A legérdekesebb Receptek hírek

13 - 24 / 38
  Ennek a felvágottnak az íze nagyon hasonlít egy nagyon jól elkészített disznósajthoz. Kitűnő reggeli, de akár egy korai vacsoraként is tálalhatod zöldséggel, savanyúsággal. Aki szereti a disznóságokat és a disznósajtot,...
TOVÁBB
  Ősszel a veteményeskertekben elkezdődik a betakarítás. Hasznosíthatod azokat a zöldségeket, melyeket megvágtál véletlenül, kicsike maradt a gyökér, vagy nem tartható el télire.   A hasznosítás mellett pedig még lesz...
TOVÁBB
  Ha túlságosan sok paprikád termett a kertben, és már unod a paprikás ételeket (töltött paprika, lecsó, stb.) vagy csak egyszerűen szeretnél télen a kamrád polcán látni egy kitűnő ízesítőt és megbízható helyről vásárolsz...
TOVÁBB
Paprika csalamádé készítése
  Hozzávalók   3 kg tisztasúlyú paprika (lehet sárga, piros, zöld, vegyesen), 1 kg vöröshagyma.   Felöntő léhez   3 l csapvíz, 90 dkg kristálycukor, 15 tk jó minőségű, jódozatlan só, 3 tk borkén, 3...
TOVÁBB
Immunrendszer erősítő csodaital
  A homoktövis rendkívül sok C-vitamint tartalmaz. Aszalással vitamintartalma megmarad. Télire is elteheted, ha van kedved nagyobb mennyiséget készíteni.   Amire szükséged lesz   Homoktövis, aszalógép, méz. Kissé...
TOVÁBB
Májaktiváló turmix az egészségért
  Hozzávalók   - 1 egész citrom - 1 evőkanál extra szűz olívaolaj - 1 – 1/2 csésze desztillált víz - 4 evőkanál narancslé   Összeturmixoljuk, majd leszűrjük, a maradék folyadékot 4 egyenlő részre osztva adagonként...
TOVÁBB
  Hozzávalók   - 2 kg tisztasúlyú paradicsom (legjobb a konzervparadicsom, mivel ennek apró magvai vannak, kevés a leve és hamar sűrűsödik), - 1 kg tisztasúlyú piros, érett pritamin paprika, esetleg kápia paprika, -...
TOVÁBB
  Hozzávalók   2 kg érett szilva, 20 dkg cukor, 2 tk fahéj, 0,5 dl rum.   Elkészítés   Bármilyen szilvát használhatsz, de legfinomabb szilvareszter a népiesen elnevezett veresszilvából készül.   A szilvát...
TOVÁBB
       Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű kápia- és pritaminpaprika   2 kg tiszta súlyú paprikához  6 kk só, 1 kk bazsalikom, 1kk őrölt fűszerkömény, 2 cikk fokhagyma.   Elkészítés A paprikát...
TOVÁBB
  Készíts házilag tisztított vajat!   A ghí az indiai konyha egyik legfontosabb alapanyaga évezredek óta. Sokszor egyszerű olvasztott vajnak mondják, holott ettől messze sokkal többet tud. Egyik előnye, hogy sokáig...
TOVÁBB
Savanyú uborka télire tartósítószer mentesen
  Egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy tartósítószer mentes ételeket tegyenek az asztalra. Ez a savanyítási módszer senkinek nem fog csalódást okozni.    Hozzávalók   - 2 l víz, - 10 tk só (nem jódozott), -...
TOVÁBB
  Csalamádé savanyúság   Hozzávalók 2 kg alapanyaghoz (uborka, paprika, káposzta, hagyma)   - 3 dl 10 %-os ecet, - 7 dkg só (nem jódozott, durva szemcsés), - 50 dkg cukor, - 1 kávéskanál nátrium-benzoát, -...
TOVÁBB

Címkék