Ne gyógyítsd, előzd meg!

 

A betegségmegelőzés a jövő orvoslása, korunk egyik legfontosabb feladata. Számos krónikus, degeneratív betegség legjobb gyógymódja, ha megelőzzük azt. Idősebb korban sem szabad megfeledkezni erről és elhanyagolni a megelőzés fontosságát.

 relaxáció, mikrokeringés, stresszkezelés, testmozgás, civilizációs betegségek, gyógyszerfogyasztás, megelőzés

Társadalmunkban folyamatosan nő az időskorúak száma, és sajnos életminőségük gyakran elmarad az optimálistól.

Ezen az arányon tovább ront a mértéktelen gyógyszerfogyasztás, amely további nem kívánt mellékhatásokhoz vezet.

Nem kell lemondani azonban az egészséges életről, lehetőségeinkhez mérten idős korban is sokat tehetünk szervezetünk egyensúlyának fenntartásáért.

 

Lássuk, mit tehetünk!

 

Káros szenvedélyek mellőzése

Amennyiben dohányzunk vagy egyéb káros szenvedélyünk van, mihamarabb űzzük el életünkből. Sosem késő elhatározni a változtatást, amelyet csak mi tudunk meghozni életünkbe.

 

 

Civilizációs betegségek

Nem csak az időskorúakat, hanem egész Magyarország lakosságát veszélyezteti a szív- és érrendszeri problémák előfordulása, amelyért valószínűleg életmódunk tehető felelőssé.

 

Az Európában kiemelkedően nagy halálozási aránynak számító magyar statisztikának jelentős részét (50% !) a szív- és keringési rendszerproblémái adják, ezzel vezető haláloknak tekinthető.

Magyarországon minden negyedik felnőttnek magas a vérnyomása, de a fiatalok között is sajnos ez egyre gyakoribb. Legtöbbször már a hipertónia szövődményeként károsodott szervek (pl. szív) okoznak különböző tüneteket.

 

A lakosság nagy részén ez már 40 éves kora körül meglátszik, ekkorra ugyanis már majdnem mindenkinél előfordulhat egy az ún. civilizációs betegségek közül - ilyen például a magas vérnyomás, az allergia, ízületi gyulladások, gyomor, bélrendszeri betegségek, lerakódásos betegségek, epekő, vesekő, túlsúly stb., a sort hosszan folytathatnánk.

Mivel a magas vérnyomás sokáig nem okoz panaszt, általában túl későn ismerik fel, amikor már egyéb károsodások is felléptek. Fontos, hogy időben felismerjük a szív- és érrendszeri megbetegedések előjeleit.

 

Kiegyensúlyozott táplálkozás

Fontos, hogy táplálkozásunkat a választékosság és mérsékletesség hassa át. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű vitaminról sem, illetve fogyasszunk naponta kellő mennyiségű folyadékot, lehetőleg vizet.

 

Testmozgás

A testmozgás hiánya miatt a civilizációs betegségek az utóbbi időben drasztikus növekedést mutatnak. Ezért egyik legjobb módja a megelőzéshez, ha beiktatjuk mindennapjainkba a fizikai aktivitást. Ez akár napi rendszeres séta formájában is megjelenhet, de legjobb, ha egy könnyű, aktív mozgásformát választunk.

 

Stresszkezelés

Testi egészségünk mellett lelki egészségünkre is energiát kell fordítani. Rengeteg stressz ér minket a mindennapok során és ha ezt a feszültséget nem vezetjük le akár mozgással, akár relaxációval, a felhalmozódó feszültség számos további nem kívánt egészségkárosodást okozhat.

 

Relaxáció és mikrokeringés serkentése

Relaxációhoz és vérkeringésünk serkentéséhez segítségül hívhatjuk a pulzáló mágnesterápiát is, amely sejtszinten hat a szervezetre. Önmagában már a kezelés is segíthet az ellazulásban, miközben több pozitív folyamatot is elindíthat szervezetünkben.

 

Serkenti a mikrokeringést, használatával a vér oxigéndússá válik, így azok is élvezhetik jótékony hatását, akik állapotukból testmozgásra nem képesek. Ezért van, hogy a pulzáló mágnesterápiát előszeretettel használják rehabilitáció során, valamint bénulásos eseteknél.

Szerző: Impulser magazin      

 

testmozgás

Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely egyszerűen gyógyítható rendszeres szeretkezéssel. 12 ok, melynek...
TOVÁBB
Nincs több találgatás: a rákot az ember idézte elő!
  Tudósok megállapították, hogy szinte nyoma sincs a betegségnek az egyiptomi múmiákban. A rák egy ember által létrehozott betegség, melyet a modern...
TOVÁBB
Nyirokrendszerünk ápolása
  A nyirokrendszerünk keringési zavarait okozhatják műtétek, daganatok, gyulladások és a mozgásszegény életmód.   A nyirokrendszer jelentőségét...
TOVÁBB
Így élj 35 évvel tovább!
  A halált elkerülni nem lehet, de elodázni igen. Itt van néhány olyan szokás, amelyek által közelebb kerülhetsz a százhoz.   Egy élet messze kevés...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék