1 - 12 / 53
A joghurt fogyasztás előnyei
  Ha jótékony baktériumokat akarunk fogyasztani, akkor a joghurt egy nagyon jó választás. A joghurt probiotikum, szükséges az egészséghez, de cukor nélkül.   A probiotikumok erősítik az immunrendszert, segítenek a...
TOVÁBB
Méregtelenítsd a vastagbelet egyszerűen
  Minden nap egészségtelen ételeket fogyaszthatunk, ezért szükség van néha egy alapos béltisztításra.   Egy alapos béltisztítással méregtelenítheted az egész rendszert, helyreállíthatod szerveid megfelelő...
TOVÁBB
A lósóska gyógyhatása egy fél gyógyszertárral felér
  A lósóska egy méltatlanul elfeledett gyógynövény. Természetgyógyászok véleménye szerint, jótékony hatása egy fél gyógyszertárral felér.   A magyarság körében régi idők óta ismert, úgy táplálékunk részeként, mint igen...
TOVÁBB
Ezek a legjobb élelmiszerek székrekedésre
  A székrekedés az egyik leggyakoribb emésztőrendszeri probléma, melynek lényege, hogy a szervezetünk csak nagyon nehezen képes megszabadulni a salakanyagoktól. Bár hatékony hashajtó gyógyszerek léteznek, érdemes kipróbálni...
TOVÁBB
Fájó gyomorra, bélbajokra – ezerjófű!
  Emésztési panaszokon, gyomor- és bélproblémákon sokféle gyógynövény segíthet, de ezek közül is kiemelkedik az ezerjófű. Magas keserűanyag-tartalmának köszönheti gyógyhatását, májbetegségek, epekő és vérszegénység kezelésére...
TOVÁBB
Miért érdemes mindennap banánt enni?
  A banán magas rost tartalma és benne található három természetes cukor – glükóz, fruktóz és szacharóz – szinte mágikus erőt kölcsönöz az emberi testnek.   Tél végén, tavaszt várva bizonyára mindenkinek a szervezete ki...
TOVÁBB
Jótékonyan hat rád az alma
  Egyedül az alma az a gyümölcs, melyet más ételekkel is együtt fogyaszthatunk anélkül, hogy erjedés történne a belekben.     Fotó: Egészségtér Az almának több mint 1000 fajtája terem a világon. Mindegyik...
TOVÁBB
Tudd meg, milyen betegségeket gyógyíthatsz a káposzta levével és a benne található U-vitaminnal
  A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.   A káposzta nagyon gazdag többek...
TOVÁBB
A lúgos hatású sárgarépalé védelmet nyújthat a rák ellen is
  A sárgarépa fokozza a csecsemőmirigy működését, regenerálja, erősíti az immunrendszert, segít az ízületi gyulladásban szenvedőknek, jó hatással van a nyálkahártyára, csökkenti a koleszterinszintet, magas rosttartalma...
TOVÁBB
Ne edd, hanem idd a burgonyát
  Kutatások bebizonyították, hogy a burgonyában számos egészségvédő hatóanyag van, melyeknek köszönhetően kezelhetővé válhat a gyomorhurut, a vastagbélhurut, a gyomor- és bélfekély.    Fotó: egészségtér A krumpliban...
TOVÁBB
A naspolya egy fantasztikus és sokoldalú gyógyító gyümölcs
  A naspolya nagyon sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, ennek ellenére nem tartozik a legismertebb gyümölcseink közé. Különleges alakú gyümölcs, mely utóérő, vagyis a fáról leszedve megérik.   A naspolya az ősz vége...
TOVÁBB
Legkedveltebb téli gyümölcsünk a citrusfélék közül a narancs
  Amikor télen a hazai gyümölcsök vitamintartalma a tárolás folyamán lassan csökken, a citrusfélék – a citrom és narancs – még dúskálnak a vitaminokban. Hiba volna azonban megfeledkezni a sárgás, narancsos gömbökben rejlő...
TOVÁBB

Címkék