zöldség

1 - 12 / 15
Így élj 35 évvel tovább!
  A halált elkerülni nem lehet, de elodázni igen. Itt van néhány olyan szokás, amelyek által közelebb kerülhetsz a százhoz.   Egy élet messze kevés ahhoz, hogy mindent megtapasztalhassunk. Jóllehet, nem tőlünk függ, hogy...
TOVÁBB
Szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme a hyaluronsav
  A szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése az egyik legjelentősebb ok a ráncok kialakulásáért. A hyaluronsav a kötőszövetben, mint egy háló, összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy a bőr rugalmas...
TOVÁBB
Táplálkozási program 50 felett
  Ha szeretnénk sokáig egészségesek maradni, akkor 50 felett jobban oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra. Figyeljünk arra, hogy ne száradjunk ki belülről, mert ez szervi károsodásokhoz vezethet, elősegítheti a letargiát...
TOVÁBB
Korunk betegsége a csontritkulás
    A csontritkulást nevezhetjük akár néma járványnak is, mivel észrevétlenül alakul ki és néha csak egy csonttörés hívja fel a figyelmet a jelenlétére.   A csontritkulás kialakulásában szerepet játszik a genetika,...
TOVÁBB
Extra gyógyítók otthonodban
  Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg gyógyító-, betegségmegelőző hatásukat.   Búzafű ●     regenerál, tisztít, gyógyít, tápanyagokban a leggazdagabb, a legtöbb ásványi anyag, vitamin, nyomelem...
TOVÁBB
Kezelheted magad a gyógyító természettel
  A leghétköznapibb növények sok mindenre képesek. Sokat tehetsz egészséged, gyógyulásod érdekében a kertedből szedett, kamrában tárolt, vagy a boltban kapható zöldségek és egyéb élelmiszerek...
TOVÁBB
Csodálatos gyógyító a klorofill
  A klorofillt a növények „vérének" is nevezik, mivel kémiai összetétele és molekulaszerkezete csaknem azonos a vér hemoglobinjáéval. A klorofill fontos része az optimális táplálkozásnak. Nem tekinthető vitaminnak,...
TOVÁBB
A zöldségek vörös démona és a tél vitaminbombája ez a csendes gyógyító
  A cékla régóta ismert salátanövény. A népgyógyászat régóta alkalmazza a cékla főzetét daganatos betegségek kezelésére, de általános fiatalító szerként is fogyasztják.     A sárgarépa után a cékla a legkedveltebb gyógyító...
TOVÁBB
Ezek az élelmiszerek színűk segítségével védenek a ráktól
  Egyes alapélelmiszerek, főként zöldségek és gyümölcsök színeiből kiindulva képesek lehetnek bizonyos rákos betegségeket megelőzni. Lássuk, mely színárnyalatú ételek segítenek ebben a legjobban.     1. Pirosak Talán...
TOVÁBB
Az aszalás előnyei és házi praktikái
   Az aszalás ősi tartósítási eljárás, amit már a Kínai Birodalomban is használtak, de az ókori görögök, rómaiak is tartósítottak így élelmiszereket.   Az aszalás során a kezelt gyümölcs összetöpped, elveszti...
TOVÁBB
A japánok titka! Ezért élnek hosszú életet!
A japán nép életvitele egy pár olyan alapvető szabályra épül, amely az egészséget támogatja és segít megelőzni olyan súlyos megbetegedéseket, mint a mellrák, és prosztatarák, illetve a keringési és szívbetegségek. Az...
TOVÁBB
Humoros természet
A természet olykor nagyon humoros tud lenni. Megtréfálja a zöldségeket, gyümölcsöket. Akinek van kertje az már bizonyára találkozott hasonló formájú növényekkel, melyek mosolyt csaltak arcára.   A világot már többször...
TOVÁBB

Címkék