1 - 12 / 72
Nyers, szűretlen almaecet mindenek felett!
  A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet...
TOVÁBB
Ne edd, hanem idd a burgonyát
  Kutatások bebizonyították, hogy a burgonyában számos egészségvédő hatóanyag van, melyeknek köszönhetően kezelhetővé válhat a gyomorhurut, a vastagbélhurut, a gyomor- és bélfekély.   A krumpliban nagy mennyiségű béta...
TOVÁBB
A kacsazsír egészségre gyakorolt jótékony hatása
  Sokan úgy gondolják a zsírról, hogy egészségtelen. Tanulmányok bizonyították, hogy a kacsazsír egészséges, jótékony hatásai vannak a szervezetre és annyi jótékony tápanyagot tartalmaz, mint az...
TOVÁBB
A teljes igazság a kókuszolajról: 9 tény, amit ismerned kell!
  Nem sok élelmiszer mondhatja el magáról, hogy a szuperegészséges kategóriába tartozik, de a kókuszolaj viszont igen, hiszen rendkívül sokoldalúan lehet használni és rengeteg betegség kezelésére alkalmas. Nézzük melyek ezek...
TOVÁBB
Legkedveltebb téli gyümölcsünk a citrusfélék közül a narancs
  Amikor télen a hazai gyümölcsök vitamintartalma a tárolás folyamán lassan csökken, a citrusfélék – a citrom és narancs – még dúskálnak a vitaminokban. Hiba volna azonban megfeledkezni a sárgás, narancsos gömbökben rejlő...
TOVÁBB
A görögdinnye nemcsak finom, egészséges is
  A görögdinnye piros színét a likopin adja, amely csak néhány növényben fordul elő, mint például a paradicsomban. A likopin igen fontos szerepet játszik a daganatos betegségek megelőzésében, jótékony hatással van a szívre és...
TOVÁBB
A kukoricabajuszban rejlő szent gyógyerő
  A kukoricabajusz belsőleg a népi gyógyászatban elsősorban húgyúti problémák (vesekő, vesehomok, hólyaghurut, húgyúti gyulladások, vese eredetű folyadék visszatartás) megelőzésére, köszvényre, cukorbajra, ödémára...
TOVÁBB
A kovászos uborka ezer csodája
  Az egészség a táplálkozással és az emésztéssel szorosan összefügg.   Az uborka már több ezer éve ismert, nálunk azonban csak a 17. század óta terjedt el. Viszont az uborka kovászolt változata csak jóval később hódította...
TOVÁBB
A természet patikájának egyik leghasznosabb gyógynövénye a bodza
  A fekete bodza minden része segít a gyógyulásban. Virágzatát, levelét, kérgét, gyökerét, gyümölcsét egyaránt gyűjthetjük, most azonban a levelének gyógyhatásáról tudhatsz meg többet.   A bodza leveléből készített tea...
TOVÁBB
Az emberi szervezet számára az egyik legértékesebb gyümölcs a köszméte
  A népi gyógyászatban megannyi betegség ellenszereként tartják számon a ribizlifélék családjába tartozó köszmétét.   Sziklás vidékeken, hűvösebb bozótosokban megtalálható Franciaországtól kezdve a Kaukázus, illetve...
TOVÁBB
A világ egyik legegészségesebb gyümölcse a gyógyító eper
  A tavasz első gyümölcse kertünkben az eper. Igazán finom, ízletes, illatos epret csak május végén, június elején fogyaszthatunk, ugyanis ilyenkor már szabadföldön is megterem. Aki egyszer megkóstolja az import, vagy...
TOVÁBB
Fahéjjal az öregedés és az elhízás ellen
  A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték.   A csodás fahéj ne csak karácsonyi ünnepek alkalmával jusson eszünkbe, mivel nemcsak egyszerű fűszer,...
TOVÁBB

Címkék