Tudod-e?

Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni, hiszen manapság egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy mi az, ami egészséges és mi az, ami nem. A testmozgás terén is számtalan információ van, aminek tudatában tudatosabban állhat saját testéhez!
517 - 528 / 530
Zöld teával a horkolás ellen
  Szakértők szerint nők millióinak vannak problémái a horkolással, a legtöbben azonban annyira szégyellik magukat emiatt, hogy inkább nem kérnek segítséget. Egy 14 000 házaspár részvételével készült kutatás adatai szerint...
TOVÁBB
Hunza  ahol 100 évig élnek az emberek
  A hunzaiak igen hosszú életűek, fiatalon és öregen egyaránt életerősek, állóképességük kimagasló, és megdöbbentő egészségnek örvendenek. Nem ismerik a civilizációs betegségeket, többek között a rákot...
TOVÁBB
Hogyan fogyasszuk a nyers fokhagymát?
  A legtöbb ember számára a nyers fokhagyma könnyfakasztó, csípős íze nyersen nehezen tolerálható, pedig baktérium- és vírusölő tulajdonsága ekkor érvényesül a legjobban.  Fotó: egészségtér A nyers fokhagyma íze...
TOVÁBB
Anyajegy, májfolt, szeplő és melanóma (biologika, ujmedicina)
Miért hívják az anyajegyet anyajegynek? Hogyan jön létre a méhen belül melanóma és miért maradandó? Milyen érzelmi konfliktus áll a szeplősödés hátterében? Mi a helyzet a májfoltokkal? Mitől válik a foltosodás maradandóvá?
TOVÁBB
Fogyasztó kökénytea kúra
  Béltisztító és anyagcsere javító a kökényvirág, melyet március végén április elején szedhetsz.   A sikeres fogyás érdekében számos trükköt alkalmazhatunk anyagcserénk felgyorsítására. Fogyaszthatunk étrend...
TOVÁBB
A vörösbor jótékony hatásai
A mérsékelt vörösborfogyasztás, nagymértékben csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát! A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés...
TOVÁBB
Gyógyító Hold
  A természetben minden állandó mozgásban van, semmi sem állandó. Igaz ez az emberi életre is, hiszen percről percre változik minden. Ebben a folyamatos változásban kell megtalálnunk az egyensúlyt ahhoz, hogy...
TOVÁBB
A diéta kiéhezteti a rákos sejteket
  A szénhidrátokban szegény diéta megvonja a daganatos sejtektől legfontosabb táplálékukat, a cukrot, ezzel legyengíti őket.  A rák nem gyógyítható táplálkozással, ám az étrend támogathatja a testet a betegség elleni...
TOVÁBB
A cukor a halál fűszere?
  Aki olvasta a Cukor Blues című könyvet, annak nincs kétsége afelől, hogy korunk egyik legalattomosabb "mérge" a cukor, ami ráadásul kínzó függőséget is okozhat - akár egy másik fehér halál: a kábítószer. A cukor...
TOVÁBB
Mérgező a fluorid?
  Egyes kutatások szerint a túl sok fluorid csökkenti a termékenységet, pajzsmirigy-túlműködést eredményez, valamint több tanulmány is talált kapcsolatot gyerekeknél az IQ-szint és a fluoridbevitel között.   A...
TOVÁBB
A fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztás jótékonyan hat a fiatalok közérzetére
  A fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztástól a fiatalok nyugodtabbnak, boldogabbnak és energiával telibbnek érezhetik magukat a mindennapokban – derült ki az új-zélandi Otago Egyetem munkatársainak...
TOVÁBB
Természetes antibiotikum és csodaszer a Propolisz
  A propolisz gyógyhatását az emberiség a legrégibb idők óta ismeri. Már a dinoszauruszok korában is (kb. 60 millió évvel ezelőtt) létezett, mivel a méhek ennyi ideje élnek a földön.   A propolisz vagy méhszurok olyan...
TOVÁBB

Gondtalanul éljük mindennapjaink, bevásárlunk, rohanunk egyik helyről a másikra, étkezünk. Mindeközben a többség nem is sejti, hogy szervezetében milyen komplex folyamatok zajlanak le és mit tehetne azért, hogy még egészségesebbé váljon. Persze, erre is lehet legyinteni, azzal az indokkal, hogy egészségesen étkezik, mert sok fehérhúst fogyaszt, rendszeresen eszik zöldséget, gyümölcsöt és tejet. Ugyanakkor egy kis utánajárással hamar kiderülhet, hogy nem feltétlenül ilyen pozitív a helyzet. Sajnos ma már az egészségesnek hitt élelmiszerek nagy részében is olyan anyagok vannak, melyek egyáltalán nem nevezhetők egészségesnek, sőt, sok esetben károsak is. Éppen ezért nagyon fontos tájékozódni még az egészségesnek hitt élelmiszerek kapcsán is. Számtalan olyan érdekesség van, amiről valószínűleg nem tudott, azonban igazán hasznos információ. Manapság egyre tudatosabbak az emberek, egyre inkább figyelmet fordítanak arra, hogy mit tesznek a tányérjukra. Viszont megfelelő tájékozódás hiányában, könnyen olyan ételeket fogyaszthat, melyek egyáltalán nem egészségesek, miközben abban a hitben van, hogy azok. A tudás nagy úr, ezért nem árt tájékozódni. Az egészséges életmód kivitelezése közel sem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Olykor egészségtelennek hitt dolgokról derül ki, hogy nem is olyan egészségtelenek, bár ez a ritkább eset, máskor bizonyos ételek kapcsán arra derül fény, hogy mégsem kellene fogyasztani őket. Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni az ételek és a mozgás kapcsán. Ha nyitott szemmel jár, érdeklődik, tájékozódik, akkor hamar jártas lesz ezekben a dolgokban és valóban olyan ételeket tehet az asztalra és úgy vásárolhat, hogy tisztában van vele mi egészséges és mi az amit jobb elkerülni.

Címkék