1 - 12 / 36
Miért érdemes mindennap banánt enni?
  A banán magas rost tartalma és benne található három természetes cukor – glükóz, fruktóz és szacharóz – szinte mágikus erőt kölcsönöz az emberi testnek.   Tél végén, tavaszt várva bizonyára mindenkinek a szervezete ki...
TOVÁBB
Tudd meg, milyen betegségeket gyógyíthatsz a káposzta levével és a benne található U-vitaminnal
  A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.   A káposzta nagyon gazdag többek...
TOVÁBB
Gerincvédelem vitaminokkal
  Mit tehetünk azért, hogy csontjaink erősek legyenek, és idős korban is megőrizzék tömegüket, ne következzék be a rettegett csontritkulás? A válasz mindenképpen az életmódunkban rejlik: az aktivitás, mozgás mellett legtöbbet...
TOVÁBB
Természetes antibiotikumként működik a kínai hernyógomba
  Kicsit talán gusztustalannak tűnik, ennek ellenére a kínai hernyógombát a leghatásosabb gyógygombának tartják az energiaszint és az általános életminőség javítására.   A Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) vagyis...
TOVÁBB
Vitamin, amely megtámadja és szelektíven öli meg a rákos sejteket
      Az orvostudomány teljes gőzzel dolgozik azon, hogy kifejlessze, megtalálja a rák ellenszerét, azonban erre még úgy néz ki, hogy várnunk kell. Azonban létezik egy vitamin, amihez könnyen hozzáférhet mindenki, és...
TOVÁBB
Menopauza – tudj meg többet a klimaxról
  A legtöbb nő életében a menopauza egy különleges időszak. A klimax kezdetének egyik jele a havi vérzések rendszertelenné válása.   A menopauza ideje – amelyet klimaxnak vagy változókornak is neveznek – egy olyan időszak...
TOVÁBB
Réges-régen, hogyan védekeztek a szegény emberek a betegségek ellen?
  Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.   Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító...
TOVÁBB
Korunk betegsége: a csontritkulás
  A csontritkulás kialakulásában szerepet játszó tényezőket két nagy csoportra oszthatjuk. Egyfelől léteznek a befolyásolhatatlan faktorok: a genetika, az idősebb életkor, a női nem, valamint az europid...
TOVÁBB
Aszalt szilva hatása az immunrendszerre
  Kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik, mint az erdei gyümölcsök.   Immunrendszerünk erősítése érdekében az őszi, téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott...
TOVÁBB
A fejes saláta gyógyhatásai
  A saláta gyógyhatásait régóta kutatják, és számos, a szervezet számára előnyös hatásról számoltak be idáig.   Antioxidáns hatás   A salátalevél a legtöbb növényi ételhez hasonlóan igen jó antioxidáns hatással bír,...
TOVÁBB
Szorgos méhek tápláléka a figyelemre méltó méhkenyér
  Kevesen tudják, hogy mi is az a méhkenyér. A méhkenyér a legkevésbé ismert, ám a legértékesebb méhészeti termék. Ismerkedj a méhek világával, ismerd meg ennek a módosított virágpornak csodálatos gyógyhatásait.   A...
TOVÁBB
Korunk betegsége a csontritkulás
    A csontritkulást nevezhetjük akár néma járványnak is, mivel észrevétlenül alakul ki és néha csak egy csonttörés hívja fel a figyelmet a jelenlétére.   A csontritkulás kialakulásában szerepet játszik a genetika,...
TOVÁBB

Címkék