zsírsav

1 - 12 / 16
Krill olaj fogyasztása a jobb egészségi állapot érdekében
  A krill olaj egyik legértékesebb összetevője az Omega-3 zsírsav, mely létfontosságú mindannyiunk számára. Az antarktiszi rákolaj jóval hatékonyabb, mint a halolaj, ezért is tartják sokan az Omega-3 alapú készítmények...
TOVÁBB
A krónikus betegségek elkerülhetők, az öregedés pedig lelassítható
  Fontos, hogy megértsük: a krónikus betegségek a testünkben nagyon ritkán léteznek egyedül, csakúgy „buborékban”. Úgy értem, ha valaki változást tapasztal az agyában, amelyek például Alzheimer-kórra utalnak, akkor...
TOVÁBB
Mentális zavarok és az omega-3 zsírsavak
  Az omega-3-zsírsavak magasabb szintje összefüggést mutat a jobb hangulattal, míg az alacsonyabb szint depresszióra és negatív érzésekre hajlamosít. Emeli a jókedvért is felelős szerotonin hormon szintet.   Az...
TOVÁBB
Az olívaolaj egy természetes gyümölcslé
  Az olívaolaj egy olyan természetes gyümölcslé, ami megőrzi az olívabogyó ízét, aromáját, vitaminjait és jó egészségünkre hatásos jó tulajdonságait.   Az olívaolaj melegít és gyógyít. A reumatikus panaszoknál segíthet...
TOVÁBB
A kacsazsír egészségre gyakorolt jótékony hatása
  Sokan úgy gondolják a zsírról, hogy egészségtelen. Tanulmányok bizonyították, hogy a kacsazsír egészséges, jótékony hatásai vannak a szervezetre és annyi jótékony tápanyagot tartalmaz, mint az...
TOVÁBB
Minden életkorban érdemes csukamájolajat fogyasztani
  A csukamájolajnak A- és D-vitamin tartalma, az ételek között az egyik legmagasabb, ezért minden életkorban érdemes fogyasztani. Ezek a vitaminok katalizátorként működnek a szervezetben, és alapvető összetevői számos...
TOVÁBB
Halhús fogyasztással a béldaganatok ellen
  A rendszeres halfogyasztás jótékony hatással van a béldaganatok leküzdésében. Javíthatja a béldaganatban szenvedő betegek túlélési esélyeit az omega-3 zsírsavakban gazdag halak - mint például a tonhal és a lazac -...
TOVÁBB
Mogyoró az egészség kulcsa
  A legtöbb rezet tartalmazó élelmiszerek között első helyen áll a mogyoró.   A csontok szilárdságához, az agy fejlődéséhez, a szív és az izmok összehúzódásához, a vörös és a fehér vérsejtek fejlődéséhez, a vas...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését...
TOVÁBB
6 tény a szezámolaj gyógyhatásáról
  Ez az olaj nagyon gazdag linolsavban, amely egyike annak a két esszenciális zsírsavnak, melyeket a szervezetünk nem tud előállítani.    A legújabb kutatások kimutatták, hogy fontos szerepet töltenek be a...
TOVÁBB
Így csökkentheted az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát
  Ahogy a legtöbb betegség a szívérrendszeri betegségek kialakulása is több tényező együttes következménye, de úgy tűnik, hogy a koleszterinnek van az egyik legjelentősebb szerepe.   A koleszterinről, mint...
TOVÁBB
A 10 legegészségesebb növény
  Tudósok megállapították, hogy melyik a 10 legegészségesebb élelmiszer a világon.    Íme a lista   Cékla   Miért egészséges? Alkotóelemei csökkentik a vér homociszteinszintjét, amely az érfalak meszesedését...
TOVÁBB

Címkék