inzulin

1 - 12 / 12
Inzulinrezisztencia – sokszor rejtve marad, pedig százezreket érint
  „A cukorbetegség előszobája”-ként is emlegetett népbetegség hazánkban százezreket is érint, de kevesen tudják, hogy a szénhidrát-anyagcsere rendellenessége, az inzulinrezisztencia (IR) meddőséget is okozhat, ha nem ismerik...
TOVÁBB
Egyél több lila hagymát!
  A lila hagymának rendkívül jótékony hatása van a rákos megbetegedésekkel szemben, megállítja az orrvérzést, védi a szívet.   Van, aki szereti és van, aki utálja erős szaga miatt. Akárhogy is, egészségre gyakorolt...
TOVÁBB
Testünk őre a cink
  A cink egy olyan ásványi anyag, amelyre kismennyiségben (40 mg/nap) napi rendszerességgel szükségünk van. Szervezetünk növekedéséhez a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendünkben.   A cinknek különleges hatása...
TOVÁBB
A xilitol nem természetes édesítő alapanyag
  A xilitolt sokan azért fogyasztják cukor helyett, mert – szemben a finomított, ipari cukorral – valamiféle természetes édesítőszerként él a fejükben. A helyzet ezzel szemben az, hogy a nyírfacukorként is ismert...
TOVÁBB
A balzsamkörtével nem csak megelőzhetjük, gyógyíthatjuk is a cukorbetegséget
  Nem túl szép, de finom és nagyon egészséges a balzsamkörteként is ismert karela. A gyógyszertárakban kapható egyik cukorszint szabályzó gyógyszer alapanyaga.   A magas vércukorszint csökkentésére a természet...
TOVÁBB
A rózsagyökér ott segít, ahol kell
   A Rózsagyökér a világ azon három növényének egyike, amely képes szervezetünk igényeihez alkalmazkodva, komplex módon erősíteni testünk szinte valamennyi életfunkcióját.   Az Aranygyökér vagy Rózsagyökér egy...
TOVÁBB
A 10 legegészségesebb növény
  Tudósok megállapították, hogy melyik a 10 legegészségesebb élelmiszer a világon.    Íme a lista   Cékla   Miért egészséges? Alkotóelemei csökkentik a vér homociszteinszintjét, amely az érfalak meszesedését...
TOVÁBB
Koriander, mint természetes belső tisztítószer
  A koriander nem csak gyakran használt fűszere számos ízletes és egzotikus ételnek, hanem erős természetes belső tisztítószer is.   A koriander a zellerfélék családjába tartozó növényfaj. Az egész növényt és...
TOVÁBB
A zöld kávé és a klorogénsav
   A klorogénsav a zöld kávé egyik fő összetevője, ami antioxidánsként működik a szervezetben. Ez a sav nemcsak a kávéban, hanem a napraforgóban, a sárgarépában, a paradicsomban és az articsókában is...
TOVÁBB
A lilahagyma gyógyító hatása
A lilahagyma világszerte népszerű zöldség. Nem is gondolnád, hogy mennyi tápanyagot, antioxidánst tartalmaz ez a növény, s emellett még baktérium- és vírusölő hatású illóolajokban is gazdag, ezért jól alkalmazható...
TOVÁBB
Szabó György beszél a cukorbetegségről
Gyuri bácsi a cukorbetegségről mesél és azokról a gyógynövényekről, amik segíthetnek csökkenteni a cukorbetegség kellemetlen tüneteit.
TOVÁBB
Csicsóka, mint gyógynövény
  A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hizlaló  tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Gumói főleg...
TOVÁBB

Címkék