tüdő

1 - 12 / 33
Illóolaj, mely képes visszafordítani a rákos daganatokat
  A mirhát és a tömjént jól ismerhetjük a Bibliából, miszerint a keresztény hagyomány szerint a három napkeleti bölcs aranyat, mirhát és tömjént ajándékoz a kisded Jézusnak. A tömjén egy olyan aromás faolaj, mely...
TOVÁBB
Jótékonyan hat rád az alma
  Egyedül az alma az a gyümölcs, melyet más ételekkel is együtt fogyaszthatunk anélkül, hogy erjedés történne a belekben.     Fotó: Egészségtér Az almának több mint 1000 fajtája terem a világon. Mindegyik...
TOVÁBB
A lúgos hatású sárgarépalé védelmet nyújthat a rák ellen is
  A sárgarépa fokozza a csecsemőmirigy működését, regenerálja, erősíti az immunrendszert, segít az ízületi gyulladásban szenvedőknek, jó hatással van a nyálkahártyára, csökkenti a koleszterinszintet, magas rosttartalma...
TOVÁBB
Természetes antibiotikumként működik a kínai hernyógomba
  Kicsit talán gusztustalannak tűnik, ennek ellenére a kínai hernyógombát a leghatásosabb gyógygombának tartják az energiaszint és az általános életminőség javítására.   A Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) vagyis...
TOVÁBB
Sok ember szenved a reflux tüneteitől, pedig nem kellene
  A refluxbetegség következtében kialakuló általános tünetek sok ezer ember hétköznapjait keserítik meg. Azonban panaszmentességet lehetne elérni az esetek nagy részében tudatos életmódváltással.   Az orvostudomány nem az...
TOVÁBB
Az allergiát a vegyi anyagok okozzák nem a parlagfű!
  A parlagfüvet, vagy más néven ambróziát valamikor az istenek eledelének tartották. Ha már levágtuk, irtottuk, szárítsuk meg, vagy rakjuk fagyasztóba. Becsüljük meg és fordítsuk egészségünk védelmére ezt a károsnak...
TOVÁBB
Gyógyfű, melynek baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik
  A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó az egyik legerősebb természetes antibiotikum.   A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna nagyon gazdag antioxidánsokban. Érdekes, hogy...
TOVÁBB
A fejes saláta gyógyhatásai
  A saláta gyógyhatásait régóta kutatják, és számos, a szervezet számára előnyös hatásról számoltak be idáig.   Antioxidáns hatás A salátalevél a legtöbb növényi ételhez hasonlóan igen jó antioxidáns hatással bír, habár...
TOVÁBB
Az egyik legkiválóbb természetes antibiotikum a vízitorma
  Vonjuk be mindennapi étrendünkbe a gyógyító és ízletes vízitormát.   A vízitorma tápanyagokban gazdag, kedvelt gyógy- és fűszernövény. Ez az örökzöld növény rokona az ugyancsak ismert kerti zsázsának. A...
TOVÁBB
Szorgos méhek tápláléka a figyelemre méltó méhkenyér
  Kevesen tudják, hogy mi is az a méhkenyér. A méhkenyér a legkevésbé ismert, ám a legértékesebb méhészeti termék. Ismerkedj a méhek világával, ismerd meg ennek a módosított virágpornak csodálatos gyógyhatásait.   A...
TOVÁBB
Erősíti az immunrendszert és csökkenti a vérnyomást a sárgarépa levele
  Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk...
TOVÁBB
Mire használjuk az édesköményt?
  Az édesköményt már az ókorban is ismerték. Az egyik legjobb természetes emésztést segítő növény. A görög mitológiában mágikus erőt tulajdonítottak neki, a középkorban pedig a kulcslyukakat tömték tele a magokkal a...
TOVÁBB

Címkék