Szabó György

Szabó Györgyöt, sokan csak úgy ismerik, hogy Gyuri bácsi vagy a bükki füvesember. Gyuri bácsi a megalkotója a híres Györgyteának. Előszeretettel gyűjti a gyógynövényeket, szárítja őket és alkotja meg híres és hatékony teáit, melyek sokaknak segítenek.
1 - 12 / 18
Szabó Gyuri bácsi az álmatlanságról és az alvászavarokról beszél
Sokaknak jelent problémát az alvászavar. Az ilyen emberek fáradtan ébrednek, az egész napjukra rányomja bélyegét a kialvatlanság. Pedig az alvás fontos, hiánya depresszióhoz, vagy az anyagcsere folyamatok felborulásához...
TOVÁBB
Szabó Gyuri bácsi (bükki füvesember) aranyér, visszér, női- és pajzsmirigy betegségek
  Gyuri bácsi (bükki füvesember) ezuttal az aranyér, visszér, női- és pajzsmirigy betegségek gyógyításáról tart előadást.   Gyuri bácsi beszél az erek rugalmasságáról. Elmondja, hogy melyek azok a gyógynövények,...
TOVÁBB
Betegségek megelőzése gyógynövényekkel
  Szabó Gyuri bácsit a megelőzés fontosságáról kérdeztük. Elmondja, hogy melyek azok a gyógynövények, amelyek a legfontosabb méregtelenítő szerveinket, a máj és a vese működését segítik, valamint az...
TOVÁBB
Szabó György - Gyógyteák gyerekeknek
Milyen gyógyteákat adhatunk gyerekeknek? Hogyan erősítsük immunrendszerüket? Milyen adagolás vonatkozik rájuk? Választ ad kérdéseinkre Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.
TOVÁBB
A cukorbetegség szövődményei
  Szív- és érrendszeri betegségek, diabéteszes láb, veseelégtelenség, retinopátia: ezek a cukorbetegség leggyakoribb, legsúlyosabb szövődményei. Hívjuk segítségül a gyógynövényeket, melyek közül több is alkalmas a...
TOVÁBB
Szabó Gyuri bácsi hódmezővásárhelyi előadása melyet mindenkinek meg kell hallgatnia
A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi előadása Hódmezővásárhely 2013. április 10. Gyuri bácsi tájékoztat, hogy testünk mely részére milyen gyógynövényből készítsünk megelőző vagy gyógyító teát.
TOVÁBB
Gyuri bácsi a pajzsmirigy gyógynövényeiről beszél
Gyuri bácsi a pajzsmirigy betegségek gyógynövényeiről tájékoztat bennünket.
TOVÁBB
Gyuri bácsi a stresszről
A jó stressz és a rossz stressz is mindennapjaink része. Szabó Gyuri bácsi tudja, hogy milyen gyógynövények segítenek a nyugodtabb élethez.
TOVÁBB
Gyuri bácsi az ízületi bántalmakról beszél
Gyuri bácsi elmondja, hogy mi váltja ki az ízületi gyulladásokat, mit tehetünk megelőzésükre és ha már kialakult, akkor mit tegyünk ellene.
TOVÁBB
Gyuri bácsi, a bükki füvesember tanácsai
   Szabó György (Gyuri bácsi) 1928. április 15-én született, és teljesen egészséges. Csak idős korában fordult a természetgyógyászat felé. A gyógynövények gyógyhatásainak, egészségmegőrző erejének széles körben...
TOVÁBB
Szabó Gyuri bácsi - Gyógyteák férfiaknak
Ezúttal férfitársaihoz szól Gyuri bácsi. Hasznos gyógynövényeket ajánl, melyek segítik a férfiak egészségét hosszú évekig megőrizni.
TOVÁBB
Szabó Gyuri bácsi - Gyógyteák női bajokra
Milyen gyógynövényeket igyanak a nők, hogy a hormonháztartásuk, a ciklusuk rendben legyen? Miért olyan jó a híres cickafarkfű? Mit igyunk, ha felfáztunk? Ezekre a kérdésekre ad hasznos tanácsot Gyuri bácsi.
TOVÁBB
Szabó György már kisgyermekként megszerette az erdőt. Ehhez nagymamája is hozzájárult, aki a falu füvesasszonya volt. Unokájával is megosztotta tudását és átadta neki ismereteit. Szabó György eleinte könyvkereskedősegédként dolgozott, majd az élelmiszerkereskedelemben vállalt munkát és onnan is ment nyugdíjba. Bár egy időre más területre vitte az élet, azonban ettől függetlenül a természet szeretete továbbra is megmaradt. Miután nyugdíjba ment az örökké tevékeny és fiatalos Gyuri bácsi hamar unatkozni kezdett. Éppen ezért a nagymama tanításai alapján kiment az erdőbe és gyógynövényeket gyűjtött, amiket leszárított és a helyi piacon kezdett értékesíteni. Gyuri bácsinak felesége segített mindebben. Egyre többen vásároltak a ma már csak bükki füvesemberként elhíresült nyugdíjastól, aki nem csak gyógyfüveit árulta, de az érdeklődőket hasznos tanácsokkal is ellátta. Később gyógyteákat is összeállított, melyek nagy sikert arattak. Első gyógytea keveréke a Diabess-Györgytea volt, mely cukorbetegség kezelésére jött létre. Kezdetben kizárólag gyógyteákat értékesített, azonban ma már több lábon áll. A vállalkozás ma már nagyra nőtt, így a gyógyteák mellett tinktúrákat, levendulás zacskókat, könyveket és naptárt, sőt gyógynövény-túrákat is vezetnek. Szabó Györgynek ma már lánya, Lopes-Szabó Zsuzsanna is besegít, aki kezdetben szkeptikus volt a vállalkozást illetően. A siker, azonban nem maradt el, ma már a Györgytea nagyon komoly márka a piacon. Aki Gyuri bácsi teáit választja, az hamar érezni fogja a számtalan jótékony hatást. Ráadásul a teák igazán finomak is. Manapság a vállalkozás már nem csak fizikai boltokkal, hanem webshoppal is jelen van a piacon. Nem csak hazánkban, de a határon kívüli magyarok körében is rendkívül népszerűek Gyuri bácsi termékei.

Címkék