A nyiroködéma lelki okai

 

A betegségek a szervezet lelki, energetikai egyensúlyának megbomlásából alakulnak ki, amely elsősorban a helytelen gondolkodásmódra vezethető vissza, de befolyásolják a magzati, csecsemőkori és kisgyermekkori traumák, lelki sérülések is.

 lelki betegségek, nyiroködéma, nyirokrendszer

Kurt Tepperwein életvezetési tanácsadó szerint a betegség egy hibás gondolat, ezért érdemes elgondolkodni testi tüneteink lehetséges lelki hátterén.

Mindenki úgy él, úgy érez, úgy cselekszik, ahogyan gondolkodik. A gondolatok megjelenési helye a test. Akinek az egészsége rendben van, annak a gondolkodása is normális – ami azt jelenti, hogy nem szélsőséges. Amikor valamilyen okból a gondolkodás kibillen az egységből, a testben áramló energiák egyensúlya is megbomlik. Ennek hatására pedig a sejtekben, a szervekben, az egész szervezetben eltérések alakulnak ki. Tehát sok esetben pszichikai tényezők járulnak hozzá az energiazavar kialakulásához, ezért az aggodalom, a gondterheltség, a szorongás, a félelem, a düh vagy akár a túl nagy öröm is betegséget hozhat létre.

 

A nyirokrendszer gyűjti össze a testünkben természetes módon felszaporodó nyiroknedvet. 

Az emberi testben a vér-érrendszer mellett egy másik érrendszer is van, a nyirokérrendszer, mely nyirokerekből, nyirokcsomókból és nyirokszervekből áll. A szövetekben termelődő nyirok a nyirokrendszeren és a nagy nyiroktörzseken keresztül a vénás rendszerbe ömlik. A nyirok mozgása a szövetnedv nyomására, a nyirokerek falának aktív összehúzódására és a környező szervek, izmok nyomó hatására jön létre. A nyirok közvetlen kapcsolatot létesít a sejtek és a vér között.

 

Amikor a nyirokrendszerünk egyik nyirokcsomója begyullad, valamilyen érzelemmel kapcsolatos félelmet élünk meg. Az érintett testrész figyelmeztet arra, hogy életünk mely részéről van szó. Próbáljuk meg kideríteni a fájdalom okát, hogy könnyebben felismerjük, pontosan mivel kapcsolatos ez a félelem, és aztán próbáljuk meg túltenni magunkat rajta.

 

Nyiroködéma esetén a nyirokrendszer elégtelensége miatt fehérjedús folyadék lép ki a szövetek közötti térbe. Ezt a szövetek közötti kóros felhalmozódást nevezik vizenyőnek vagy ödémának. Ekkor a folyadék beszivárog a szövetek közé. A testnedvek az érzelmeket szimbolizálják, lehet, hogy visszatartom, vagy elnyomom a belső érzéseimet. Korlátozást érzek az általam vágyott dolgok elérésében. Ez csalódást okoz. Vagy valakibe görcsösen kapaszkodom. Ha a nyirok ödéma a kézen alakul ki, el kellene dobni, amire nincs szükségem.

 

 

A nyiroködéma egy szöveti vizesedés és bedagadás, amely leggyakrabban a lábon vagy a karokon jelentkezik, esetenként mindkettőn.

Amikor megbomlik a szövetközti folyadék termelődésének és elvezetődésének az egyensúlya ödéma akkor alakul ki. Az ödémát elsősorban a folyadékot szállító erek: vénák, artáriák vagy nyirokerek nem megfelelő működése idézi elő és elzáródást okozhat. Az elzáródás miatt a nyirokfolyadék nem tud megfelelően áramolni, ezért felgyülemlik és lábdagadást vagy a karok bedagadását okozhatja.

A folyadék túlnyomó része víz, elenyésző része fehérje, sejt vagy sejtalkotórész. A bőrben, a nyálkahártyában és kötőszövetben jellegzetes, fájdalmatlan duzzanatot okoz, ha megnyomjuk, az ujj benyomat jó ideig megmarad. Nem így a nyiroködéma esetében, ott savós folyadék lép ki a szövetek közé, az sokkal veszélyesebb, mert több hordalékot, azaz szemetet tartalmaz. A víz sok esetben, testüregekben gyülemlik fel.

 

A nyiroködéma kialakulása

Normális körülmények között a nyirokképződés és a nyirokelvezetés egyensúlyban van. Az immunrendszer kifogástalan működése nagyrészt a nyirokérrendszertől függ. Naponta több liter felesleges víz, fehérje, elhalt sejt, idegentest és zsír kerül kivezetésre a kötőszövetből. Ha ez a szűrőfunkció korlátokba ütközik, a szervezet nem tud megszabadulni ezektől a felhalmozódott salakanyagoktól, az immunrendszer nem képes tartósan ellenállni a terhelésnek, legyengül és sérülékennyé válik, gyakoriak lesznek a visszatérő fertőzések.

 

A nyirokrendszer betegségei arra figyelmeztetnek, hogy az elmét ismét az élet legfőbb dolgai, a szeretet és a boldogság felé kell fordítani.

 

A nyiroködéma tünetei

Legszembetűnőbb tünete érintett végtag megduzzadása, megvastagodása. A duzzanat fokozatosan terjed feljebb, azaz a lábszáron, illetve az alkaron is megjelenik.

Kezdetben, ha megnyomjuk, az ujjbenyomat hosszan megmarad, csak lassan simul el a bőr. Súlyos esetben ez a tünet már alig vagy egyáltalán nem figyelhető meg. Általában napközben súlyosbodik, mivel az ülés, illetve állás nehezíti a folyadékok felszívódását a végtagokból.

 

Ha gyógyszert veszünk be, az okot csillapítjuk ugyan, de ez csak tüneti kezelés. Problémánk így nem fog helyreállni, csak enyhül, vagy legfeljebb egy időre eltűnik. A teljes és végleges gyógyuláshoz mindig a probléma gyökerét, a valódi okot kell megtalálni.

 

„A betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni.”

 

Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, és ennek következtében a természetes gyógyulási folyamat beinduljon.

 

„Be kell végre látnunk, hogy egy embert meggyógyítani nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt nem tanuljuk meg, továbbra is szükségünk van a betegségre.”

 

Kényelmesebb persze csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol. Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben.

lelki betegségek

Minden betegség lelki eredetű - Az emberi test a lélek térképe
  A betegség a lélek jelzése, egy intő jel, ami elárulja, hogy a lélekben megszűnt a harmónia. Ezt ugyan mindannyian tudjuk, és érezzük még a fizikai...
TOVÁBB
A csakrák betegségei
  Számtalan fizikai és lelki probléma jelzi, ha nem működnek megfelelően testünk csakrái. Ismerd meg a tüneteket!   A hét csakra speciális hely...
TOVÁBB
A pajzsmirigy problémák valódi okai
  Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek...
TOVÁBB
Egy lista minden betegség lelki hátteréről
  Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt. Egyre szélesebb...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőnkből?
Ahogy a nap sugarai egyre melegebben simogatják a bőrünket és a természet újraéled, úgy...
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...

Címkék