Hagyma

A hagyma nagyon kedvelt, hiszen számtalan formában tudjuk elkészíteni, ráadásul nagyon sok fajtája ismert. Alacsony kalória tartalma miatt a diétázók számára is ideális, továbbá egészségünkre gyakorolt jótékony hatása miatt is említésre méltó!
1 - 12 / 65
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.   Az újhagyma fogyasztása segít megelőzni az érelmeszesedést, serkenti az emésztést, erősíti...
TOVÁBB
Ezért egyél sok lilahagymát
  A lilahagyma rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Rengeteg betegségtől óvod meg magad, ha beépíted étrendedbe a lilahagymát.   A rendszeres hagymafogyasztás a...
TOVÁBB
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a...
TOVÁBB
Fogyassz minden nap hagymát
  Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média madzagon rángatott Marionett-bábui.   Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha...
TOVÁBB
Hatásos gyógymódok felső légúti fertőzésekre a kertből és a kamrából
  A felső légutak gyulladásos betegségei általában fertőzéses eredetűek, melyeket leggyakrabban vírusok, esetenként baktériumok okoznak. A bakteriális fertőzéseket gyógyíthatjuk, a vírusos fertőzések tüneteit...
TOVÁBB
Természetesen a ráncok ellen
  Ha gyulladásgátló élelmiszereket eszel, és kihagyod a lisztet és a fehér cukrot a napi menüdből, már egy hét alatt fantasztikus változást észlelsz a bőrödön.   Ha gyakran fogyasztod az alábbi élelmiszereket, akkor nem csak...
TOVÁBB
Fokhagymás méz, az egészségünk őre
  Megfázás, nátha, orrdugulás és kínzó köhögés esetén legtöbben azonnal a természetes gyógymódokat is bevetjük a mielőbbi gyógyulás érdekében. Köztudott, hogy a fokhagyma erőteljes baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik,...
TOVÁBB
Egyél több lila hagymát!
  A lila hagymának rendkívül jótékony hatása van a rákos megbetegedésekkel szemben, megállítja az orrvérzést, védi a szívet.   Van, aki szereti és van, aki utálja erős szaga miatt. Akárhogy is, egészségre gyakorolt...
TOVÁBB
Rákölő élelmiszerek!
  Kutatások szerint életünk során a rák néhány alkalommal felbukkan szervezetünkben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a...
TOVÁBB
A vastagbél az immunrendszer bölcsője
  Vastagbelünk nagyon fontos szervünk, mivel nemcsak a táplálék emésztésében és a tápanyagok felszívódásában, de szervezetünk védekező képességében, immunrendszerünk működésében is kiemelkedő szerepet játszik....
TOVÁBB
Éhgyomorra fokhagyma kellemetlen szagok nélkül
  A fokhagymával számtalan betegség megelőzhető vagy kezelhető. Talán nem mindenki gondolja úgy, hogy éhgyomorra fokhagymát enni egészséges, és sokan úgy tartják, hogy ilyen fajta népi gyógymódok csak a nagyszülők...
TOVÁBB
Tüntesd el természetes módszerekkel a nemkívánatos bőrelváltozásokat
  Tüntesd el természetes módszerrel az anyajegyeket, szemölcsöket, mitesszereket, öregségi foltokat!   Életünk egy bizonyos pontján szembesülnünk kell olyan bőrproblémákkal, mint az anyajegyek, a szemölcsök, a mitesszerek...
TOVÁBB
A hagymát a világ legtöbb táján szívesen fogyasztják, számtalan étel alapanyagai közt megtalálható. Népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy nagyon sokféleképp tudjuk elkészíteni. A bátrabbak akár önmagában is fogyaszthatják. A vöröshagyma nem túl ízletes nyersen, azonban a medvehagyma és a lilahagyma akár önmagában is fogyasztható. Az viszont tagadhatatlan, hogy vöröshagyma nélkül nincs zsíros kenyér. A hagymát nagyon korán kezdték el használni, gyakorlatilag már az ókorban is ismerték és használták. Állítólag maga még maga Néró császár is használta gyógyászati célokra, még pedig megfázásra. Ennek köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert a hagyma. Ugyanakkor a középkor nagy járványai, mint például a kolera vagy a pestis járvány idején is használták, még pedig megelőzés céljából. A rengeteg előny mellett mindössze annyi kellemetlenséggel jár a hagyma fogyasztás, hogy felvágásakor pár könnycsepp szinte biztosan kicsordul, ezenkívül a szánkból áradó hagyma szaggal is kénytelenek leszünk megküzdeni. Szerencsére ezen könnyen segíthetünk egy alma elrágcsálása által. A hagyma közel egy hónapig is eláll, abban az esetben, ha száraz, hűvös helyen tároljuk. Elsősorban a vöröshagymáról ejtettünk szót, ugyanakkor fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy közel ötszáz hagymát tudunk megkülönböztetni, melyek nem csak kinézetüket és ízüket tekintve különböznek egymástól, hanem jótékony hatásaik is eltérnek egymástól. Éppen ezért érdemes rendszeresen különféle hagymákat fogyasztani. Ezt leginkább változatos étkezéssel tudjuk megtenni. A hagymákat kétfelé tudjuk csoportosítani, egyrészt vannak zöldhagymák, másrészt száraz hagymák. Előbbi magasabb nedvességtartalommal rendelkezik, míg utóbbi száraz, papírszerű héjjal rendelkezik.

Címkék