Hozzávalók
10 db tojás
25 dkg darált dió
1 kávés kanál szódabikarbóna
1 kis üveg lekvár (ízlés szerint)
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját és ezzel is verjük még, amíg látjuk, hogy krémes lesz a tészta alapunk. Közben a darált dióhoz hozzákeverjük a szódabikarbónát és óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. Zsírozott, kukoricaliszttel megszórt tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt (vagy tűpróbáig) megsütjük. Tálcára borítjuk és kihűlés után 1-2 ml vastagon (vagy ízlés szerint) egyenletesen megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a kókuszreszeléket. Már szeletelhetjük is. Jó étvágyat.
Tepsi mérete 35x26 cm.
Szándékosan nem tettem bele cukrot, de ha szeretnénk, akkor lehet bele tenni néhány dkg-ot. A lelvár saját készítésű vegyesgyümölcsből készült, cukor és édesítőszermentes.