Hogyan lehet a leggyorsabb a patkányirtás?

patkány ellen

Patkányok a nemkívánatos látogatók otthonunkban. Amellett, hogy kellemetlenek ránézésre, a patkányok betegségeket hordoznak, és egészségügyi kockázatot jelentenek a lakókörnyezetünkben.

A patkányok hihetetlenül pusztítóak is lehetnek, átrágják a falakat, a szigetelést és az elektromos vezetékeket. Ha vissza akarjuk szerezni otthonunk békéjét és biztonságát, az egyetlen lehetőségünk az, ha számba vesszük a patkányirtás megoldására vonatkozó lehetőségeinket.

A patkányok közepes méretű rágcsálók, amelyek Ázsiából és Ausztráliából származnak, és az egész világon elterjedtek, több mint 60 patkányfajta létezik globálisan, az egészen kicsiktől - körülbelül 13 centiméter hosszúságig - az igazán ijesztő változatig terjedhetnek, amely körülbelül akkora, mint egy nagy házimacska, és akár két kilogrammot is nyomhat.

A patkányfertőzést a következő jelekből tudjuk felismerni:

1. Alaposan nézzük át a házat és környékét

Vizsgáljuk meg a ház külsejét - fordítsunk különös figyelmet a sérült lefolyókra, a garázskapu repedéseire, a szellőzőnyílások körüli résekre és az alapzatban lévő résekre -, hogy vannak-e nyilvánvaló lyukak és rések. A házon belül nézzük meg a szellőzőnyílásokat, lefolyókat, készülékvezetékeket és egyéb lehetséges hozzáférési pontokat. Miután tudjuk, hogy a patkányok hol lépnek be a házba, lezárhatják a belépési pontokat, és csapdákat állíthatnak fel.

2. Zárjuk le a réseket

A patkányoknak nincs szükségük nagy résre, hogy bejussanak a házba. Valójában minden olyan lyukon át tudnak préselődni, amelybe két ujjunk befér. Ezt szem előtt tartva, érdemes minden rést elzárni, betömíteni, még a patkányok felbukkanása előtt.

3. Tisztítás

A patkányok szeretik a menedéket és a búvóhelyeket. Az egyik legjobb módja annak, hogy méreg nélkül megszabaduljunk a patkányoktól, ha felszámoljuk búvóhelyeiket. Takarítsuk el a rendetlenséget otthonunkban és környékén, és vigyük el a tárgyakat a falaktól, ahol ideális rejtekhelyeket tudnak maguknak kialakítani. Tároljuk az összes szemetet és élelmiszert zárt edényekben, gyorsan takarítsuk el a kiömlött anyagokat, és tartsuk tisztán a csöveket és a lefolyókat is.

4. Fontoljuk meg a csapdák kihelyezését

A patkányirtás többféle módon történhet a házban és a ház körül is. A legrégebbi módszer a csapdák kihelyezése, de a patkányirtás vadászgörénnyel, sőt méreggel is folyhat. Amennyibben úgy tapasztaljuk, hogy egy nagyobb patkány kolóniával van dolgunk, érdemes szakértők segítségét kérni a rágcsálók felszámolásához. A legprofibb rágcsálóirtó brigádok portfóliójába általában nemcsak egér- és patkányirtás, de például ágyi poloska irtás is van bennük.

5. Használjon természetes elrettentő módszereket

Van néhány természetes szer, ami segíthet a patkányok távoltartásában, ilyen például a borsmentaolaj, a cayenne-i bors, a fekete bors vagy a szegfűszeg. Helyezzünk el belőlük minél többet a ház körül és a pici résekben is.

patkány ellen

Hívatlan vendégek az egerek és a patkányok – Védekezzünk ellenük természetesen
  Az egerek ősszel, az első fagyok beálltával megjelennek otthonunk környékén, és ha nem teszünk semmit, tavaszig vendégeskednek nálunk. Nem feltétlenül...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
TOVÁBBI CIKKEK
Gyógyszer vagy placebo: egyre megy, ha hiszünk benne
  Vizsgálatok szerint a placebo tabletták akár ugyanolyan hatásosak is lehetnek, mint...
Az ánizs nagyon népszerű fűszer és ízesítőszer, de számos gyógyászati tulajdonságai miatt is használják
  Az ánizsolaj alkalmazása az aromaterápiában bevált gyógymód, hiszen nemcsak számos...
Tízezer fát ültetnek el tavasszal országszerte! Miért fontos ez ennyire?
  A Településfásítási program keretében 19 megye 364 településén összesen 10 ezer fát ültetnek...
A Schisandra fogyasztása erősítheti az immunrendszert és a májat
  A Schisandrának ismert májvédő hatása mellett erősíti az immunrendszert, növeli a sejtek és...

Címkék