Tudod-e?

Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni, hiszen manapság egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy mi az, ami egészséges és mi az, ami nem. A testmozgás terén is számtalan információ van, aminek tudatában tudatosabban állhat saját testéhez!
49 - 60 / 1016
A boldogság hormonjai – természetes út a derűhöz és életörömhöz
Az emberi lélek és test szoros egységben működik. Nem véletlen, hogy amikor vidámnak, energikusnak vagy szeretetteljesnek érezzük magunkat, a háttérben különleges kémiai anyagok, úgynevezett „boldogsághormonok” dolgoznak....
TOVÁBB
Izabella szőlő – a természet ajándéka, amely összeköt múltat és jelent
A szőlő az emberiség egyik legősibb és legkedvesebb gyümölcse. Amikor a szőlőtőke a kertekben vagy a domboldalakon kibontja leveleit, nem csupán a termés ígéretét hordozza, hanem egy darabka hagyományt, történelmet és...
TOVÁBB
A lassú életmód – visszatérés a lényeghez
Az emberiség történelme hosszú évezredeken át a természet ritmusához igazodott. A mai rohanó világban sokszor érezzük, hogy elveszítjük a kapcsolatot önmagunkkal és a természettel. Őseink keltek a nappal, pihentek az éjjel,...
TOVÁBB
Fekete csokoládé – az édes bűn, amely mégis gyógyszer lehet
A csokoládé hallatán legtöbbünknek valami tiltott édesség jut eszébe: egy falatnyi öröm, amelyet titokban ropogtatunk el, amikor senki sem látja. Mégis van a csokoládénak egy különleges változata, amelyet nem csupán...
TOVÁBB
Mit szeret a máj? – A táplálkozás és a máj egészsége
A máj az egyik legfontosabb szervünk, olyan, mint a test szorgos háziasszonya, aki mindent megtisztít, elrendez és feldolgoz. Nem csoda hát, hogy különösen fontos, milyen ételekkel segítjük a munkáját. A máj mindig megérdemli...
TOVÁBB
Hogyan és miként távolodott el ennyire az élettől a gyógyítás?
Az emberi gyógyítás ősidők óta az élet szoros része volt. Az asszonyok a faluszélen gyűjtötték a gyógyfüveket, a férfiak a mezőkön, erdőkben ismerték a fák és virágok titkait. A gyógyítás nem volt különálló szakma, hanem...
TOVÁBB
Mustármag – apró szemekben rejlő erő
A mustármag régóta része az emberi táplálkozásnak és gyógyításnak. Bár elsőre csak a mustár fűszeres szósza jut eszünkbe róla, valójában egy ősi gyógynövényről van szó, amelyet az ókorban is nagy becsben...
TOVÁBB
A szőlő gyógyhatásai – a természet bogyós kincse
A szőlő nem véletlenül vált az emberiség egyik legősibb kultúrnövényévé. Már az ókorban isteni ajándéknak tartották, hiszen egyszerre adott táplálékot, italt és gyógyírt. A Bibliában, a görög mitológiában és a magyar...
TOVÁBB
Prebiotikum és probiotikum – két jó barát a bélrendszer egészségéért
Az egészség egyik alapja a jó emésztés. Régi mondás, hogy „a halál a belekben lakik”, de ugyanígy azt is mondhatnánk: „az élet is ott kezdődik”. A bélrendszer ugyanis nem csupán egy cső, amelyen az étel áthalad, hanem igazi...
TOVÁBB
A természet színei – Hajfestés vegyszerek nélkül
Az ember mindig is vágyott arra, hogy haját ne csak ápolja, hanem színekkel is kifejezze önmagát. Régi korok asszonyai és férfiai már évszázadokkal ezelőtt is keresték azokat a természetes anyagokat, amelyekkel...
TOVÁBB
A természet kincsei: különleges gyümölcsök és gyógyhatásaik
Az emberiség mindig is vonzódott a különleges és ritka gyümölcsökhöz. Őseink, amikor új földeket fedeztek fel, gyakran találkoztak számukra addig ismeretlen gyümölcsökkel, amelyek nemcsak különleges ízükkel, hanem...
TOVÁBB
Mi gátolhatja a fogyókúrás próbálkozásokat? – A láthatatlan akadályok nyomában
A fogyás kérdése az emberiség történetének egyik örök dilemmája. Régen, amikor a szűkösség volt az úr, minden falat étel kincsnek számított. Ma, a bőség korszakában éppen ellenkezőleg: az étel mindenhol elérhető, a mozgás...
TOVÁBB

Gondtalanul éljük mindennapjaink, bevásárlunk, rohanunk egyik helyről a másikra, étkezünk. Mindeközben a többség nem is sejti, hogy szervezetében milyen komplex folyamatok zajlanak le és mit tehetne azért, hogy még egészségesebbé váljon. Persze, erre is lehet legyinteni, azzal az indokkal, hogy egészségesen étkezik, mert sok fehérhúst fogyaszt, rendszeresen eszik zöldséget, gyümölcsöt és tejet. Ugyanakkor egy kis utánajárással hamar kiderülhet, hogy nem feltétlenül ilyen pozitív a helyzet. Sajnos ma már az egészségesnek hitt élelmiszerek nagy részében is olyan anyagok vannak, melyek egyáltalán nem nevezhetők egészségesnek, sőt, sok esetben károsak is. Éppen ezért nagyon fontos tájékozódni még az egészségesnek hitt élelmiszerek kapcsán is. Számtalan olyan érdekesség van, amiről valószínűleg nem tudott, azonban igazán hasznos információ. Manapság egyre tudatosabbak az emberek, egyre inkább figyelmet fordítanak arra, hogy mit tesznek a tányérjukra. Viszont megfelelő tájékozódás hiányában, könnyen olyan ételeket fogyaszthat, melyek egyáltalán nem egészségesek, miközben abban a hitben van, hogy azok. A tudás nagy úr, ezért nem árt tájékozódni. Az egészséges életmód kivitelezése közel sem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Olykor egészségtelennek hitt dolgokról derül ki, hogy nem is olyan egészségtelenek, bár ez a ritkább eset, máskor bizonyos ételek kapcsán arra derül fény, hogy mégsem kellene fogyasztani őket. Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni az ételek és a mozgás kapcsán. Ha nyitott szemmel jár, érdeklődik, tájékozódik, akkor hamar jártas lesz ezekben a dolgokban és valóban olyan ételeket tehet az asztalra és úgy vásárolhat, hogy tisztában van vele mi egészséges és mi az amit jobb elkerülni.

Címkék