1 - 12 / 41
Köszvényre az erdei málnalevél teája a legalkalmasabb
  A málna levelei értékes gyógyhatással rendelkeznek,  jelentős mennyiségű flavonoidokat, szerves savakat, C-vitamint és cseranyagot tartalmaznak.   Összehúzó hatása miatt már az ókorban is használták a málnalevél teáját,...
TOVÁBB
Jótékonyan hat rád az alma
  Egyedül az alma az a gyümölcs, melyet más ételekkel is együtt fogyaszthatunk anélkül, hogy erjedés történne a belekben.     Fotó: Egészségtér Az almának több mint 1000 fajtája terem a világon. Mindegyik...
TOVÁBB
Ne edd, hanem idd a burgonyát
  Kutatások bebizonyították, hogy a burgonyában számos egészségvédő hatóanyag van, melyeknek köszönhetően kezelhetővé válhat a gyomorhurut, a vastagbélhurut, a gyomor- és bélfekély.    Fotó: egészségtér A krumpliban...
TOVÁBB
Az allergiát a vegyi anyagok okozzák nem a parlagfű!
  A parlagfüvet, vagy más néven ambróziát valamikor az istenek eledelének tartották. Ha már levágtuk, irtottuk, szárítsuk meg, vagy rakjuk fagyasztóba. Becsüljük meg és fordítsuk egészségünk védelmére ezt a károsnak...
TOVÁBB
A kukoricabajuszban rejlő szent gyógyerő
  A kukoricabajusz belsőleg a népi gyógyászatban elsősorban húgyúti problémák (vesekő, vesehomok, hólyaghurut, húgyúti gyulladások, vese eredetű folyadék visszatartás) megelőzésére, köszvényre, cukorbajra, ödémára...
TOVÁBB
Az emberi szervezet számára az egyik legértékesebb gyümölcs a köszméte
  A népi gyógyászatban megannyi betegség ellenszereként tartják számon a ribizlifélék családjába tartozó köszmétét.   Sziklás vidékeken, hűvösebb bozótosokban megtalálható Franciaországtól kezdve a Kaukázus, illetve...
TOVÁBB
A gyógyító rózsa
  Ha a piros rózsa szót halljuk, akkor egyértelműen a szerelem jut róla eszünkben. Szépségét senki sem vitatja, illata egyedülálló és felülmúlhatatlan, jogosan megérdemli a virágok királynője címet.   Miért...
TOVÁBB
A világ egyik legegészségesebb gyümölcse a gyógyító eper
  A tavasz első gyümölcse kertünkben az eper. Igazán finom, ízletes, illatos epret csak május végén, június elején fogyaszthatunk, ugyanis ilyenkor már szabadföldön is megterem. Aki egyszer megkóstolja az import, vagy...
TOVÁBB
10+1 ok az uborka fogyasztására
  Az uborka élettani hatása jelentős. Legjobb hámozatlanul és nyersen fogyasztani. Kiváló gyulladásgátló és lúgosító, javítja a veseműködést és serkenti az emésztést, hasznát vehetjük a rák megelőzésében is. A...
TOVÁBB
Szüntesd meg testedben a húgysav kristályosodását, így megelőzheted a köszvényt és az ízületi fájdalmakat
  A köszvényt a lábfej ízületeiben összegyűlő húgysav alakítja ki, ami a méreganyagok nem megfelelő eltávolítása következtében halmozódik fel.   Talán kevesen tudják, hogy a köszvény azoknál alakul ki, akiknél a...
TOVÁBB
Gyógyító aszalt gyümölcsök
  Rengeteg okunk van arra, hogy aszalt gyümölcsöt fogyasszunk és bevonjuk mindennapi táplálkozásunkba. A gyors nasinak számító aszalt gyümölcsök azonban még az egészségünkre is jó hatással vannak.   Tudd meg, hogy...
TOVÁBB
A köszvény tünetei és kezelése
  A köszvény lényege, hogy a húgysav felszaporodik a szervezetben és az ízületekben, lerakódik tűhegyes kristályok formájában és gyakran jelentkezik rohamokban, nagy fájdalommal járó gyulladást okozva.   A köszvény...
TOVÁBB

Címkék