1 - 12 / 31
Menopauza – tudj meg többet a klimaxról
  A legtöbb nő életében a menopauza egy különleges időszak. A klimax kezdetének egyik jele a havi vérzések rendszertelenné válása.   A menopauza ideje – amelyet klimaxnak vagy változókornak is neveznek – egy olyan időszak...
TOVÁBB
Réges-régen, hogyan védekeztek a szegény emberek a betegségek ellen?
  Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.   Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító...
TOVÁBB
Korunk betegsége: a csontritkulás
  A csontritkulás kialakulásában szerepet játszó tényezőket két nagy csoportra oszthatjuk. Egyfelől léteznek a befolyásolhatatlan faktorok: a genetika, az idősebb életkor, a női nem, valamint az europid...
TOVÁBB
Aszalt szilva hatása az immunrendszerre
  Kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik, mint az erdei gyümölcsök.   Immunrendszerünk erősítése érdekében az őszi, téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott...
TOVÁBB
A fejes saláta gyógyhatásai
  A saláta gyógyhatásait régóta kutatják, és számos, a szervezet számára előnyös hatásról számoltak be idáig.   Antioxidáns hatás   A salátalevél a legtöbb növényi ételhez hasonlóan igen jó antioxidáns hatással bír,...
TOVÁBB
Szorgos méhek tápláléka a figyelemre méltó méhkenyér
  Kevesen tudják, hogy mi is az a méhkenyér. A méhkenyér a legkevésbé ismert, ám a legértékesebb méhészeti termék. Ismerkedj a méhek világával, ismerd meg ennek a módosított virágpornak csodálatos gyógyhatásait.   A...
TOVÁBB
Korunk betegsége a csontritkulás
    A csontritkulást nevezhetjük akár néma járványnak is, mivel észrevétlenül alakul ki és néha csak egy csonttörés hívja fel a figyelmet a jelenlétére.   A csontritkulás kialakulásában szerepet játszik a genetika,...
TOVÁBB
Barna rizs, a gabonafélék királya
  A rizs az emberiség több mint 60 százalékának legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Esszenciális aminosav-összetétele miatt az állati fehérjékhez hasonlítható biológiai...
TOVÁBB
Gyógyító aszalt gyümölcsök
  Rengeteg okunk van arra, hogy aszalt gyümölcsöt fogyasszunk és bevonjuk mindennapi táplálkozásunkba. A gyors nasinak számító aszalt gyümölcsök azonban még az egészségünkre is jó hatással vannak.   Tudd meg, hogy...
TOVÁBB
Feketegyökér, egy elfeledett csodaszer
  A feketegyökér az egyik legjobb és legegészségesebb téli zöldség, fontos alkotóeleme az egészséges táplálkozásnak. Bár megfeledkeztünk róla, gyógyhatása azonban nem kétséges.    Nagyon sokféle pozitív hatása van: segít...
TOVÁBB
A hidegen sajtolt mákolaj jótékony hatásai
  A mákolaj magas kalcium és foszfortartalma miatt ideális a kalciumpótlásra, ugyanis rendszeres fogyasztásával megnőhet a csontok kalciumtartalma.   A mák gyógyító hatásáról már korábban olvashattál ITT és ITT....
TOVÁBB
Bazsalikom tea testünk és lelkünk védelméért
  A bazsalikomot az ázsiai országokban szent növénynek tekintik. Jogosan, hiszen rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz ez a sokak által kedvelt fűszernövény, gyógyítja testünket, lelkünket és védi...
TOVÁBB

Címkék