A tüdőgyulladás lelki okai

 

Testi betegségeink intő jelek, melyek arról árulkodnak, hogy lelkünkben megszűnt a harmónia. Az összes testi probléma, így a tüdőt érintő megbetegedések is feldolgozatlan lelki problémákra vezethetők vissza. A test és a lélek együttes kezelése jelentheti az utat a teljes gyógyulás felé.

 tüdőgyulladás, lelki betegségek

A tüdő rendszerint kórokozó (pl. baktérium, vírus, gomba) által okozott gyulladásos betegsége, amely magas lázzal, hidegrázással, levertséggel, végtagfájdalmakkal, fejfájással és köhögéssel jár.

 

A tüdő betegségei a külvilággal való kapcsolataink, kommunikációs képességünk, kijelölt saját kereteink között megélt szabadságunk útjában álló, elfojtott és ki nem élt érzelmeinkről tanúskodnak. A feszültség, az agresszió, a frusztráció, a düh, a félelmek, az elengedés hiánya, a veszteség, az érzelmi egzisztenciális félelmek, az önsajnálat, a vélt és valós sérelmek és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre, nem tudunk tőlük „fellélegezni”, nem tudunk igazán nyitottak és szabadok lenni.

 

A tüdőgyulladás lelki okai lehetnek

●   lelki beszűkülés,

●   jelen életbeli negatív érzelmi lenyomatok,

●   utódnemzés elutasítása,

●   elfojtott gyerekkori megaláztatás,

●   tudatalatti kétségbeesettség,

●   gátlás miatti leblokkolás,

●   rágalom miatti szorongás,

●   teljes önmegadás,

●   önfeladásig menő alkalmazkodás,

●   elszegényedés miatti negatív jövőkép.

 

A test üzen nekünk. A betegségek arra hívják fel a figyelmet, hogy valamit elhanyagolunk vagy elfojtunk magunkban.

 

Jó lenne megérteni testünk jelzéseit, és azelőtt észrevenni, mielőtt kialakul valamilyen testi betegség.

A mindennapok megszokott módszere, hogy betegség esetén gyógyszerekhez nyúlunk, a tüneteket próbáljuk meg enyhíteni, megszüntetni. Egyes nézetek szerint azonban a test és a lélek harmóniájának megbomlására figyelmeztet egy-egy betegség, ezért aztán fontos, hogy megtaláljuk annak hátterét önmagunkban.

 

Ép testben ép lélek – tartja a mondás, ami fordított esetben is igaz: ha rend van a lélekben, úgy a test is egészségesen működik.

 

A betegségek felhívják a figyelmet a lelki problémákra, de igaz a tüdőt érintő megbetegedésekre is, mint amilyen az asztma, a tüdőgyulladás vagy a hörghurut.

 

A tüdő a légzőrendszer egyik legfontosabb szerve. Feladata, hogy a belélegzett oxigént a véráramba juttassa, a vérben szállított szén-dioxidot pedig kilégzéssel a légkörbe juttassa.

A tüdő szűri meg a testbe kerülő, az életet jelentő levegőt – az őt érintő betegségek tehát a létezésünkkel kapcsolatos problémákat jelezhetik.

 

A légzés tehát nélkülözhetetlen ahhoz, hogy életben maradjunk. Ha valamilyen oknál fogva korlátozódik a „levegőhöz jutás”, nem lesz megfelelő az oxigénellátottság. Ezzel együtt akadály képződik a külvilággal való kapcsolatban, a szeretett személyekkel, így nem tud áramolni a tőlük kapott energia, a szeretet.

A légzés szimbolikus üzenete a kapcsolódás a környezettel, az életerő áramlása, a felszabadultság. Ha itt gondok vannak, akkor előfordulhatnak légzőszervi betegségek.

 

A légzésnek szimbolikus üzenete van, így a légzőszervi megbetegedések más problémákat is jeleznek.

A „nehezen kapok levegőt” érzése miatt elszigetelve érezheti magát a beteg. Ez párhuzamba állítható a „nem érdemlem meg” érzéssel: vagyis nekem nem jár a boldogság, a felszabadultság, az öröm és a szeretet, ezért megakadályozom, hogy hozzájuk juthassak. Ha nincs elég levegőm, akkor nincs megfelelő, kielégítő kapcsolatom például a párommal, a családtagjaimmal és azokkal, akiket szeretek.

 

A hagyományos orvosi kezeléseken túl a teljes gyógyulás érdekében érdemes mélyebbre ásni, és megvizsgálni a beteg emberi kapcsolatait. Nem zárkózott-e be túlságosan az utóbbi időben? Mennyire nyitott a szerettei felé? Tud-e elég szeretetet adni, és cserébe érdemesnek találja-e magát arra, hogy kapjon is vissza belőle?

 

Testi problémáink tehát lelki gondjainkról, meg nem oldott feladatainkról árulkodnak. Érdemes olvasnunk a jelekből, mert a gyógyulás elengedhetetlen feltétele, hogy változtassunk önmagunkon, élethelyzeteinken. Ha gondolataink letértek a helyes irányról és kibillenünk egyensúlyunkból, testünk energiái nem áramlanak megfelelően. A pozitív gondolkodás sokat segíthet ezekben az esetekben és fontos, hogy újra megfogalmazzuk céljainkat.

 

Az a betegség, ami a tudat befolyása alatt jött létre, ugyanezen a módon gyógyítható is.

 

A pszichés háttér felkutatásában persze lehet hinni és kételkedni is, de egy biztos: ha a lelkedben rend van, és a tested jelzései alapján próbálsz belső harmóniád megteremtésére koncentrálni, azzal mindenképpen nyerni fogsz!

 

lelki betegségek

Minden betegség lelki eredetű - Az emberi test a lélek térképe
  A betegség a lélek jelzése, egy intő jel, ami elárulja, hogy a lélekben megszűnt a harmónia. Ezt ugyan mindannyian tudjuk, és érezzük még a fizikai...
TOVÁBB
Egy lista minden betegség lelki hátteréről
  Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt. Egyre szélesebb...
TOVÁBB
A pajzsmirigy problémák valódi okai
  Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek...
TOVÁBB
A csakrák betegségei
  Számtalan fizikai és lelki probléma jelzi, ha nem működnek megfelelően testünk csakrái. Ismerd meg a tüneteket!   A hét csakra speciális hely...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
A természet ajándéka: az immunerősítő arany múmijó
    Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kapott az immunerősítés az egészségtudatos...
Természeti kincs a fekete bodza
  A fekete bodzát az emberek többsége nem ismeri, sajnos nem sok helyen lehet vele...
Erős fejfájás esetén is segít az anyósnyelv
  Az anyósnyelv szép növény, nem igényel túl sok törődést, ezért nagyon könnyen gondozható....
Május 10. Madarak és fák napja
  Ma ünnepeljük a madarak és fák napját! Állj meg egy percre és csak arra gondolj, hogy...

Címkék