1 - 12 / 482
A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só!
  A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem igazolt, sőt mára már alaposan megcáfolt tételt, miszerint a magas vérnyomást a túlzott sófogyasztás okozza.   Ha valóban fel...
TOVÁBB
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy szárított formában (porítva) készíthetünk belőle akár turmixot is. A következőkben bemutatunk néhány népgyógyászati...
TOVÁBB
A Föld ásványanyagokban leggazdagabb gabonája a köles
  A köles a zabhoz hasonlóan a toklászosok családjába tartozik, eredeti őshazája India. Az egyik legősibb kultúrnövény. Németországban már a Krisztus előtti időben is termesztették.   Száz évvel ezelőtt még óriási...
TOVÁBB
Az újév szerencsét hozó étele a lencse
  Szilveszter éjjelén, újév napján megalapozható a következő évi szerencse. Legalábbis a hagyomány és a több száz éves tapasztalatok szerint. S a szerencse általában a pénzt, gazdagságot jelenti.   Akinek szerencséje...
TOVÁBB
A gyilkos köztünk van! Tudj meg többet a paracetamolról!
  A legtöbb ember azt hiszi, hogy a vény nélkül kapható gyógyszerek biztonságosak, ha előírás szerint szedik. De még a megengedett adagban is, az aszpirin fekélyt okozhat, az antihisztaminok (allergiaellenes szerek)...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a magnéziumot, a káliumot és a rostokat. A citromban több kálium van, mint...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások végeredményeként állítható, hogy napi 20 gramm alkohol elfogyasztása két és fél...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt az egyébként rendkívül vitamindús zöldséget. Mindig csak idény...
TOVÁBB
Téli zsír-égetők
  Sokan úgy gondolják év vége felé, hogy már úgysem sikerül a fogyás, ezért az utolsó hónapokban teljesen eleresztik magukat. A hanyagul összeválogatott ételek és a karácsonyi időszak nagy lakomái miatt pedig könnyen...
TOVÁBB
Nyirokrendszerünk ápolása
  A nyirokrendszerünk keringési zavarait okozhatják műtétek, daganatok, gyulladások és a mozgásszegény életmód.   A nyirokrendszer jelentőségét gyakran alábecsüljük. Ha egészséges, a szövetek méregtelenítését és...
TOVÁBB
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint egy mai 35 éves fiatal ember?     Akkor döbbentem rá igazán milyen anyaggal állok szemben, amikor életem meghatározó...
TOVÁBB
Miért fogyasszunk foszforban gazdag élelmiszereket?
  A foszfor a kalcium után a csont egészségének megőrzéséhez szervezetünk második legfontosabb eleme. Minden étrend nélkülözhetetlen alkotóeleme.   A foszfor egészségügyi előnyei között szerepel az egészséges csontképződés,...
TOVÁBB

Címkék