Van a természet patikájában néhány olyan növény, amelyről már az első illat után tudjuk: nem akárki ő. A bormenta pontosan ilyen. Ahogy megdörzsöljük az ujjaink között, friss, hűs aromája azonnal felébreszti az érzékeket – és...
TOVÁBB
Ha valami örök érték a konyhában, az a kovász. Nem divat, nem hóbort, nem „újhullámos” találmány – hanem az emberiség egyik legrégibb, legbölcsebb élesztője. A természetes erjedés kis csodája, amely nemcsak az...
TOVÁBB
A test nem hazudik. Ha a vastagbél gyulladásba jön, az nem csupán emésztőrendszeri panasz. A fájdalom, a gyulladás, a puffadás, az állandó készenléti állapot mögött gyakran olyan lelki viharok húzódnak, amelyek csendesen,...
TOVÁBB
Puffadás. Már a szó is olyan, mint amikor valami belül feszült, kitágult, és nem fér el bennünk. És valóban – sokszor nem is az étel a probléma, hanem az élet, amit „nem tudunk megemészteni”. A test ilyenkor nem beteg –...
TOVÁBB
Vannak pillanatok, amikor megállunk a tükör előtt, és elgondolkodunk: vajon mennyire ismerjük igazán a testünket? Nem azt, amit a reklámok vagy az egészségügyi cikkek sulykolnak rólunk, hanem azt a csodás, bonyolult,...
TOVÁBB
Vastagbelünk nagyon fontos szervünk, mivel nemcsak a táplálék emésztésében és a tápanyagok felszívódásában, de szervezetünk védekező képességében, immunrendszerünk működésében is kiemelkedő szerepet játszik....
TOVÁBB
A káposztafélék családja, beleértve a brokkolit is, fontos szerepet játszik abban, hogy a bélrendszer és ezáltal az egész szervezet egészséges legyen. Ezek a zöldségek a belek falának immunrendszeréhez szükségesek - írja...
TOVÁBB
Szabó György (Gyuri bácsi) 1928. április 15-én született, és teljesen egészséges. Csak idős korában fordult a természetgyógyászat felé. A gyógynövények gyógyhatásainak, egészségmegőrző erejének széles körben...
TOVÁBB