Hogyan tudjuk pótolni a krómot természetes forrásokból?

Króm

A króm stratégiai jelentőségű a szervezet számára. Sokan úgy gondolják, hogy elsősorban azoknak elengedhetetlen a fogyasztása, akik cukorproblémákkal küzdenek. De ennél jóval árnyaltabb a kép, ahogy az az alábbiakból egyértelműen kiderül.

Mire is jó a króm?

A króm az anyagcsere jó barátja. Először is a vércukorszintet kordában, normális szinten tartja. Ez azoknak nem tűnhet újdonságnak vagy nagy dolognak, akik odafigyelnek az étkezésükre, esetleg még sportolnak is, hiszen az esetükben az vércukor kontrollja amúgy is adott. Viszont alapozva a különböző, témában releváns felmérésekre és statisztikákra, elmondható, hogy a népesség jelentős hányada nem tartozik bele ebbe a kategóriába. Rengetegen küzdenek még fel nem ismert inzulinrezisztenciával, ami a későbbiekben cukorbetegséghez vezethet. A lelassult anyagcsere szintén komoly probléma, ami sokakat érint. De hogy jön ide a króm?

A króm anélkül hat jótékonyan a vércukorszintre, hogy jelentős étrendi változtatás történne a szedésével párhuzamosan. Azaz ez mindazok számára kitűnő hír, akik egyenlőre nem állnak készen a táplálkozásuk megreformálására. Valamint azoknak is pozitív fejlemény, akik jelen pillanatban nem sportolnak. Utóbbinak egyébként számtalan oka lehet, például ízületi problémák, vázrendszerrel kapcsolatos deformitások.

Ezek után az tehát nem kérdéses, hogy a króm az az anyag, aminek a fogyasztása kivétel nélkül mindenki számára erősen ajánlható. A fentieken kívül azt még meg sem említettük,  hogy a króm hatékonyan csökkenti a testzsírszázalékot, miközben megtartja az izomzatot. Ez a tény nagyjából egy heurékával ér fel mindazoknak, akik testépítéssel, vagy éppen szálkásítással foglalkoznak, túl a testsúlykontrollon.

Milyen módon vihető be a króm?

A legjobb, legtisztább forrás a króm tabletta. Nem véletlenül ezt említjük. A legtöbben természetesen arra kíváncsiak, hogy milyen táplálékok fogyasztásával érhetik el a króm pótlását. A felvetés abszolút jogos!

Álljanak itt tehát azok az ételek amiknek a fogyasztásával króm juttatható a szervezetbe: teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, sajtok, magvak, diófélék, zöldségek közül a brokkoli, a zöldbab, húsok közül a csirke és a marha. De ha ennyi természetes formája akad a króm bevitelének, akkor miért a tablettát javasoljuk? Azonnal rámutatunk a lényegre!

A mennyiség mellett a minőség az elsődleges

A Pharmy online patika kínálatából azért a króm tablettát emeltük ki, mert mind mennyiségi, mind minőségi szempontból prémium forrásnak nevezhető.

Az élelmiszerekkel az a „probléma”, hogy a vitamin-, az ásványianyag- és a nyomelemtartalmuk attól függ, hogyan állították elő őket, és egyébként milyen minőségűek az alapanyagok.

Jól látszik, hogy ez egy lutri. Márpedig a krómbevitelre nem érdemes úgy tekinteni, mint egy szerencsejátékra, ami vagy sikeres, vagy nem. A tabletta rendszeres fogyasztásával maximális minőségben, ideális mennyiségben borítékolható a krómbevitel. Mindennek tetejében mindez egyetlen egy tabletta fogyasztásával megoldható bevásárlás és főzőcskézés nélkül.

Króm

Vitaminok és nyomelemek szerepe életünkben
  Ma már nem elég csak a táplálkozásra hagyatkozni ahhoz, hogy szervezetünket megfelelő vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel lássuk el....
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék