befőzés

1 - 5 / 5
A paradicsom likopinban rendkívül gazdag zöldség. Ismerd meg a likopint!
  A paradicsomban található egy különleges színanyag, a zsírban oldódó likopin. A likopin egy olyan vörös színű karotin származék, amely a paradicsomban fordul elő a legnagyobb mennyiségben, de megtalálható...
TOVÁBB
Paprika csalamádé készítése
  Hozzávalók   3 kg tisztasúlyú paprika (lehet sárga, piros, zöld, vegyesen), 1 kg vöröshagyma.   Felöntő léhez   3 l csapvíz, 90 dkg kristálycukor, 15 tk jó minőségű, jódozatlan só, 3 tk borkén, 3...
TOVÁBB
Fűszerkalauz - Mihez - mit?
  Bizonyára gondban voltál már Te is, hogy milyen fűszert használhatnál bizonyos zöldségek, húsok elkészítéséhez. Ha nem jól társítunk, akkor nagyon el lehet rontani az ételek ízét. Nézd meg, hogy mihez – mit használj,...
TOVÁBB
Nyár végi tartósítási praktikák
  Az ételtartósítás valaha a túlélési stratégia része volt, hiszen akkor is tudtunk táplálkozni, amikor nem volt semmi frissen fogyasztható táplálék. Elődeink sok mindent kitaláltak, miképpen tartósítsák élelmiszereiket...
TOVÁBB
Piros Arany készítése télire
       Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű kápia- és/vagy pritaminpaprika   2 kg tiszta súlyú paprikához  6 kk só, 1 kk bazsalikom, 1kk őrölt fűszerkömény, 2 cikk fokhagyma.   Elkészítés A paprikát...
TOVÁBB

Címkék