Tudod-e?

Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni, hiszen manapság egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy mi az, ami egészséges és mi az, ami nem. A testmozgás terén is számtalan információ van, aminek tudatában tudatosabban állhat saját testéhez!
481 - 492 / 633
Készíts tibeti gyógyteát, meghosszabbíthatja az életed!
  A hagyományos tibeti gyógyászat világszerte attól vált híressé, hogy az ezen a tájegységen élő emberek ennek köszönhetően nagyon hosszú ideig élnek, így világszerte egyre többen kezdenek érdeklődni, próbálják megismerni...
TOVÁBB
Jótékonyan hat egészségedre az almakúra
  "Naponta egy alma, az orvost távol tartja! " – tanítja a népi mondás. A sokféle gyümölcs közül mégis mire jó az alma?   Az almafának nemcsak a gyümölcse, de gyökerének kérge is gyógyhatású. A gyökér kérge olyan...
TOVÁBB
Ha tehetjük, mindig igyunk savanyú káposztalevet
  A savanyú káposzta levét ősidők óta használják terápiás célokra, nagyszüleink is kiválóan ismerték gyógyhatásait. Az ital kiváló méregtelenítő, számos vitamint tartalmaz, és hozzájárul az...
TOVÁBB
Íme a rejuvelac! Az ital, amit alig ismernek Magyarországon
  Külföldön már széles körben ismert, míg itthon viszonylag kevesek hallottak a rejuvelac nevű alkoholmentes fermentált italról. Az italt csíráztatott magvakból állítják elő, és főleg emésztési, anyagcsere és...
TOVÁBB
Tojásból legjobb a nullás! Ha teheted válaszd ezt!
  Az étkezési tojásokat és csomagolásukat - Uniós és hazai jogszabályok előírásai alapján - a termelés helyén vagy a csomagoló központban kötelező jelölni – tájékoztat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági...
TOVÁBB
Nagyanyáink tudománya: egészséges táplálkozás a babtól a sárgaborsóig
  Az első és egyben legegyszerűbb szabály: együnk Magyarországon honos dolgokat, s a legjobb, ha előkeressük nagyanyáink szakácskönyveit és receptjeit.   Nagyszüleink étkezési szokásaiban az éghajlatnak...
TOVÁBB
Betegségek megelőzésére fogyassz mézes fokhagymát
  Nagyanyáink ősi gyógymódjai közt tartjuk számon a mézes fokhagymát. Ám nehéz elhinni a hangzása alapján, hogy valaki le tudja nyelni együtt a két, külön-külön amúgy finom ételt. Íme egy egyszerű módszer, hogyan lehet...
TOVÁBB
Ezek az élelmiszerek színűk segítségével védenek a ráktól
  Egyes alapélelmiszerek, főként zöldségek és gyümölcsök színeiből kiindulva képesek lehetnek bizonyos rákos betegségeket megelőzni. Lássuk, mely színárnyalatú ételek segítenek ebben a legjobban.     1. Pirosak Talán...
TOVÁBB
Ezért kellene kerülnöd az antibakteriális szappanok használatát!
  A halandó ember nem is gondolná azt, hogy veszélynek teszi ki magát azzal, hogy kezet most, vagy azzal, ha kozmetikai cikkekkel ápolja magát. Pedig létezik egy erős antibakteriális fertőtlenítő anyag, amely ugyan...
TOVÁBB
Nincs több találgatás: a rákot az ember idézte elő!
  Tudósok megállapították, hogy szinte nyoma sincs a betegségnek az egyiptomi múmiákban. A rák egy ember által létrehozott betegség, melyet a modern élet túlzásai táplálnak, ez a kijelentés egy ősi maradványokon...
TOVÁBB
Ne dobd ki a dióhéjat, abban is van erő!
  A diófa leveléről, a zöld dióról, a dióbél jótékony hatásáról már számtalan helyen olvashatunk, de mi a helyzet a dióhéjról?   Röviden néhány szóban arról, hogy a diófa mely részei gyógyhatásúak? A dióbél, a dióolaj...
TOVÁBB
A zöld kávé és a klorogénsav
   A klorogénsav a zöld kávé egyik fő összetevője, ami antioxidánsként működik a szervezetben. Ez a sav nemcsak a kávéban, hanem a napraforgóban, a sárgarépában, a paradicsomban és az articsókában is megtalálható.    A...
TOVÁBB

Gondtalanul éljük mindennapjaink, bevásárlunk, rohanunk egyik helyről a másikra, étkezünk. Mindeközben a többség nem is sejti, hogy szervezetében milyen komplex folyamatok zajlanak le és mit tehetne azért, hogy még egészségesebbé váljon. Persze, erre is lehet legyinteni, azzal az indokkal, hogy egészségesen étkezik, mert sok fehérhúst fogyaszt, rendszeresen eszik zöldséget, gyümölcsöt és tejet. Ugyanakkor egy kis utánajárással hamar kiderülhet, hogy nem feltétlenül ilyen pozitív a helyzet. Sajnos ma már az egészségesnek hitt élelmiszerek nagy részében is olyan anyagok vannak, melyek egyáltalán nem nevezhetők egészségesnek, sőt, sok esetben károsak is. Éppen ezért nagyon fontos tájékozódni még az egészségesnek hitt élelmiszerek kapcsán is. Számtalan olyan érdekesség van, amiről valószínűleg nem tudott, azonban igazán hasznos információ. Manapság egyre tudatosabbak az emberek, egyre inkább figyelmet fordítanak arra, hogy mit tesznek a tányérjukra. Viszont megfelelő tájékozódás hiányában, könnyen olyan ételeket fogyaszthat, melyek egyáltalán nem egészségesek, miközben abban a hitben van, hogy azok. A tudás nagy úr, ezért nem árt tájékozódni. Az egészséges életmód kivitelezése közel sem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Olykor egészségtelennek hitt dolgokról derül ki, hogy nem is olyan egészségtelenek, bár ez a ritkább eset, máskor bizonyos ételek kapcsán arra derül fény, hogy mégsem kellene fogyasztani őket. Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni az ételek és a mozgás kapcsán. Ha nyitott szemmel jár, érdeklődik, tájékozódik, akkor hamar jártas lesz ezekben a dolgokban és valóban olyan ételeket tehet az asztalra és úgy vásárolhat, hogy tisztában van vele mi egészséges és mi az amit jobb elkerülni.

Címkék