A tüdőgyulladás lelki okai

 

Testi betegségeink intő jelek, melyek arról árulkodnak, hogy lelkünkben megszűnt a harmónia. Az összes testi probléma, így a tüdőt érintő megbetegedések is feldolgozatlan lelki problémákra vezethetők vissza. A test és a lélek együttes kezelése jelentheti az utat a teljes gyógyulás felé.

 tüdőgyulladás, lelki betegségek

A tüdő rendszerint kórokozó (pl. baktérium, vírus, gomba) által okozott gyulladásos betegsége, amely magas lázzal, hidegrázással, levertséggel, végtagfájdalmakkal, fejfájással és köhögéssel jár.

 

A tüdő betegségei a külvilággal való kapcsolataink, kommunikációs képességünk, kijelölt saját kereteink között megélt szabadságunk útjában álló, elfojtott és ki nem élt érzelmeinkről tanúskodnak. A feszültség, az agresszió, a frusztráció, a düh, a félelmek, az elengedés hiánya, a veszteség, az érzelmi egzisztenciális félelmek, az önsajnálat, a vélt és valós sérelmek és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre, nem tudunk tőlük „fellélegezni”, nem tudunk igazán nyitottak és szabadok lenni.

 

A tüdőgyulladás lelki okai lehetnek

●   lelki beszűkülés,

●   jelen életbeli negatív érzelmi lenyomatok,

●   utódnemzés elutasítása,

●   elfojtott gyerekkori megaláztatás,

●   tudatalatti kétségbeesettség,

●   gátlás miatti leblokkolás,

●   rágalom miatti szorongás,

●   teljes önmegadás,

●   önfeladásig menő alkalmazkodás,

●   elszegényedés miatti negatív jövőkép.

 

A test üzen nekünk. A betegségek arra hívják fel a figyelmet, hogy valamit elhanyagolunk vagy elfojtunk magunkban.

 

Jó lenne megérteni testünk jelzéseit, és azelőtt észrevenni, mielőtt kialakul valamilyen testi betegség.

A mindennapok megszokott módszere, hogy betegség esetén gyógyszerekhez nyúlunk, a tüneteket próbáljuk meg enyhíteni, megszüntetni. Egyes nézetek szerint azonban a test és a lélek harmóniájának megbomlására figyelmeztet egy-egy betegség, ezért aztán fontos, hogy megtaláljuk annak hátterét önmagunkban.

 

Ép testben ép lélek – tartja a mondás, ami fordított esetben is igaz: ha rend van a lélekben, úgy a test is egészségesen működik.

 

A betegségek felhívják a figyelmet a lelki problémákra, de igaz a tüdőt érintő megbetegedésekre is, mint amilyen az asztma, a tüdőgyulladás vagy a hörghurut.

 

A tüdő a légzőrendszer egyik legfontosabb szerve. Feladata, hogy a belélegzett oxigént a véráramba juttassa, a vérben szállított szén-dioxidot pedig kilégzéssel a légkörbe juttassa.

A tüdő szűri meg a testbe kerülő, az életet jelentő levegőt – az őt érintő betegségek tehát a létezésünkkel kapcsolatos problémákat jelezhetik.

 

A légzés tehát nélkülözhetetlen ahhoz, hogy életben maradjunk. Ha valamilyen oknál fogva korlátozódik a „levegőhöz jutás”, nem lesz megfelelő az oxigénellátottság. Ezzel együtt akadály képződik a külvilággal való kapcsolatban, a szeretett személyekkel, így nem tud áramolni a tőlük kapott energia, a szeretet.

A légzés szimbolikus üzenete a kapcsolódás a környezettel, az életerő áramlása, a felszabadultság. Ha itt gondok vannak, akkor előfordulhatnak légzőszervi betegségek.

 

A légzésnek szimbolikus üzenete van, így a légzőszervi megbetegedések más problémákat is jeleznek.

A „nehezen kapok levegőt” érzése miatt elszigetelve érezheti magát a beteg. Ez párhuzamba állítható a „nem érdemlem meg” érzéssel: vagyis nekem nem jár a boldogság, a felszabadultság, az öröm és a szeretet, ezért megakadályozom, hogy hozzájuk juthassak. Ha nincs elég levegőm, akkor nincs megfelelő, kielégítő kapcsolatom például a párommal, a családtagjaimmal és azokkal, akiket szeretek.

 

A hagyományos orvosi kezeléseken túl a teljes gyógyulás érdekében érdemes mélyebbre ásni, és megvizsgálni a beteg emberi kapcsolatait. Nem zárkózott-e be túlságosan az utóbbi időben? Mennyire nyitott a szerettei felé? Tud-e elég szeretetet adni, és cserébe érdemesnek találja-e magát arra, hogy kapjon is vissza belőle?

 

Testi problémáink tehát lelki gondjainkról, meg nem oldott feladatainkról árulkodnak. Érdemes olvasnunk a jelekből, mert a gyógyulás elengedhetetlen feltétele, hogy változtassunk önmagunkon, élethelyzeteinken. Ha gondolataink letértek a helyes irányról és kibillenünk egyensúlyunkból, testünk energiái nem áramlanak megfelelően. A pozitív gondolkodás sokat segíthet ezekben az esetekben és fontos, hogy újra megfogalmazzuk céljainkat.

 

Az a betegség, ami a tudat befolyása alatt jött létre, ugyanezen a módon gyógyítható is.

 

A pszichés háttér felkutatásában persze lehet hinni és kételkedni is, de egy biztos: ha a lelkedben rend van, és a tested jelzései alapján próbálsz belső harmóniád megteremtésére koncentrálni, azzal mindenképpen nyerni fogsz!

 

lelki betegségek

Minden betegség lelki eredetű - Az emberi test a lélek térképe
  A betegség a lélek jelzése, egy intő jel, ami elárulja, hogy a lélekben megszűnt a harmónia. Ezt ugyan mindannyian tudjuk, és érezzük még a fizikai...
TOVÁBB
Egy lista minden betegség lelki hátteréről
  Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt. Egyre szélesebb...
TOVÁBB
A pajzsmirigy problémák valódi okai
  Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek...
TOVÁBB
A köszvény lelki okai
  Köszvény – megmerevedett öntudat; felszólítás, hogy vessük el a parancsoló és domináló viselkedési stílust, s nézzünk önmagunkba.   Szervezetünkben...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
A béltisztítás és a béltisztító gyógynövények
  A béltisztításnak mindig szezonja van! Ne felejtsük el ezt a mondatot, amikor a „jó...
Igazi csodaszer a gyömbér!
  A gyömbér egyik legaktívabb összetevője, a zingibain nevű vegyület, a természet...
Gyógy-szer, de nem gyógyszer az Aloe vera
  Az Aloe vera évezredek óta keresett és megbecsült növény, külsőleg és belsőleg is hozzájárul...
A gyömbér hatása egészségünkre
  A gyömbér egy erőteljes gyulladáscsökkentő fűszer. A gyömbér legfontosabb egészségügyi...

Címkék