sőt, sok esetben károsak is. Éppen ezért nagyon fontos tájékozódni még az egészségesnek hitt élelmiszerek kapcsán is. Számtalan olyan érdekesség van, amiről valószínűleg nem tudott, azonban igazán hasznos információ. Manapság egyre tudatosabbak az emberek, egyre inkább figyelmet fordítanak arra, hogy mit tesznek a tányérjukra. Viszont megfelelő tájékozódás hiányában, könnyen olyan ételeket fogyaszthat, melyek egyáltalán nem egészségesek, miközben abban a hitben van, hogy azok. A tudás nagy úr, ezért nem árt tájékozódni. Az egészséges életmód kivitelezése közel sem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Olykor egészségtelennek hitt dolgokról derül ki, hogy nem is olyan egészségtelenek, bár ez a ritkább eset, máskor bizonyos ételek kapcsán arra derül fény, hogy mégsem kellene fogyasztani őket. Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni az ételek és a mozgás kapcsán. Ha nyitott szemmel jár, érdeklődik, tájékozódik, akkor hamar jártas lesz ezekben a dolgokban és valóban olyan ételeket tehet az asztalra és úgy vásárolhat, hogy tisztában van vele mi egészséges és mi az amit jobb elkerülni.

Címkék