Hogyan lehet a leggyorsabb a patkányirtás?

patkány ellen

Patkányok a nemkívánatos látogatók otthonunkban. Amellett, hogy kellemetlenek ránézésre, a patkányok betegségeket hordoznak, és egészségügyi kockázatot jelentenek a lakókörnyezetünkben.

A patkányok hihetetlenül pusztítóak is lehetnek, átrágják a falakat, a szigetelést és az elektromos vezetékeket. Ha vissza akarjuk szerezni otthonunk békéjét és biztonságát, az egyetlen lehetőségünk az, ha számba vesszük a patkányirtás megoldására vonatkozó lehetőségeinket.

A patkányok közepes méretű rágcsálók, amelyek Ázsiából és Ausztráliából származnak, és az egész világon elterjedtek, több mint 60 patkányfajta létezik globálisan, az egészen kicsiktől - körülbelül 13 centiméter hosszúságig - az igazán ijesztő változatig terjedhetnek, amely körülbelül akkora, mint egy nagy házimacska, és akár két kilogrammot is nyomhat.

A patkányfertőzést a következő jelekből tudjuk felismerni:

1. Alaposan nézzük át a házat és környékét

Vizsgáljuk meg a ház külsejét - fordítsunk különös figyelmet a sérült lefolyókra, a garázskapu repedéseire, a szellőzőnyílások körüli résekre és az alapzatban lévő résekre -, hogy vannak-e nyilvánvaló lyukak és rések. A házon belül nézzük meg a szellőzőnyílásokat, lefolyókat, készülékvezetékeket és egyéb lehetséges hozzáférési pontokat. Miután tudjuk, hogy a patkányok hol lépnek be a házba, lezárhatják a belépési pontokat, és csapdákat állíthatnak fel.

2. Zárjuk le a réseket

A patkányoknak nincs szükségük nagy résre, hogy bejussanak a házba. Valójában minden olyan lyukon át tudnak préselődni, amelybe két ujjunk befér. Ezt szem előtt tartva, érdemes minden rést elzárni, betömíteni, még a patkányok felbukkanása előtt.

3. Tisztítás

A patkányok szeretik a menedéket és a búvóhelyeket. Az egyik legjobb módja annak, hogy méreg nélkül megszabaduljunk a patkányoktól, ha felszámoljuk búvóhelyeiket. Takarítsuk el a rendetlenséget otthonunkban és környékén, és vigyük el a tárgyakat a falaktól, ahol ideális rejtekhelyeket tudnak maguknak kialakítani. Tároljuk az összes szemetet és élelmiszert zárt edényekben, gyorsan takarítsuk el a kiömlött anyagokat, és tartsuk tisztán a csöveket és a lefolyókat is.

4. Fontoljuk meg a csapdák kihelyezését

A patkányirtás többféle módon történhet a házban és a ház körül is. A legrégebbi módszer a csapdák kihelyezése, de a patkányirtás vadászgörénnyel, sőt méreggel is folyhat. Amennyibben úgy tapasztaljuk, hogy egy nagyobb patkány kolóniával van dolgunk, érdemes szakértők segítségét kérni a rágcsálók felszámolásához. A legprofibb rágcsálóirtó brigádok portfóliójába általában nemcsak egér- és patkányirtás, de például ágyi poloska irtás is van bennük.

5. Használjon természetes elrettentő módszereket

Van néhány természetes szer, ami segíthet a patkányok távoltartásában, ilyen például a borsmentaolaj, a cayenne-i bors, a fekete bors vagy a szegfűszeg. Helyezzünk el belőlük minél többet a ház körül és a pici résekben is.

patkány ellen

Hívatlan vendégek az egerek és a patkányok – Védekezzünk ellenük természetesen
  Az egerek ősszel, az első fagyok beálltával megjelennek otthonunk környékén, és ha nem teszünk semmit, tavaszig vendégeskednek nálunk. Nem feltétlenül...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék