Az ízületeink egészsége érdekében fontos, hogy tudatosan figyeljünk életmódunkra. A rendszeres mozgás, a megfelelő étrend és testsúly, a pihenés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszú távon egészségesen és...
TOVÁBB
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) egy aromás gyógynövény, melynek számos egészségügyi előnye van.
A rozmaring nemcsak a konyhában hasznos, hanem gyógyteaként is kedvező hatásokkal rendelkezik. A rozmaringtea...
TOVÁBB
Talpi bőnye gyulladásod van? Fáj a talpad a sarkadnál? Égető, szúró, nyilalló fájdalmat érzel talpad sarki részén, akkor lehetséges, hogy a talpadon végig futó talpi fascia szalag gyulladt be.
Egy vastag,...
TOVÁBB
Már fiatal korban is nő a hajlamosság az isiászra, ez a betegség nem csak idős embereknél léphet fel.
De mi is az az isiász? Ez a szervezetben található leghosszabb ideg, amely a medencétől egészen a lábakig...
TOVÁBB
Az emberi tapasztalat része egy sor érzelem, kezdve a boldogságtól a szomorúságig, a szélsőséges örömig és a depresszióig. Mindegyik érzelem különböző érzéseket hoz létre a szervezetben.
A testünk különböző vegyi...
TOVÁBB
Az epehólyag a hasüregben elhelyezkedő szervünk, mely a máj által termelt epét raktározza, majd az epe az emésztés folyamán a hasnyálmirigy váladékával közös vezetéken keresztül jut a vékonybélbe.
Néhány tünet, melyek...
TOVÁBB
Emésztési panaszokon, gyomor- és bélproblémákon sokféle gyógynövény segíthet, de ezek közül is kiemelkedik az ezerjófű. Magas keserűanyag-tartalmának köszönheti gyógyhatását, májbetegségek, epekő és vérszegénység kezelésére...
TOVÁBB
Egyedül az alma az a gyümölcs, melyet más ételekkel is együtt fogyaszthatunk anélkül, hogy erjedés történne a belekben.
Fotó: Egészségtér
Az almának több mint 1000 fajtája terem a világon. Mindegyik...
TOVÁBB
A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet...
TOVÁBB
Mindenkinek megtalálható a konyhájában, minden nap használjuk, de nem tudja mindenki, hogy mekkora gyógyereje van. Nagyszerű ízesítő szer a kömény főzéshez, és ezen túl rengeteg betegséget is kezelhetünk vele.
A...
TOVÁBB
Az uborka a negyedik leggyakoribb termesztett zöldség a világon, és az is ismert, hogy az emberi szervezet számára az egyik legjótékonyabb élelmiszer, ezért „szuperételnek” is nevezik.
Az uborkát gyakran permetezik,...
TOVÁBB
Az ájurvédikus orvoslásban a kurkuma elsősorban a gyomorra ható és vértisztító szerként szerzett magának nagy tekintélyt, emellett az életműködéseket általában serkentő, élénkítő hatásúnak is tartják (tonik). A...
TOVÁBB