1 - 5 / 5
Miért fontos a magnézium? Milyen élelmiszerekben található meg?
  A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben. Egy egészséges felnőtt ember szervezetében 20-28 g magnézium található.   Ennek körülbelül a fele a csontrendszerben, többi pedig a sejtekben van...
TOVÁBB
A lupeol tartalmú növények egészségvédő hatásai
  Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben...
TOVÁBB
Gyógyító élelmiszerek
  Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
Egészségünk szolgálatában a lecitin
  A lecitin szerepet játszik a sejtek felépítésében, hatására nő a szervezet teljesítőképessége, stabilizálja az idegműködést.   A lecitin fő alkotórésze a kolin és az inozitol, két igen fontos...
TOVÁBB
E-vitamin - a szívnek és az agynak
  Az E-vitamin (tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin.Véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.   Az E-vitamin...
TOVÁBB

Címkék