Antioxidánsok

Az antioxidánsok nagyon fontos alkotóelemei szervezetünknek. Ahhoz, hogy kellő mennyiéget tudjunk bevinni szervezetünkbe, fontos, hogy változatosan étkezzünk. Az antioxidánsokat ugyanis növényi és állati táplálékokon át lehet a szervezetbe be juttatni.
1 - 12 / 71
Juharszirup - egy egészséges édesítőszer
  Több természetes édesítőszer is előnyösebb lehet a kémiailag előállított cukor helyett. Sokan szívesebben használnak mézet az azonos típusú természetes termékek helyett. A juharszirup azonban a mézhez képest...
TOVÁBB
Egzotikus élményben lehet részed, ha megkóstolod a sárkánygyümölcsöt!
Az egzotikus gyümölcsök mindig is izgalmasak voltak az emberek számára. Egyik ilyen különlegesség a sárkánygyümölcs, amely nem csak rendkívüli ízével hódította meg az embereket, de egészségügyi előnyeivel is...
TOVÁBB
Szőrös kutyatej – Egzotikus immunerősítő gyógynövény
  A szőrös kutyatej (Euphorbia hirta) gazdag hatóanyag tartalmával magyarázható a viszonylag nagyszámú gyógyhatása. Nem tartalmaz mérgező hatóanyagot és nagyszámú a gyógyító hatóanyag összetevője.   A népgyógyászat...
TOVÁBB
A petrezselyem tea jótékony hatásai
  A petrezselyem könnyen felismerhető és széles körben használható növény egyre inkább lenyűgöző gyógyhatásai miatt. A benne található ásványi anyagok és illékony vegyületek változatos keveréke erős hatást gyakorolhat az...
TOVÁBB
A datolya egészségügyi előnyei
  A datolya jelentős egészségügyi előnyökkel járhat. Bizonyítottan növeli az energiát, segíti a vasképződést és elősegíti az emésztést.   A különféle tápanyagokban, rostokban és antioxidánsokban gazdag datolya...
TOVÁBB
Egy természetes orvosság, ami szinte mindent legyőz
  A fenyőféléket évezredek óta a gyógyászatban is hasznosítják, mivel a fenyőfáknak szinte minden része alkalmas gyógyhatású készítmények előállítására. A tűlevél rengeteg vitamint, ásványi anyagot és illóolajat tartalmaz....
TOVÁBB
Az antioxidánsokban gazdag bodza jótékony hatásai
  A bodza vírusellenes tulajdonságai már régóta ismertek. Vírusos fertőzések, mint pl. a megfázás, a meghűlés, az influenza, vagy herpesz esetén segítségünkre lehet a fekete bodza. A bodza kimondottan hatékony a...
TOVÁBB
A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi a jiaogulant
  A keleti világban évezredek óta használják, és annyi pozitív hatása vált ismertté, hogy most már ideje a nyugati embereknek is megismerni a jiaogulant, ami nem véletlenül kapta a ,,halhatatlanság növénye”...
TOVÁBB
A természet egyik legtökéletesebb eledele az ember számára a tojás
  Kiváló fehérje-, zsír-, vitamin-, ásványianyag- és antioxidáns forrás. A tojásfehérje az összes fehérjeforrás közül az egyik legmagasabb biológiai értékkel rendelkezik. Nyersen fogyasztva számos pozitív hatást...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a magnéziumot, a káliumot és a rostokat. A citromban több kálium van, mint...
TOVÁBB
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok fontos tápanyagot rejt magában és még finom is. Ha étrendünkbe beépítjük a sütőtök rendszeres fogyasztását, szervezetünk igencsak...
TOVÁBB
A fekete áfonya lenyűgöző egészségügyi hatásokkal rendelkezik
  A fekete áfonyában számos olyan antioxidáns található, mely a szervezet számára fokozott védelmet biztosít az oxidatív stresszel szemben, többek között a szív- és érrendszer tekintetében.   A fekete áfonya...
TOVÁBB
Az antioxidánsok szervezetünk létfontosságú alkotóelemei. Egy részükhöz állati, míg más részükhöz növényi táplálékokon keresztül lehet hozzájutni, tehát nagyon fontos a változatos, tápanyagokban gazdag táplálkozás. Az antioxidánsoknak fontos szerepe van a szervezetben, ugyanis a külső környezetben vagy a szervezetben keletkező szabadgyököket semlegesítik. Tehát hatásosak olyan betegségek ellen, amik a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásból vagy azzal kapcsolatosan erednek, így érdemes bővebben tájékozódni az antioxidánsok kapcsán és elegendő mennyiséget fogyasztani belőlük. Na, de pontosan mik azok az antioxidánsok? Többféle vegyületcsoportot is magukba foglalnak az antioxidánsok, például karotinoidokat, ásványi anyagok, polifenolok, vitaminok és enzimek. Az egyik legismertebb antioxidáns a C-vitamin. Ez nélkülözhetetlen a növekedéshez, sebgyógyuláshoz, az íny, fogak és véredények épségéhez. A C-vitamin önmagában is antioxidáns tulajdonságú. Érdemes belőle megfelelő mennyiséget fogyasztani. Az A-vitamin előanyagai a karotinoidok szintén antioxidánsok. Ezeket a tejtermékekben, tejben, tojásban és belsőségekben találjuk meg. Ezeken kívül még bőven akadnak antioxidánsok. Ha minél változatosabban étkezünk és a zöldség és gyümölcs fogyasztás a táplálkozásunk szerves részét képezi, akkor nem lehet baj. Viszont bizonyos antioxidánsok csak állati táplálékban fellelhetők, ezért nagyon fontos, hogy vegán és vegetáriánus étrendet követők is gondoskodjanak arról, hogy táplálkozásuk minél változatosabb legyen és a hús fogyasztás nélkülözése miatt se legyen problémájuk. Szükség esetén, akár táplálékkiegészítőket is fogyaszthat, azonban a legjobb, ha táplálkozás útján igyekszik bevinni a szükséges tápanyagokat.

Címkék