székrekedésre

1 - 12 / 28
Szegények gesztenyéje volt a sulyom
  A népi gyógyászatban szorulás ellen fogyasztották a sulyomtermés feltört belsejét. Az ázsiai konyha egyik jellegzetes eleme és vízigesztenye néven találkozhatunk vele. A sulyom (Trapa natans) évelő vízi növény, a...
TOVÁBB
A dehidratáltság (kiszáradás) jelei – Nem beteg vagy, csak szomjas
  A gyerekek és a serdülők több mint 25%-a egyáltalán nem fogyaszt elég vizet a napi folyadékbevitelük részeként. A vízhiány hosszútávon szellemileg és testileg is tönkretehet.   Testünk 70%-át víz képezi, ezen belül 85...
TOVÁBB
Egy keverék, mely elpusztítja az összes betegséget
  A cékla, sárgarépa és az alma leve összekeverve egy mágikus ital, amely világszerte csodálatos egészségügyi hatással rendelkezik!   Különféle betegségek kezelésére köztük a tüdőrák gyógyításában is a hagyományos...
TOVÁBB
A joghurt fogyasztás előnyei
  Ha jótékony baktériumokat akarunk fogyasztani, akkor a joghurt egy nagyon jó választás. A joghurt probiotikum, szükséges az egészséghez, de cukor nélkül.   A probiotikumok erősítik az immunrendszert, segítenek a...
TOVÁBB
Ezek a legjobb élelmiszerek székrekedésre
  A székrekedés az egyik leggyakoribb emésztőrendszeri probléma, melynek lényege, hogy a szervezetünk csak nagyon nehezen képes megszabadulni a salakanyagoktól. Bár hatékony hashajtó gyógyszerek léteznek, érdemes kipróbálni...
TOVÁBB
Miért érdemes mindennap banánt enni?
  A banán magas rost tartalma és benne található három természetes cukor – glükóz, fruktóz és szacharóz – szinte mágikus erőt kölcsönöz az emberi testnek.   Tél végén, tavaszt várva bizonyára mindenkinek a szervezete ki...
TOVÁBB
Jótékonyan hat rád az alma
  Egyedül az alma az a gyümölcs, melyet más ételekkel is együtt fogyaszthatunk anélkül, hogy erjedés történne a belekben.     Fotó: Egészségtér Az almának több mint 1000 fajtája terem a világon. Mindegyik...
TOVÁBB
Tudd meg, milyen betegségeket gyógyíthatsz a káposzta levével és a benne található U-vitaminnal
  A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.   A káposzta nagyon gazdag többek...
TOVÁBB
A naspolya egy fantasztikus és sokoldalú gyógyító gyümölcs
  A naspolya nagyon sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, ennek ellenére nem tartozik a legismertebb gyümölcseink közé. Különleges alakú gyümölcs, mely utóérő, vagyis a fáról leszedve megérik.   A naspolya az ősz vége...
TOVÁBB
Legkedveltebb téli gyümölcsünk a citrusfélék közül a narancs
  Amikor télen a hazai gyümölcsök vitamintartalma a tárolás folyamán lassan csökken, a citrusfélék – a citrom és narancs – még dúskálnak a vitaminokban. Hiba volna azonban megfeledkezni a sárgás, narancsos gömbökben rejlő...
TOVÁBB
Az emberi szervezet számára az egyik legértékesebb gyümölcs a köszméte
  A népi gyógyászatban megannyi betegség ellenszereként tartják számon a ribizlifélék családjába tartozó köszmétét.   Sziklás vidékeken, hűvösebb bozótosokban megtalálható Franciaországtól kezdve a Kaukázus, illetve...
TOVÁBB
Grapefruitmag-csepp az antibiotikumok konkurenciája
  Nem hiányozhat otthoni házi patikánkból a grapefruitmag-csepp sem. A grapefruit cseppek előnyei közé tartozik mindenféle fertőző kórokozó, baktérium, vírus és gomba elpusztítása.   A grapefruit nemcsak C-vitaminban...
TOVÁBB

Címkék