Nagyszerű receptek

A megszokott recepteken túl érdemes kipróbálni pár izgalmas receptet, melyek eltérnek a korábbiaktól. Miért ne lehetne otthon kenyeret sütni vagy likőrt készíteni? Egy kis kreativitással csak a képzelet szabhat határt a konyhai alkotásnak!
25 - 36 / 41
Piros Arany készítése télire
       Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű kápia- és/vagy pritaminpaprika   2 kg tiszta súlyú paprikához  6 kk só, 1 kk bazsalikom, 1kk őrölt fűszerkömény, 2 cikk fokhagyma.   Elkészítés A paprikát...
TOVÁBB
Legegészségesebb, legtisztább vaj a ghí
  Készíts házilag tisztított vajat!   A ghí az indiai konyha egyik legfontosabb alapanyaga évezredek óta. Sokszor egyszerű olvasztott vajnak mondják, holott ettől messze sokkal többet tud. Egyik előnye, hogy sokáig...
TOVÁBB
Savanyú uborka télire tartósítószer mentesen
  Egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy tartósítószer mentes ételeket tegyenek az asztalra. Ez a savanyítási módszer senkinek nem fog csalódást okozni.    Hozzávalók   - 2 l víz, - 10 tk só (nem jódozott), -...
TOVÁBB
Csalamádé savanyúság
  Csalamádé savanyúság   Fotó: egészségtér Hozzávalók 2 kg alapanyaghoz (uborka, paprika, káposzta, hagyma)   - 3 dl 10 %-os ecet, - 7 dkg só (nem jódozott, durva szemcsés), - 50 dkg cukor, - 1...
TOVÁBB
Babos saláta
  Hozzávalók   20 dkg Kidney bab, vagy bármilyen más száraz bab előre megfőzve, 1 fej jégsaláta, 2-3 szál újhagyma, nagyon finom a lila újhagyma, 1 kígyóuborka, 1 közepes paradicsom, 1 cikk fokhagyma, 1...
TOVÁBB
Hideg eperleves
   Hideg eperleves   Hozzávalók   2 dl tejszín, 50 dkg eper, 5 dl tej, ízlés szerint méz, vagy nyírfacukor.   Elkészítés   Az epret megmossuk és felszeleteljük. Felét egy mély tálba rakjuk, csurgatunk rá...
TOVÁBB
Bengáli ötfűszer-keverék
Hozzávalók   1 evőkanál rómaikömény mag, 1 evőkanál barna mustármag, 1 evőkanál édeskömény mag, 1 evőkanál fekete hagymamag, 1,5 teáskanál görögszéna mag.   Elkészítés   Keverd össze az ötféle magot. Tartsd egy...
TOVÁBB
Ital, ami legyőzi a rákot
  Íme egy olcsó gyorsan és egyszerűen elkészíthető hatásos ital, aminek fogyasztása rendkívül jó hatással bír a szervezetünkre!     A Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépalé) nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak,...
TOVÁBB
Padlutka
  Ehhez az ételhez olyan tormalevelet kell szedni, melyek még túlságosan kicsik, alkalmatlanok töltésre. Aki szereti a tormalevelet az már bizonyára nagyon várja, hogy a tél elmúltával nőjenek minél hamarabb, hogy...
TOVÁBB
Propolisz tinktúra készítése
  Készítsd el házilag a propoliszt, de bioboltokban is beszerezheted. Ha saját magad szeretnéd elkészíteni, akkor derítsd fel, hogy van-e környezetedben méhész, akitől beszerezheted a méhszurkot. 100 g, 80-96%-os...
TOVÁBB
Mézes immunerősítő
Nem csodaszer a gyömbéres citromos méz, de megfázásos tünetek esetén nagyon hatásos. A gyömbéres citromos méz nagy népszerűségnek örvend, hiszen nem csak a megfázás kivédésében, a tünetek enyhítésében segít, hanem...
TOVÁBB
Natúr szezámmag krém
  Szezámmag nélkül nem élet az élet! A szezámmagból készített krém gazdag rostokban, cinkben, B1-vitaminban, kalciumban és magnéziumban. Igazi energiabomba készíthető belőle pirítóssal és gyömölcsökkel. Hozzávalók - 1...
TOVÁBB

Nagyanyáink idejében természetes volt, hogy lábost és befőttesüvegeket ragadtak a befőzéshez, kenyeret dagasztottak, pálinkát és likőrt készítettek, tehát amit csak lehetett azt maguk készítették el. Manapság egyre gyakrabban nyúlnak a fiatalok is a régi, jól bevált receptekhez, hogy ne a bolti, különféle tartósítokkal teli, gyenge minőségű termékeket kelljen leemelni a polcról, hanem jó minőségű, ízletes kenyereket, lekvárokat tudjanak fogyasztani, akár a hideg idő beköszöntével is. Egyre inkább terjed a fiatalok közt a tudatosság, a csináld magad szemlélet. Egyre többen utasítják el a bolti, különféle kemikáliákkal teli termékeket és alkotnak házi finomságokat, ételeket. Érdemes kis lépésekben kezdeni és pár eddig boltban vásárolt terméket otthon elkészíteni. Lehet ez például a kenyér is. Ha nincs élesztő, az sem jelenthet problémát, hisz egykor nagyanyáink is kiválóan megvoltak a bolti élesztő nélkül és saját kovászt készítettek. Ha egy kicsit beleássa magát a témába az ember, meglepődik mennyi mindent el lehet készíteni házilag, ami finom, saját szájíze szerint készül és ami még fontosabb, pontosan tudja, hogy mi kerül bele. Egy kis tudatosság által rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. Akár teát is készíthet az otthoni alapanyagokból. Gyakorlatilag csak a képzelete szabhat határt a konyhai varázslatnak. Érdemes kilépni a megszokott keretek közül és felfedezni a bennünk rejlő szakácsot, különösen abban az esetben, ha valami újdonsággal szeretnénk előrukkolni és meglepni a családot. Sajnos a sokszor egészségesnek hitt bolti élelmiszerek is tele vannak különféle tartósítószerekkel és egyéb anyagokkal, amik nem túl egészségesek a szervezetre nézve. Ha otthon készítünk el minél több ételt, akkor túl sok meglepetés nem érhet minket!

Címkék