szója

1 - 10 / 10
Az 50 legegészségesebb étel
  Tökéletes étrend nem létezik. Nem csak azért, mert attól is függ, hogy mennyi zsírt, fehérjét vagy szénhidrátot visz be az ember, de a vita is állandóan megmarad arról, hogy vajon a vegetáriánus vagy a magas...
TOVÁBB
Természetesen a ráncok ellen
  Ha gyulladásgátló élelmiszereket eszel, és kihagyod a lisztet és a fehér cukrot a napi menüdből, már egy hét alatt fantasztikus változást észlelsz a bőrödön.   Ha gyakran fogyasztod az alábbi élelmiszereket, akkor nem csak...
TOVÁBB
Miért fontos a magnézium? Milyen élelmiszerekben található meg?
  A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben. Egy egészséges felnőtt ember szervezetében 20-28 g magnézium található.   Ennek körülbelül a fele a csontrendszerben, többi pedig a sejtekben van...
TOVÁBB
A lupeol tartalmú növények egészségvédő hatásai
  Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben...
TOVÁBB
Szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme a hyaluronsav
  A szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése az egyik legjelentősebb ok a ráncok kialakulásáért. A hyaluronsav a kötőszövetben, mint egy háló, összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy a bőr rugalmas...
TOVÁBB
Gyógyító élelmiszerek
  Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
Egészségünk szolgálatában a lecitin
  A lecitin szerepet játszik a sejtek felépítésében, hatására nő a szervezet teljesítőképessége, stabilizálja az idegműködést.   A lecitin fő alkotórésze a kolin és az inozitol, két igen fontos...
TOVÁBB
Növényi hormon az asztalunkon
  Sokan fogyasztjuk különböző változatban, mint például a szója tej, tofu, pirított szójabab, mégsem vagyunk tisztában árnyoldalaival.   Vajon mi az oka annak, hogy Ázsiában sokkal ritkábban fordul elő a mell-, a...
TOVÁBB
E-vitamin - a szívnek és az agynak
  Az E-vitamin (tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin.Véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.   Az E-vitamin...
TOVÁBB
A halál neve: szója! A szívhalál titka
  Érdekes felfedezést tett a sportolók rejtélyes szívhalálának ügyében dr. Csáky István, az Állatorvos-tudományi Egyetem szójakutatója: felfigyelt arra, hogy szinte kizárólag férfiakat visz el a félelmetes „járvány”, s...
TOVÁBB

Címkék